in , ,

“Game of Thrones”un Yaratıcıları Ödüllü Bilimkurgu Serisini Diziye Uyarlıyor: “3 Body Problem”dan Yeni Fragman

3 Body Problem dizisi için yeni bir fragman paylaşıldı. David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi, Cixin Liu’nun kült eserini Netflix’e taşıyor.

3 Body Problem Dizisi Yeni Fragman - Netflix
- Reklam -
- Reklam -

3 Body Problem dizisi hakkında yeni bir fragman yayınlandı. Çinli bilimkurgu yazarı Cixin Liu’nun dünyaca ünlü eseri Netflix dizisi olmaya hazırlanıyor. Projenin ardında ise Game of Thrones’un yaratıcıları yer alıyor.

Hugo ve Locus ödüllerinin sahibi ünlü bilimkurgu yazarı Cixin Liu’nun Üç Cisim Problemi eserinin ekrana taşınacağı hakkında ilk haber 2018’de paylaşılmıştı. Aradan geçen 6 yılın ardından proje artık gerçeğe dönmeye çok yakın.

Liu’nun İngilizce adı Remembrance of Earth’s Past olan üçlemesi, genellikle serinin ilk romanı olan 3 Body Problem’ın ismiyle anılıyor. Üçlemenin kitapları (Üç Cisim Problemi, Karanlık Orman ve Ölümün Sonu) Türkçede de okurlarla buluşturulurken okurlar şimdi Netflix uyarlamasını deneyimleme fırsatı bulmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

3 Body Problem Dizisi Yeni Fragman

Dizi ilk etapta Amazon’un dijital yayın servisi Prime Video için 1 milyar dolarlık bir bütçeyle ekrana taşınacaktı. Ancak sonrasında bu anlaşma bozulmuş ve ünlü serinin adaptasyon hakları Netflix’e geçmişti. Dijital yayın devi de o dönem Game of Thrones ile büyük bir çıkış yakalayan David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi ile uzun soluklu bir anlaşma imzalamıştı.

Benioff ve Weiss’in ellerinden çıkan 3 Body Problem dizisi, şimdi yeni bir fragman ile izleyicileri heyecanlandırmayı hedefliyor.

3 Body Problem Dizisi – Yeni Türkçe Altyazılı Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

3 Body Problem dizisinin konusu şu şekilde tanımlanıyor:

“1960’larda Çin’de genç bir kadının aldığı önemli bir karar, uzayı ve zamanı aşarak günümüzdeki bir grup bilim insanında yankısını bulur. Beş eski çalışma arkadaşı, doğa kanunlarının gözlerinin önünde altüst olmasıyla insanlık tarihinin en büyük tehdidine karşı koymak için yeniden bir araya gelir.”

Farklı zaman çizgilerini ve mekânları takip eden dizinin oyuncu kadrosunda Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong ve Jonathan Pryce gibi isimler yer alıyor.

3 Body Problem Dizisi Yeni Fragman - Netflix - Üç Cisim Problemi

Yapımdan yayınlanan yeni fragman eldeki tehdidi ortaya koymakta hiç vakit kaybetmiyor ve ilk olarak birincil hedefin bilim insanları olduğuna vurgu yapıyor. Söz konusu tehdidin kim ya da ne olduğu tanıtımda belli edilmiyor. Ancak her ne ise hafife alınacak bir tehdit değil. Sahneler ilerledikçe dizinin hikâyesinin ötesinde ne kadar büyük bir kapsama sahip olduğu da işaret ediliyor. Fragman fütüristik ortamlardan yüzyıllar öncesine geçerken izleyiciler de çeşitli setler ve diğer görsel efektler hakkında fikir sahibi olma imkânı buluyor.

- Reklam -

Dizinin yazar ve yapımcıları arasında Benioff ve Weiss ile beraber Alexander Woo da yer alıyor. Woo daha önce True Blood ve The Terror gibi dizilerle adından söz ettirmiş bir isim olarak tanınıyor.

Woo dizi hakkında paylaştığı son açıklamada şunları kaydetmişti:

“Yapmayı umduğumuz şey, romanı tüm ayrıntılarıyla olmasa da kitabın yaşattığı deneyimi ekrana taşıyabilmek. Umuyoruz ki geriye kalan şey, merak duygusu ve sorunların artık sadece bir bireyin ya da bir ulusun değil, tüm bir türün sorunları olduğu ölçeğini hissettirebilmekte.”

3 Body Problem Fragmanı - Netflix - Üç Cisim Problemi

İlk sezonu toplamda 8 bölümden oluşan 3 Body Problem dizisi 21 Mart 2024 tarihinde Netflix’te yayına girecek.

İlginizi çekebilir: Cixin Liu ile Özel Röportaj (Kayıp Rıhtım)

İlginizi çekebilir: Cixin Liu’dan Öykü: “Hatıraların Ağırlığı” (Türkçe)

3 Body Problem dizisi hakkında nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yaşamın Başlangıcı Hakkında 1,75 Milyar Yıllık Önemli Keşif

Bilim İnsanları Yaşamın Başlangıcı Hakkında 1,75 Milyar Yıllık Bir Sır Keşfetti

Our Flag Means Death 3. Sezon İptal Edildi

Taika Waititi’li “Our Flag Means Death” 2. Sezonun Ardından İptal Edildi