in , ,

Öykü Ödülünü 4 Yazar Paylaştı: 78. Yunus Nadi Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu

78. Yunus Nadi Ödülleri kazananları duyuruldu. Türk edebiyatının köklü ödülünde bu yıl 6 dalda 9 kazanan belirlendi.

78. Yunus Nadi Odulleri Kazananlari
- Reklam -
- Reklam -

78. Yunus Nadi Ödülleri kazananları açıklandı. 6 dalda 263 eserin yarıştığı ödülde toplam 9 eser ödüle layık bulundu.

Cumhuriyet gazetesinin kurucusu, gazeteci ve siyasetçi Yunus Nadi Abalıoğlu’nun anısını yaşatmak için düzenlenen yarışma ilk defa 1946 yılında gerçekleştirildi. Zamanla kapsamı genişletilen yarışma günümüzde öykü, roman, şiir, sosyal bilimler araştırması, karikatür ve fotoğraf alanlarında başarı gösteren eserleri ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Bu sene 78. defa düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri’nde Öykü kategorisinde 65, roman kategorisinde 95, şiir kategorisinde 47, sosyal bilimler araştırması kategorisinde 18, karikatür kategorisinde 25, fotoğraf kategorisinde 13 olmak üzere toplam 263 eser değerlendirildi.

- Reklam -

İşte 78. Yunus Nadi Ödülleri Kazananları

Öykü: Necati Tosuner, Gamze Efe, Semih Öztürk ve Öznur Unat
Roman: Hikmet Hükümenoğlu
Şiir: Süreyya Berfe
Sosyal Bilimler Araştırması: Dr. Serdar Şahinkaya ve Sinan Miser
Karikatür: Aşkın Ayrancıoğlu
Fotoğraf:

Öykü

78. Yunus Nadi Ödülleri Öykü Kazananları

Öykü kategorisinde seçici kurul Sadık Aslankara, Sezer Ateş Ayvaz, Seval Şahin ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’ndan oluştu. Jüri yapılan değerlendirme sonucunda 4 farklı yazarı ödüllendirme kararı aldı. Buna göre Necati Tosuner Salgında Öyküler, Gamze Efe Yine Bir Şansımız Olmalı, Semih Öztürk Telaş Bandosu ve Öznur Unat Palaçinka ile Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü paylaşan isimler oldu.

Roman

Harika Bir Hayat - Hikmet Hükümenoğlu

Konur Ertop, Asuman Kafaoğlu Büke, Zeynep Aliye, Öner Yağcı ve Gamze Akdemir’in oluşturduğu roman jürisi ödülün kazananı olarak Kayıp Rıhtım okurlarının Tüm Panayırların Heyulası’ndaki öyküsüyle anımsayacağı Hikmet Hükümenoğlu’nun Harika Bir Hayat adlı romanını seçti.

Şiir

Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Turgay Fişekçi, Eray Canberk ve Hüseyin Yurttaş’tan oluşan şiir jürisi ise Süreyya Berfe’nin Yavaş Yavaş Bilemiyorum isimli eserini şiir ödülüne değer buldu.

- Reklam -

Sosyal Bilimler Araştırması

Sosyal Bilimler Araştırması dalında seçici kurul Seçici kurulu Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen, Prof. Dr. Şaduman Halıcı ve Osman Selim Kocahanoğlu’ndan oluştu. 2 isim arasında paylaştırılan ödülde Serdar Şahinkaya Türkiye İktisat Kongresi ile Sinan Miser ise Mevzide Diplomasi-Mudanya Sürecinde Tarafların Politik Tutumları ve Boğazlar Bölgesinde Askeri Hareketlilik çalışmasıyla ödüle değer bulundu.

Karikatür

Metin Peker, Kamil Masaracı, Muhittin Köroğlu, Zafer Temoçin, Akdağ Saydut ve Murat Sayın’ın oluşturduğu fotoğraf jürisi oluşan seçici kurul Aşkın Ayrancıoğlu’nun deprem konulu yapıtını ödüle layık buldu.

Fotoğraf

İsa Çelik, Coşkun Aral, Garbis Özatay, İbrahim Yıldız, Dr. Ersin Turan, Uğur Demir ve Vedat Arık’tan oluşan jüri, oy çoğunluğunu sağlayamama gerekçesi nedeniyle bu dalda herhangi bir esere ödül veremedi.

Fotoğraf kategorisinde geçen yıl da aynı gerekçeyle bir kazanan seçilememişti.

78. Yunus Nadi Ödülleri kazananları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sosyolojik Basiret: Besim F. Dellaloğlu Kitabı Çıktı

Besim F. Dellaloğlu’nun Yeni Kitabı “Sosyolojik Basiret”, Türkiye’nin Zihin Masasına Yeni Bir Yol Haritası Ekliyor

Yeni Karate Kid Filmi

Jackie Chan ve Ralph Macchio’lu Yeni “Karate Kid” Filmi Geliyor