in , ,

2023’ün En Kötü Dizileri Belli Oldu: Tartışmalı Netflix Yapımı Listenin Başında

2023’ün en kötü dizileri açıklandı. Rotten Tomatoes, eleştirmen ve izleyici puanlarından yola çıkarak yılın hayal kırıklığı yaratan yapımlarını listeledi.

2023'ün En Kötü Dizileri Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

2023’ün en kötü dizileri belli oldu. Bu yılın televizyon dünyasının inişli çıkışlı grafiğinin ortasında Rotten Tomatoes, Tomatometer sıralama sistemine göre yılın en sevilmeyen dizilerini açıkladı.

Hem eleştirmen hem de izleyici yorumlarına dayanan değerlendirme, kalpleri ve zihinleri yakalamakta başarısız olan yapımları belirleyerek toplu puanları yüzde 60’ın altına düşen yapımlar arasından seçildi.

Listede beklentilere ya da potansiyele rağmen bunların çok altında kalan diziler yer alıyor. Sıralamada kötü karşılanan reality şovların yer almaması ise dikkat çekiyor.

- Reklam -

Charles Dickens’ın Great Expectations’ı gibi ünlü edebi eserlerin uyarlamalarından suç dramaları ve süper kahraman yapımlarının yer aldığı liste, eleştirmenler ve izleyicilerin memnuniyetsizliklerinde birleştiği diziler olmayı başardı.

Listenin ilk sırasında ise oyuncu seçimleri nedeniyle tartışmalara yol açan ve Adele James’in tarihi figürü canlandırdığı Netflix belgeseli Queen Cleopatra yer alıyor. Odak noktasını oyuncu seçimi tartışmalarından uzaklaştırma çabalarına rağmen dizi, tarihi doğruluk ve eğlence değerini dengelemekte zorlanan düzensiz anlatımı nedeniyle eleştirilere maruz kalarak sınıfta kaldı.

İşte 2023’ün En Kötü Dizileri

10. “Great Expectations”

Great Expectations Fragmanı Yayında (Türkçe Altyazılı)

Eleştirmen Puanı: 43, İzleyici Puanı: 38

Olivia Coleman’ın da yer aldığı etkileyici oyuncu kadrosuna rağmen, Hulu’nun Charles Dickens klasiği yorumu yetersiz kaldı. Sıkıcı senaryosu ve kaynak materyalin popülerliğine aşırı bel bağlaması nedeniyle eleştirilen dizi, bir yetimin zenginliğe yükselişini anlatan orijinal hikâyenin derinliğini yakalayamadı.

9. “True Lies”

True Lies 2023’ün En Kötü Dizileri

Eleştirmen Puanı: 42, İzleyici Puanı: 48

1994’te çekilen filmin başarısını yakalamakta zorlanan yeniden uyarlama, beklentileri karşılayamadı. Kaynak materyalinin özünden yoksun olduğu için eleştirilen dizi, uluslararası bir casusla evli bir profesörün etrafında dönüyor ve ortak görevleri uygulamada başarısız oluyordu.

8. “Django”

Django

Eleştirmen Puanı: 40, İzleyici Puanı: 29

1966 yapımı Western filminin uyarlaması birçok ülkede yayınlanmasına rağmen etkileyici olmayan hikâyesiyle hayal kırıklığına uğrattı. Aşırı karmaşık konusu ve tuhaf Amerikan aksanları nedeniyle eleştirilen dizi, potansiyelini gerçekleştiremedi.

7. “Velma”

Velma 2023’ün En Kötü Dizileri

Eleştirmen Puanı: 39, İzleyici Puanı: 7

Sevilen Scooby-Doo evreninden ayrılan bu yetişkin animasyon dizisi, gerçek hikâye anlatımı pahasına pop kültür referanslarına aşırı güvenmesi nedeniyle tepki çekti. Scooby çetesinin lise ortamı ve farklı sosyal çevreleri hayranlar arasında yankı bulmadı. Ancak tüm bu eleştirilere rağmen Max platformu diziye 2. sezon onayını verdi.

