in ,

“Carnival Row” Yıldızı Tamzin Merchant’ın Fantastik Romanı “Şapkacılar” Türkçede

Şapkacılar Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Tamzin Merchant’ın gençlere yönelik romanı Genç Timaş etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Şapkacılar: Tamzin Merchant Kitabı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Tamzin Merchant imzalı Şapkacılar Türkçe raflarında. Genç Timaş’ın Gençlik Kitaplığı’nda yer alan fantastik roman okurlara sihir dolu bir dünyada yeni bir macera sunuyor.

Romanın yazarı Tamzin Merchant, uluslararası alanda genç okurlara hitap eden fantastik kurgu kategorisinde tanınan bir isim olarak dikkat çekiyor. Genç yaşından itibaren hikâyeler kaleme alan Merchant, Avustralya, Güney Afrika ve Dubai’de büyüdü. Kendisi aynı zamanda bir oyuncu olarak da tanınıyor. Oyunculuğa 17 yaşındayken 2005 yapımı Gurur ve Önyargı filminde Georgiana Darcy’yi canlandırarak başladı. Kariyeri boyunca çeşitli dönemlerin kostümleri içinde farklı karakterleri canlandıran yazar son olarak Amazon’un Prime Video’da yayınlanan orijinal dizisi Carnival Row’da Imogen Spurnrose karakteriyle izleyici karşısına çıkmıştı.

Orijinal adı The Hatmakers olan ve ilk olarak Ocak 2021’de yayımlanan macera, Cordelia adlı genç bir kızın sihirli bir ailenin soyundan gelmesi ve şapkalar gibi nadir ve özel eşyalar yapabilme yeteneği üzerine odaklanıyor.

- Reklam -

Şapkacılar - Tamzin Merchant

Şapkacılar – Tamzin Merchant | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Cordelia, şapkalara büyü yapabilen köklü bir Şapkacı ailesi soyundan geliyor. Bu dünyada sihirli malzemelerle şapka, pelerin, saat, bot ve hatta eldiven gibi eşyalar yapmak oldukça nadir ve kadim bir beceridir. Ve geriye sadece birkaç özel Zanaatkar ailesi kalmıştır.

Cordelia’nın babası kraliyet için önemli bir sihirli şapkanın yapımında kullanılacak malzemeleri toplamaya gittiği bir görev sırasında denizde kaybolur. Cordelia onu bulmak için maceraya atılmaya karar verir. Ancak Tiberius Amca ve Ariadne Teyze’nin ailenin en küçük Şapkacısına yardım edecek zamanları yoktur, çünkü Zanaatkar aileler arasındaki eski bir rekabet su yüzüne çıkma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Daha da kötüsü, birileri Zanaatkar büyüsünü savaş başlatmak için kullanıyor gibi görünmektedir. Kim ve neden olduğunu bulmak ise Cordelia’ya kalmıştır.

Şapkacılar Hakkında Ne Dediler?

Şapkacılar - Tamzin Merchant

“Sıradışı bir kitap… Kahkaha attıran espriler, büyüleyici bir sihir ve isyankâr bir umutla dolu. Bu kitaba bayıldım.” – Catherine Doyle, Çok Satan Gençlik Kitapları Yazarı

“Hayalperest, eğlenceli, komik ve keyifli. Ayrıca mekânlar muhteşem detaylarla canlandırılmış.” – The Times

“Zekâ, sihir ve samimiyetle dolu son derece büyüleyici bir macera.” – Anna James, Çok Satan Gençlik Kitapları Yazarı

- Reklam -

“Büyüleyici ayrıntılarla bezeli sıcacık büyülü bir macera.” The Bookseller

“Ekip çalışmasının gücüne ve hepimizin içinde var olan sihre dair ilgi çekici bir metin.” – Booklist

“Tarih ve büyü severler için kıyasıya bir mücadele hikâyesi.” – Kirkus Reviews

“Aksiyon dolu, incelikle anlatılmış, ilgi uyandıran bir macera.” – Publishers Weekly

448 sayfalık kitabın çevirmenliğini Barış Purut, çizimlerini ise Poala Escobar üstlenliyor. Şapkacılar, Aralık 2023 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Romanın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Sonra bunu da alacağım gibi. Genç Timaş kitapları hem içerik olarak hem kapak seçimleri olarak bayağı başarılı buluyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023'ün En Kötü Dizileri Belli Oldu

2023’ün En Kötü Dizileri Belli Oldu: Tartışmalı Netflix Yapımı Listenin Başında

TBD 2023 Bilimkurgu Öykü Yarışması Kazananları

TBD 2023 Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda Kazananlar Açıklandı