in ,

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, İTÜ’de Ders Verecek

Alper Gezeravcı, İTÜ’de çevrimiçi ders vermeye hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı, havacılık ve uzay mühendisliği konularını ele alacak.

Alper Gezeravcı İTÜ Ders
- Reklam -
- Reklam -

Alper Gezeravcı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) havacılık ve uzay mühendisliği alanlarında çevrimiçi ders vermeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin 2021 yılında duyurduğu Milli Uzay Programı kapsamında uzaya çıkan ilk astronotu olan Alper Gezeravcı geçen günlerde üç hafta boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çeşitli deneylere imza atmıştı. 9 Şubat’ta Dünya’ya dönen ve karantina sürecine alınan Gezeravcı’nın sıradaki adımı belli oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, X (eski Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Alper Gezeravcı’nın Sektör Kampüste programı kapsamında ders vereceğini duyurdu. Koyuncu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

- Reklam -

“İTÜ’de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz.

“Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sektör Kampüste Programı kapsamında ‘Special Topics in Aeronautical and Astronautical Engineering’ adlı dersi çevrimiçi olarak üniversitemizde verecek!”

Alper Gezeravcı İTÜ Dersi

Alper Gezeravcı İTÜ’de Havacılık ve Uzay Mühendisliği Dersi Verecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunarak gelişmeleri onayladı. Kacır şöyle konuştu:

- Reklam -

“Sektör Kampüste programı ile sektör profesyonellerini üniversite öğrencilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Son sürprizimiz İTÜ’de. Astronotumuz Alper Gezeravcı bu dönem İTÜ’de ders verecek.”

Alper Gezeravcı İTÜ Ders - Sektör Kampüste

Alper Gezeravcı karantina sürecinin ardından gençlik buluşmaları adı altında Konya’da Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaşadığı deneyimleri paylaşmıştı. Gezeravcı’nın ikinci durağı Gaziantep olmuş, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gençlerimizin iddiası gökyüzünün sınırlarının ötesinde artık,” ifadelerine yer vermişti.

Siz Gezeravcı’nın vereceği Special Topics in Aeronautical and Astronautical Engineering adlı ders hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for elhacGani elhacGani dedi ki:

    Önce en iyi üniversitelerinin, TÜBİTAK’ın içini boşaltıyorsun. Evrimi müfredattan çıkarıp biyoloji kitaplarına yaratılışı koyuyorsun. Sonra parayla koltuk alıp uzayda sözde deney yapıyorsun. Sonra da bu içini boşalttığın üniversitelere, mevzubahis astronotu süperstar hoca olarak atıyorsun. O da iyi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uranüs ve Neptün'de Yeni Uydular Keşfedildi

Uranüs ve Neptün’ün Yörüngelerinde Yeni Uydular Tespit Edildi

Pirinç Kenti - S. A. Chakraborty | Haftanın Kitabı #310

Pirinç Kenti – S. A. Chakraborty | Haftanın Kitabı #310