6. “Muted”

Muted

Eleştirmen Puanı: 33, İzleyici Puanı: 33

İspanyol psikolojik gerilim dizisi bvgüye değer oyunculuklara rağmen potansiyelini engelleyen çok sayıda olay örgüsü boşluğu nedeniyle tökezledi. Dizi, trajik bir olayın ardından altı yıl boyunca konuşmayan bir adamla ilgili umut verici önermesini yerine getiremedi.

- Reklam -

5. “Alert: Missing Persons Unit”

Alert: Missing Persons Unit

Eleştirmen Puanı: 29, Seyirciler: 31

Jamie Foxx’un katılımı Fox’un bu dizisini eleştirilerden kurtaramadı. Kayıp vakalarını dramatik etki yaratmak için çarpıtmakla suçlanan dizi, izleyicilerin ya da eleştirmenlerin ilgisini çekmeyi başaramadı.

4. “Obsession”

Obsession 2023’ün En Kötü Dizileri

Eleştirmen Puanı: 25, İzleyici Puanı: 29

Eleştirmenlerin beğenisini kazanan bir roman ve filme dayanmasına rağmen, dizi uyarlaması bocaladı. Olay örgüsünden çok erotizme öncelik verdiği için eleştirilen dizi, bir cerrahın tehlikeli aşkı hakkındaki anlatısıyla izleyicilerin ilgisini çekmekte zorlandı.

3. “Gotham Knights”

Gotham Knights 2. Sezon İptal Edildi

Eleştirmen Puanı: 21, İzleyici Puanı: 43

DC Evreni’nin cazibesine rağmen, Batman’siz bu süper kahraman yan ürünü, doymuş bir pazarda öne çıkamadı. Derinlikten yoksun olduğu ve üstün süper kahraman içeriğinin gölgesinde kaldığı için eleştirilen dizi, izleyicileri büyülemeyi başaramadı. Dizinin 2. sezon iptali de bu nedenle gecikmedi.

2. “The Idol”

The Idol

Eleştirmen Puanı: 19, İzleyici Puanı: 41

Lily-Rose Depp ve The Weeknd gibi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna rağmen, bu HBO dizisi içerikten ziyade şok değerine odaklanmasıyla hayal kırıklığına uğrattı. Eleştiriler, etkili hikâye anlatımı eksikliği ve sansasyonelliğe aşırı vurgu etrafında yoğunlaştı. Yapım, hem eleştirmenler hem de izleyicilerden kötü yorumlar alınca 2. sezon iptali de gecikmedi.

1. “Queen Cleopatra”

Queen Cleopatra 2023’ün En Kötü Dizileri

Eleştirmen Puanı: 18, İzleyici Puanı: 3 Puan

Tartışmalarla gölgelenen Netflix belgeseli, oyuncu seçimleri ve düzensiz anlatımı nedeniyle tepkiyle karşılaştı. Dikkatleri oyuncu seçimi tartışmalarından uzaklaştırma çabalarına rağmen dizi, tarihsel doğruluk ve eğlence değeri arasında denge kurmakta zorlandı ve hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden ciddi eleştiriler aldı.

Sizce 2023’ün en kötü dizileri listesinde başka hangi yapımlar yer almalıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer listeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Senaristleri biraz doyurun be.
    Sjw ile kurtarmaya çalışmayın.
    Bu tarz yapımlar ucuzda değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hunter x Hunter Dövüş Oyunu Geliyor

“Marvel vs. Capcom 3” Stüdyosu Yeni Bir “Hunter x Hunter” Dövüş Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Şapkacılar: Tamzin Merchant Kitabı Türkçede

“Carnival Row” Yıldızı Tamzin Merchant’ın Fantastik Romanı “Şapkacılar” Türkçede