in ,

Jackie Chan ve Ralph Macchio’lu Yeni “Karate Kid” Filmi Geliyor

Yeni Karate Kid filmi Jackie Chan ve Ralph Macchio’yu ikonik rollerine geri getiriyor. Popüler dövüş sanatları serisi yeni bir döneme adım atıyor.

Yeni Karate Kid Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Karate Kid filmi hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Jonathan Entwistle’ın yöneteceği yapımın kadrosunda yer alacağı netleşen ilk isimler Jackie Chan ve Ralph Macchio oldu.

Sony Pictures yeni Karate Kid filminin oyuncu kadrosu hakkında ilk resmi açıklamayı yaptı. Stüdyo, serinin sıradaki yapımında Daniel LaRusso karakteri için Ralph Macchio’nun, Bay Han karakteri için ise Jackie Chan’in bir kez daha rollerini yineleyeceğini doğruladı. Öte yandan, “Yeni karateci çocuk kim olacak?” sorusu henüz yanıt bulmadı.

The Karate Kid serisinin ilk filmi 1984’te izleyicilerle buluşmuştu. 1994’te vizyona giren dördüncü filmin ardından 2010 yılında bir yeniden çevrim ile marka tekrar canlandırılmaya çalışılmıştı. Bununla birlikte seri Cobra Kai ile dizi dünyasında da dikkat çeken işlere imza atmış; animasyon yapımları ve video oyunlarla da geniş bir külliyata ulaşmayı başarmıştı.

- Reklam -

Yeni Karate Kid Film

Seriyi sıfırlayan bir yapımla maceranın tekrar başlayacağı uzun süredir biliniyordu. Jackie Chan’in de Bay Han rolünü yinelemek üzere geri döneceği geçen mayıs ayından beri gündemdeydi. Sony Pictures attığı somut adımlarla markanın geleceğine dair daha net bir tablo çizmeye başladı.

Yeni Karate Kid Filmi Geçmişle Geleceği Tek Potada Eritecek

Yeni Karate Kid filmi duyurulduğunda; Macchio ve Chan’in iki farklı kurgu evrenlerinde yer alması nedeniyle dikkat çekici bulunmuştu. Şimdi ise yeni filmin iki ayrı dönemi birleştireceği kesinleşmiş oldu.

Yeni macera Doğu Yakası’nda bir yerde geçecek ve dövüş sanatları sayesinde hayatına yön bulmaya başlayan Çinli bir genci merkezine alacak. Yapım hem öncül Karate Kid serisinden hem Macchio’nun Cobra Kai dizisinden hem de 2010’daki yeniden başlatmadan materyaller içerecek.

Yeni Karate Kid Filmi - Jackie Chan ve Ralph Macchio

- Reklam -

Yeni filmde Macchio ve Chan dışında başka bir oyuncu açıklanmadı. Dolayısıyla Sony’nin William Zabka (Johnny Lawrence, ilk seri), Hilary Swank (Julie Pierce, The New Karate Kid), Jaden Smith (Dre Parker, 2010 reboot) gibi diğer Karate Kid yapımlarından kişileri yapıma dahil edip edilmeyeceği bilinmiyor.

Rob Lieber’ın (Peter Rabbit) senaryosunu kaleme alacağı filmi Jonathan Entwistle (The End of the F***king World) yönetecek. Karen Rosenfelt (The Summer I Turned Pretty) ise projede yapımcı olarak görev yapacak.

YouTube video

(Duyuru videosunu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yeni Karate Kid filmi için belirlenen vizyon tarihi ise 13 Aralık 2024.

Serinin yeni dönemi hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Haayyyyyy! ır!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

78. Yunus Nadi Odulleri Kazananlari

Öykü Ödülünü 4 Yazar Paylaştı: 78. Yunus Nadi Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu

Brendan Fraser "Rental Family" Filminde Rol Alacak

“The Whale” ile Oscar Kazanan Brendan Fraser’ın Yeni Projesi Belli Oldu