in

The Three-Body Problem Netflix Dizisi Oluyor: Game of Thrones Yaratıcıları Projenin Başında

“The Three-Body Problem” Netflix dizisi oluyor. Cixin Liu’nun bilimkurgu serisi Üç Cisim Problemi, Game of Thrones’un yaratıcıları ile ekranlara taşınıyor.

The Three-Body Problem - Üç Cisim Problemi Netflix Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Cixin Liu’nun The Three-Body Problem (Üç Cisim Problemi) adlı ödüllü bilimkurgu serisini dizi uyarlaması yapmaya hazırlanıyor. Kitapları ekrana taşıyacak isimlerse Game of Thrones’un arkasındaki ikili David Benioff ve D.B. Weiss.

D&D projedeki tek büyük değil. Star Wars: The Last Jedi ve Knives Out’tan hatırlayacağınız Rian Johnson ve Ram Bergman dizinin yapımcılık görevlerini üstlenecek. Plan B Entertainment ve Amazon’un The Wheel of Time (Zaman Çarkı) uyarlamasının yıldızı Rosamund Pike da dizinin uygulayıcı yapımcılık koltuğuna oturacak. Ayrıca kitapları İngilizceye çeviren Ken Liu ve yazar Cixin Liu da danışman yapımcı olarak projeye eşlik edecek. Ken ve Cixin’in dizide aktif rol oynaması, aslına uygun bir uyarlama görmek için büyük umut vadediyor.

Cixin Liu

- Reklam -

Cixin Liu yaptığı basın açıklamasında dizi için çok heyecanlı olduğunu belirtti:

Üç Cisim Problemi’ni televizyona uyarlayan yaratıcı ekibe sonsuz saygı ve inancım var. Ben zamansız ve ulusları aşan; kültürleri, ırkları, sınırları yok sayan bir hikâye yazmak istemiştim. İnsan ırkı olarak bir bütün halinde çalışmamızı yazdım. Bir yazar olarak bu eşsiz bilimkurgu konseptinin bütün dünyadan hayran kazanışını görmek büyük bir onur. Yeni ve eski bütün hayranların Netflix’te hikâyeyi yeniden keşfetmesini heyecanla bekliyorum.”

The Three-Body Problem Dizisi Yayın Tarihi Henüz Belli Değil

Weiss ve Benioff da yaptıkları açıklamada Üç Cisim Problemi’ni yepyeni bir kitleye anlatmanın heyecanını paylaştılar:

Liu Cixin’in üçlemesi okuduğumuz en heyecanlı bilimkurgu serisi. Okuyucuları 1960’lardan başlayıp zamanın sonuna; küçük solgun mavi noktamızdan evrenin uzak köşelerine taşıyan bir yolculuk. Önümüzdeki yılları bu hikâyeyi dünya çapında izleyicilerle tanıştırmaya harcamak için şimdiden heyecan duyuyoruz.”

David Benioff ve D.B. Weiss
David Benioff ve D.B. Weiss

Netflix’in Orijinal Dram Dizileri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Friedlander da kitaptan ve kitabın bilimkurguya bakışını nasıl değiştirdiğinden bahsetti:

- Reklam -

“İnsanlığın uzaylılarla ilk etkileşimi bilindik bir tema olsa da Çinli yazar Liu Cixin’in bilim ile kurguyu bir araya getirmedeki ustalığı dünya dışı varlıklarla etkileşim konusunda okuduğum en gerçekçi eseri ortaya çıkarttı. Bütün insanlığın aynı dış tehdide karşı savunmasız kalışının insanlığı hem bir araya getirip hem de bölmesini okumak da apayrı bir zevkti.”

Serinin kitapları Türkçeye İthaki Yayınları etiketiyle kazandırılıyor. İlk kitap Üç Cisim Problemi ve ikinci kitap Karanlık Orman okurla buluştu. Üçüncü kitap Death’s End ise çeviri aşamasında. Dört kitaptan oluşan serinin finali yurt dışında 2011 yılında The Redemption of Time adı ile yayımlandı. Serinin adı ise Remembrance of Earth’s Past.

Yazarın Hatıraların Ağırlığı adlı öyküsünü Türkçe olarak ücretsiz okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dizinin ne zaman çekime başlayacağı veya oyuncu kadrosundan henüz haber yok. Yeni bilgiler geldiğinde sizinle paylaşacağız. O zamana kadar Weiss ve Benioff’un tamamlanmış bir kitap serisiyle neler yapabileceğini Kayıp Rıhtım Forum’da hep birlikte tartışalım.


* Cixin Liu ile Gerçekleştirdiğimiz Söyleşi için Tıklayın

Kaynak: Tor

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    O zaman İthaki üçüncü kitabı dizinin yayın tarihinden önce basmaz sonucuna ulaşabiliriz.

  2. Avatar for fox fox dedi ki:

    Bu adamlar ellerinde kaynak materyal olduğunda güzel iş çıkarıyorlar. Bütçe sıkıntısı olmazsa kaliteli bir yapımla karşılaşabiliriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mehmet Rauf - İhtizar ve Âşıkane'

Mehmet Rauf Öyküleri Günümüz Türkçesi ile Raflarda

The Witcher: Blood Origin Jason Momoa

The Witcher: Blood Origin Dizisinde Jason Momoa Yer Alabilir