in ,

Dan Benioff ve D.B. Weiss, “3 Body Problem”ın 2. Sezonunu Planlamaya Başladı

3 Body Problem 2. Sezon hazırlıkları şimdiden başladı. Dizinin yaratıcıları Dan Benioff ve D.B. Weiss, henüz ilk sezon yayına girmeden devam hikâyesi çalışmalarına hız kazandırdı.

3 Body Problem 2. Sezon Hazirliklari Basladi
- Reklam -
- Reklam -

3 Body Problem 2. Sezon henüz onay almadı. Ancak yaratıcı koltuğunda Game of Thrones ile tanınan Dan Benioff ve D.B. Weiss’ın yer aldığı yapımda gelecek planlamaları şimdiden başlamış durumda.

Çinli yazar Cixin Liu’nun Üç Cisim Problemi adlı kitabından uyarlanan ve kısa süre sonra Netflix’teki yerini almaya hazırlanan 3 Body Problem dizisinin başında Game of Thrones ikilisi Dan Benioff ve D.B. Weiss ile True Blood’dan Alexander Woo yer alıyor. Yeni dizi bütçesiyle Avatar: The Last Airbender ile birlikte şimdiye kadar Netflix’in en pahalı yapımlarından biri olma özelliğini taşıyor.

South by Southwest festivalinde Collider’a verdikleri demeçte 3 Body Problem 2. Sezon sezonlar için halihazırda bir planları olduğunu açıklayan Dan Benioff ve D.B. Weiss, ilk iki sezonu Cixin Liu’nun üçlemesinin ilk iki kitabına dayandırarak çekmeyi hedeflediklerini açıkladı.

- Reklam -

3 Body Problem 2. Sezon Hazırlıkları Başladı

Röportajın devamında Netflix’in onay vermesi halinde 2. sezona ne kadar hızlı başlayacakları sorulduğunda, dizinin bir diğer sorumlu ismi Alexander Woo sürpriz bir cevap verdi:

“Şu anda üzerinde çalışıyoruz.”

D.B. Weiss, ortağının cevabını şu şekilde genişletti:

“3 Body Problem 2. Sezon için elimizde kaba bir fikirden daha fazlası var. Planlama aşamasında kaba taslaktan çok daha ilerideyiz. Elbette ileriye gittikçe her şey biraz daha belirsiz hâle gelecek. Ancak üçüncü kitapta sahneler, durumlar ve olaylar açısından o kadar inanılmaz dönüm noktaları var ki neredeyse net bir şekilde görüyoruz. Karakterlerimizin oraya nasıl varacağını tam olarak bilmiyoruz ama oraya varmak zorundalar. Çünkü o noktalar, bu kitapları seçip uyarlamaya karar vermemizin başlıca sebebi.”

3 Body Problem 2. Sezon İhtimali: Dizi Toplamda Kaç Sezon Sürecek?

Dan Benioff ve D.B. Weiss, "3 Body Problem"ın 2. Sezonunu Planlamaya Başladı

Röportajda ayrıca hikâyeyi tamamlamak için kaç sezona ihtiyaç duyacakları da masaya yatırıldı. Benioff, ilk iki sezonda izlenecek rotalardan bahsettikten sonra, seriyi tamamlamak için muhtemelen üçüncü kitap için farklı bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini belirtti.

- Reklam -

“Üçüncü kitap devasa boyutta. Sanırım diğer iki kitabın iki katı uzunluğunda. Belki tek sezon, belki iki sezon sürer. Fakat tüm hikâyeyi tamamen anlatabilmek için en azından üç, belki de dört sezona ihtiyacımız olacak.”

Bununla birlikte Benioff, üçlemenin sonunun “muhteşem” olduğunu ve “Cixin Liu’nun destanının son sayfasının belki de bu tür bir bilimkurgu serisinde karşılaştığımız en iyi final görüntüsü olduğunu” söyledi. Bu nedenden dolayı sonuca ulaşmak ve söz konusu fikirlerini ekranlara taşımak için “can attıklarını” dile getirdiler. Elbette bu durum tamamen Netflix’in projeyi 3. veya 4. sezona kadar götürmek istemesine bağlı.

3 Body Problem 2. Sezon Çekimleri 2024 Sonbahar Aylarında Başlayabilir

3 Body Problem 2. Sezon Çekimleri

İkili son olarak işler beklenen veya arzulanan hızda ilerlerse, 2. sezonu çekimlerine sonbaharda başlayabilecek kadar yeterli materyale sahip olacaklarını söylediler. Aynı zamanda Weiss, “3 Body Problem’ın çok fazla iş gücü gerektiren bir dizi olduğunu ve bunun giderek azalmayacağını, aksine yapımının daha da zorlaşacağını” belirtti. Dolayısıyla birden fazla sezon onayı almak yerine, sezonları tek tek çekerek zaman ayırmaları gerektiğini vurguladı.

Weiss, böyle bir Avatar 2. ve 3. sezon tarzı onaya “hayır demeyeceklerini” söylese de sözlerine şu ifadelerle son verdi:

“Anlıyoruz, sevdiğiniz bir şeyin sekiz bölümünü izleyip sonra uzun bir süre ortadan kaybolmasını görmek zor. Fakat bunu tek sezonluk yapmak bizim yapabileceğimizi düşündüğümüz tek yol.”

3 Body Problem, 21 Mart 2024 tarihinde tüm bölümleri ile Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Dizinin şimdiye kadar yayınlanan fragmanlarını nasıl buldunuz? Sizce yapımın şimdiden yeni sezon onayı alma ihtimali var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Opriçnik'in Bir Günü - Vladimir Sorokin

Rus Yazar Vladimir Sorokin’in Distopik Romanı “Opriçnik’in Bir Günü” Türkçe Raflarında

Akira Toriyama'nın Hayranlara Son Mesajı

“Dragon Ball”un Yaratıcısı Akira Toriyama: “Hiçbir Zaman Animeye İlgim Olmadı, Çoğunu İzlemedim Bile”