in ,

Katharine Beutner’ın Yunan Mitolojisine Dayalı “Alkestis” Romanı Türkçede

Alkestis Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Katharine Beutner’ın Yunan mitolojisini temel aldığı romanı Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Alkestis: Katharine Beutner Kitabı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Alkestis romanı Türkçede çıktı. Prenseslikten gerçek bir kurtarıcı rolüne bürünen bir karakterin öyküsünü Yunan mitolojisini yeniden yorumladığı bir kurguyla anlatan Katharine Beutner imzalı eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle geliyor.

Amerikalı romancı, denemeci ve akademisyen Katharine Beutner, 19. yüzyıl Amerikan edebiyatı, queer edebiyat ve feminizm üzerine çalışmalar yapıyor. Halihazırda Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi’nde İngiliz Dili alanında doçent olarak görev yapıyor. Daha önce Hawai’i Üniversitesi ve Ohio’daki Wooster College’da İngilizce öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Akademik kariyerinin yanı sıra edebi çevrimiçi dergi The Dodge’un editörlüğünü de üstlenen yazar, ilk kitabı ile 2011 yılında Publishing Triangle’dan Edmund White İlk Roman Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Orijinal adı Alcestis olan ve ilk defa Şubat 2010’da yayımlanan kitap Alkestis, aynı zamanda yazarın yayınlanan ilk kitabı olma özelliğini de taşıyor.

Alkestis – Katharine Beutner | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Alkestis - Katharine Beutner

“Sen bizim gibi değilsin. Biz de senin gibi değiliz. Kraliyet soyundan gelen bir kız keşfedilmemiş bir ada gibi olmalı; sessiz ve boş, teni ilk ayak izini, geminin gövdesinin ilk kez kuma vuruşunu, yeni bir keşfin ilk işaretiyle lekelenmeyi bekleyen, kilometrelerce uzayıp giden bir sahil kadar berrak ve saf olmalı.”

Deniz tanrısı Poseidon’un torunu, İolkos Kralı Pelias’ın güzeller güzeli kızı Alkestis’in doğumundan başlayan hayat hikâyesi, benzersiz fedakârlığı sonucundaki ölümü ve yeraltı dünyasına sürgün edilişiyle yeniden başlıyor. Kocası Kral Admetos’u o kadar çok seviyordu ki onun yerine ölmeyi kabul etti ve sonunda kendini, en sevdiği kız kardeşi Hippothoe’yu kaybettikten sonra düşünmeye başladığı yeraltı dünyasında buldu.

- Reklam -

Yunan mitolojisini yeniden yorumlayan Katharine Beutner, ideal eşin arkasındaki kadını seslendiriyor ve bu cüretkâr hikâyenin daha önce anlatılmayan kısmını ortaya çıkarıyor: Evlenmeden önce Alkestis kimdi? Admetos’a olan sevgisinden başka hangi koşullar onu bu Fedakârlığı yapmaya itti? Yeraltı dünyasında geçirdiği üç günde neler yaşadı? Peki ya kocası Admetos’a ne oldu?

Alkestis’in prenseslikten gerçek bir kurtarıcı rolüne büründüğü, fedakârlıklarla ve yasak arzularla bezenen hikâyesinde ölümün gerçek dehşetine ve güzelliğine tanık olacak, yeraltı dünyasının bilinmeyen dehlizlerinde kaybolacaksınız…

Çevirisini Selin Kurugül‘ün üstlendiği romanın editörlüğünü Ebru Deniz, düzeltisini Sena Baytuk, kapak tasarımını Çağla Yön ve son olarak sayfa tasarımını ise Sidem Zelal Edin üstleniyor. Toplamda 320 sayfadan oluşan Alkestis, Nisan 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Katharine Beutner imzalı romanın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Invincible Oyunu Geliyor (Hem de Yüksek Bütçeli)

Yüksek Bütçeli “Invincible” Oyunu Geliyor

Plüton'un 'Kalbinin' Nasıl Oluştuğu Ortaya Çıktı

Plüton’un Gizemli ‘Kalbinin’ Nasıl Oluştuğu Ortaya Çıktı