in ,

“Maymunlar Cehennemi”nin Yeni Çizgi Romanı Sinema Filmlerinin Zaman Dilimine Adım Atıyor

Maymunlar Cehennemi’nin yeni çizgi romanı tanıtıldı. Marvel’ın “Beware the Planet of the Apes” serisi sinema filmlerinde yer alan Nova’nın görünmeyen hikâyesini anlatıyor.

Maymunlar Cehennemi'nin Yeni Çizgi Romanı Tanıtıldı
- Reklam -
- Reklam -

Maymunlar Cehennemi çizgi roman serisi okurlarını 1968 çıkışlı ilk filme geri götürüyor. Beware the Planet of the Apes ismi ile okurların karşısına çıkacak eser Nova’nın Yasaklı Bölge’de geçirdiği süreyi anlatacak.

1968 yılında Fransız yazar Pierre Boulle’in La Planète des singes romanından esinlenerek beyaz perdeye taşınan Maymunlar Cehennemi, çıkış yaptığı tarihten itibaren büyük beğeni ile karşılaşmıştı. Filmin başarısı sonrası 1970 ve 1973 yıllarında dört devam filmi daha çekilmiş ancak bu filmler eleştirmenlerden karışık notlar almıştı. 2011 yılında Rupert Wyatt’ın yönetmenliğinde çekilen Rise of the Planet Apes ise seriyi yeniden başlatmış ve iki devam filmi ile seri büyümeye devam etmişti. 2019 yılında Planet of the Apes ismini elinde bulunduran Fox’un Disney tarafından satın alınmasının ardından stüdyo devi 2024 yılında serinin dördüncü filminin geleceğini de duyurmuştu.

Beyaz perde dışında Maymunlar Cehennemi serisi 1975 yılından sonra geçen sene yeniden Marvel Comics çatısı altına dönmüştüBeware the Planet of the Apes ismi ile raflardaki yerini alacak yeni çizgi roman serisi orijinal filmde yer alan Nova’nın hikâyesine odaklanacak. Nova’nın şimdilerde radyoaktif kalıntılarının kaldığı eski insan medeniyetine yapacağı görev sadece kendisinin değil aynı zamanda Dünya’nın eski haline de ışık tutacak.

- Reklam -

Maymunlar Cehennemi Yeni Çizgi Romanı Beware the Planet of the Apes

Marvel Comics Yeni Maymunlar Cehennemi Çizgi Romanına İlk Bakış

Marvel’ın tanıtım olarak paylaştığı çizgi romanın ilk sayfaları ise Nova’nın Zira ile olan ilk karşılaşmasını yansıtıyor. Serinin paylaşılan resmi özeti ise şu şekilde:

“YASAKLI BÖLGEYE GİRİŞ! Acımasız gorillerce yönetilen bu acımasız dünyada bilim maymunu Cornelius ve Zira, dilsiz aptal insan ırkındaki ışığı gören tek primattır. Ancak onlar bile insan yeteneklerinin sınırlı olduğunu biliyor. Yine de yeğenleri Lucius’un kaybolması onları beklenmedik bir müttefike, bir gün ‘Nova’ ismini alacak bir insana yöneltir. Marc Guggenhein ve Alvaro Lopez’in klasik filmlere saygı duruşu niteliğindeki bu eseri, Maymunlar Cehennemi serisinin mirasını yepyeni boyutlara çıkaracak.”

Maymunlar Cehennemi Yeni Çizgi Romanı Beware the Planet of the Apes

Arrow ve Eli Stone gibi dizilerin senaristliğini yapan Marc Guggenheim çizgi romanın yazarlık koltuğunda otururken serinin çizerliğini ise Alvaro Lopez üstleniyor. Yazar Guggenheim orijinal zaman diliminde geçen macerayı okurlarla buluşturmaktan oldukça mutlu olduğunu dile getiriyor:

- Reklam -

“Maymunlar Cehennemi serisi, doğum günümde hediye olarak Mego Dr. Zaius oyuncağını aldığımdan bu yana ilgimi çekti. Karasal kanallardan birisi de beşlemenin her filmini hafta sonları yayınlardı ve ben de oturup izlerdim. Bana kalırsa Maymunlar Cehennemi inanılmaz karakterlerle, gizemlerle ve sizi şaşkına çevirecek inanılmaz süprizlerle dolu. Bu çizgi roman serisi ile size aynı hisleri yaşatmaya çalışacağım.”

Marvel Comics etiketini taşıyacak Beware the Planet of the Apes ilk sayısı ile 3 Ocak 2024 tarihinde yayımlanacak.

Maymunlar Cehennemi Nova

Siz Maymunlar Cehennemi hikâyesini bir adım öteye götürecek çizgi roman hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir ve benzer içerikler için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mark Hamill Joker Karakterini Seslendirmeyi Bıraktı

Mark Hamill, Joker Karakterini Bir Daha Seslendirmeyeceğini Açıkladı

Dünyanın İlk Sanatçıları: Neandertaller

Dünyanın İlk Sanatçıları: La Roche-Cotard Mağarasındaki Duvar Çizimlerinin Neandertallere Ait Olduğu Ortaya Çıktı