in

Körburun’un Yazarı Hikmet Hükümenoğlu’ndan Yeni Roman: “Harika Bir Hayat”

Hikmet Hükümenoğlu imzalı “Harika Bir Hayat” raflardaki yerini alıyor. Eser, Can Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Harika Bir Hayat - Hikmet Hükümenoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Hikmet Hükümenoğlu’nun yeni romanı Harika Bir Hayat okurla buluşmaya başladı. Kitap, yazarın diğer güncel eserlerinde olduğu gibi Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi kapsamında yayımlanıyor.

Ödüllü yazar Hikmet Hükümenoğlu 1971 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi’nde fizik, Koç Üniversitesi’nde işletme yönetimi eğitimi aldı. Bir süre boyunca finans sektöründe çalıştı. Mimar Sinan Üniversitesi’nde öykü teknikleri üzerine dersler verdi.

İlk romanı Kar Kuyusu 2005’te yayımlandı. Onu 2007’de Küçük Yalanlar Kitabı, 2009’da 47 Numaralı Kamara, 2012’de 04:00, 2016’da Körburun, 2018’de Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri 2020’de Atmaca takip etti. Kayıp Rıhtım’ın ilk matbu öykü antolojisi Tüm Panayırların Heyulası’nda Göz adlı öyküsüyle yer aldı. Körburun adlı romanı 2017 yılında Attila İlhan Roman Ödülü’ne layık görüldü.

- Reklam -

Yazarın yeni romanı Harika Bir Hayat, 1919 yılında başlıyor ve Harika isimli bir kadının tuhaf bir hayat hikâyesini konu alıyor.

Harika Bir Hayat – Hikmet Hükümenoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Harika Bir Hayat - Hikmet Hükümenoğlu

Harika!

İşlenmemiş bir elmas. Patlamaya hazır bir bomba. Ölüme uçan eşsiz bir kelebek.

1919’da başlayan, ne zaman bittiğini –henüz– bilemediğimiz bir hayat. Dokunduğu her şeyi güzelleştiren, dokunmadıklarında bile izini bırakan inanılmaz bir kadının, Harika’nın hayatı. Bazılarımız Harika, bazılarımız H. Kara, bazılarımız H. Ak olarak tanıyor onu – ki bunlar sadece bilinen kimlikleri. Yakın tarihimizin zor yıllarında, tanıdığımız simaların arasında dolaşan, dışarıdan normal görünse de ne zaman ne olağanüstülük göstereceği asla kestirilemeyen bir kadın.

- Reklam -

Harika bir oyuncu, Harika bir şair, Harika bir istihbaratçı, Harika bir… Harika!

Körburun’un yazarı Hikmet Hükümenoğlu şaşırtmaya devam ediyor. Her an yeni bir Harika’yla karşılaşabilirsiniz.

Harika, hislerini tarif ederken, “Sanki ben geriye çekildim ve başka bir kadın ışığa adım attı,” cümlesini kuracaktı aylar sonra. Bu diğer kadın, kararlı, kendine güvenen ve başkalarının ne düşündüğüne aldırmayan biriydi. Sürekli kafasının içinde ona yeteri kadar iyi olmadığını söyleyip duran ses yok olmuş ve sırtındaki yük kalkar kalkmaz ruhu hafiflemişti.

Toplamda 376 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Mustafa Çevikdoğan, düzeltisini Ebru Aydın üstleniyor. Harika Bir Hayat romanı Ocak 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Cem Alpan editörlüğünde hazırlanan Can Yayınları Çağdaş Serisi’ndeki diğer eserlere buradan göz atabilirsiniz.

Hikmet Hükümenoğlu eserleri ve son kitabı hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sharper Fragmanı: Sebastian Stan ve Julianne Moore

Sebastian Stan ve Julianne Moore’lu Yeni Apple TV+ Filmi “Sharper”dan İlk Fragman

Zonguldak - Yeni Canlı Türü Keşfi

Zonguldak’taki 350 Milyon Yıllık Gökgöl Mağarası’nda Yeni Bir Canlı Türü Keşfedildi