in , ,

Uzun Soluklu Animasyon Dizisi “Archer” 14. Sezonuyla Final Yapacak

Archer 14. sezon ile final yapmaya hazırlanıyor. FX, uzun soluklu casus komedi dizisini sonlandırma kararı aldı.

Archer 14. Sezon ile Final Yapacak
- Reklam -
- Reklam -

Archer 14. sezon ile final yapıyor. Adam Reed tarafından yaratılan ve ilk olarak 2009’da FX’te prömiyerini yapan animasyon dizisi son bir sezonla hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Dizi, işlevsiz bir istihbarat teşkilatının komedi dolu maceralarını, kibar ama egoist casus Sterling Archer ve yedi meslektaşını merkeze alarak anlatıyor. Archer’ın seslendirme kadrosunda H. Jon Benjamin, Aisha Tyler, Chris Parnell, Judy Greer, Amber Nash, Adam Reed ve Lucky Yates yer alıyor. Yapım daha önce, Archer’ın annesi/patronu Malory’yi seslendiren merhum yıldızı Jessica Walter’a 12. sezon finalinde veda etmişti.

Şimdi, bir düzineden fazla sezonun ardından Archer resmen sona eriyor. The Hollywood Reporter sitesine konuşan FX yetkilileri, Archer’ın 14. sezon yayın tarihinin 30 Ağustos 2023 olduğunu ve bunun animasyon komedinin final sezonu olacağını açıkladı. Dizi veda sezonuna Archer’ın 2017’de taşındığı FX’in kardeş kanalı FXX’te iki bölümle başlayacak ve bölümler ertesi gün Hulu’dan izlenebilecek. Ülkemizde ise Netflix’te gösterilmesi bekleniyor. Ancak henüz 13. sezon Netflix Türkiye kütüphanesinde bulunmuyor.

- Reklam -

Archer 14. Sezon ile Final Yapacak

Archer 14. Sezon Yazarların Grevinden Etkilenecek mi?

Archer 14. sezonun dizinin final sezonu olacağının doğrulanması, Amerika Yazarlar Birliği’nin adil ücretler ve daha fazla iş güvenliği için greve devam etmesi nedeniyle neredeyse tüm büyük televizyon yapımlarının duraklatıldığı bir zamanda geldi. Ancak Archer 14. sezon zaten birkaç aydır yapım aşamasında. Dolayısıyla senaryoların çok önceden tamamlanmış olması nedeniyle, özellikle de FX tarafından prömiyer tarihi kesin olarak belirlendiğinden, final sezonunun devam eden yazarlar grevinden etkilenmesi beklenmiyor.

Animasyon içeriklerin üretimi genellikle daha uzun sürer ve zaman alan animasyon sürecine uyum sağlamak için senaryolarının çok önceden yazılmasını gerektirir. Bu nedenle birçok kanal ve yayın hizmeti, devam eden WGA grevi sırasında animasyon programlarını güçlendiriyor.

- Reklam -

Archer 14. Sezon ile Final Yapacak

Archer 14. sezonun uzun soluklu casus komedisine tatmin edici bir son sağlayıp sağlayamayacağı yaz aylarında belli olacak.

Animasyon dizisinin final yapacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karınca Kolonisi Ölü Taklidi

Dünyada İlk Defa Bir Karınca Kolonisinin Tamamı Ölü Taklidi Yaparken Gözlemlendi

The Bear 2. Sezon Fragmanı

FX Dizisi “The Bear”ın 2. Sezonundan İlk Fragman Yayınlandı