in , , ,

Altın Küre’ye İki Yeni Kategori Geliyor: Gişe Rekortmenleri ve Stand-up Gösterileri de Ödüllendirilecek

Altın Küre Ödülleri’ne yeni kategoriler dahil edildi. Artık En İyi Gişe Rekortmeni ve Stand-Up Komedisinde En İyi Performans da ödüllendirilecek.

Altın Küre Ödülleri Yeni Kategoriler
- Reklam -
- Reklam -

Altın Küre Ödülleri, Akademi Ödülleri’nin (Oscar) izinden gitmeye karar verdi. Gelecek yıl 81. defa düzenlenecek Golden Globe, gişe filmlerini (blockbusters) ve stand-up gösterilerini de ödüllendirecek.

Akıllara Akademi Ödülleri’nin 2018’de yılında yürürlüğe soktuğu (ve ertesi yıl vazgeçtiği) En İyi Popüler Film’i getiren yeni bir düzenlemeye de Altın Küre Ödülleri imza attı.

İlki 1943 yılında düzenlenen ve Oscar habercisi olarak adlandırılan Altın Küre Ödülleri gelecek yıl iki yeni kategori ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

- Reklam -

Altın Küre Ödülleri’ne Yeni Kategoriler Dahil Ediliyor

Variety’nin haberine göre En İyi Gişe Rekortmeni kategorisinde sinemalarda ya da dijital yayın platformlarında gösterime girmiş 8 film yarışacak. Bir yapımın bu kategoride aday gösterilebilmesi için vizyona girdiği dönemde en az 100 milyon doları yurt içi gişeden olmak üzere 150 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş olması gerekecek.

Netflix, Disney Plus, Prime Video gibi akış hizmetlerindeki izlenme oranları ise “sektörde kabul görmüş kaynaklardan” toplanan veriler dikkate alınarak değerlendirilecek.

Altın Küre Ödülleri Yeni Kategoriler - Golden Globe

2023’te 1.4 milyar dolar gişe yapan Barbie ile birlikte 1.3 milyar dolar hasılat elde eden The Super Mario Bros. Movie’nin listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Oppenheimer ve Guardians of the Galaxy Vol. 3 de güçlü adaylar arasında bulunuyor.

Geleneksel stand-up formatındaki komedyenlerin çalışmalarını ödüllendirmeyi hedefleyen Stand-Up Komedi Dalında En İyi Performans ödülü için ise kablolu yayın ile ya da internet üzerinden yayınlanan programlar dikkate alınacak. Bu kategoride yalnızca 6 komedyen aday gösterilebilecek. Bu içeriklerin tanınmış bir medya platformunda yayınlanması gerekecek ve bireysel sosyal medya hesapları adaylık için değerlendirmeye alınmayacak.

Altın Küre Başkanı Helen Hoehne yeni ödüle dair şöyle konuştu:

- Reklam -

“Altın Küre komedyenlerin çalışmalarını destekleme ve onları takdir etme konusunda zengin bir geçmişe sahip. Yılın olağanüstü sinema ve televizyon performanslarının yanı sıra onların dehalarını onurlandırmaktan heyecan duyuyoruz.

“Ayrıca, hem gişe rekorları kıran hem de sanatsal açıdan olağanüstü bir film yapmak için ortaya konan sıkı çalışmayı ve yeniliği takdir etmekten gurur duyuyoruz.”

Altın Küre Ödülleri Yeni Kategorileri

81. Altın Küre Ödülleri 7 Ocak 2024 tarihinde sahiplerini bulacak.

Altın Küre Ödülleri’nin aldığı bu kararı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Senarist Grevi Sona Erdi

Hollywood’daki Tarihi Senarist Grevi Sona Erdi: Yeni Anlaşma Yazarlara Birçok Yeni Hak Tanıyor

Martin Scorsese - Warner Bros - The Departed Serisi

Martin Scorsese, Warner Bros.’un “The Departed” Filmini Seriye Dönüştürmek İstediğini Söyledi