in ,

Kennedy Suikastı’nı Anlatan Filmde Kadro Belli Oldu: Al Pacino, Viggo Mortensen ve John Travolta…

Assassination filmi için kadro belli oldu. John F. Kennedy’nin suikastını konu alan yapımın başında Pulitzer ödüllü David Mamet yer alıyor.

Assassination Filmi Kadro
- Reklam -
- Reklam -

Assassination filmi yıldızlar geçidi kadrosu ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. ABD Başkanı John F. Kennedy’nin uğradığı suikastı konu alan yeni bir yapım izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor.

Hakkında onlarca komplo teorisi bulunan John F. Kennedy suikastı, kültür sanat dünyasında da sık sık ele alınan konulardan birisi. Korku yazarı Stephen King’in 22/11/63 romanı başta olmak üzere konuya dair kitaplar, belgeseller ve TV yapımları hazırlandı.

Şimdi ise tüm bunlara bir yenisi, üstelik ses getirecek bir oyuncu kadrosu ile katılmaya hazırlanıyor. 1963 yılında Dallas’ta vurularak hayatını kaybeden JFK’nin ölümünün perde arkası bu defa beyaz perdede işlenecek.

- Reklam -

Assassination Filmi Kadrosu

Filmin oyuncu kadrosu Oscar ödüllü Al Pacino (The Godfather), Oscar adayı Viggo Mortensen (Green Book), Oscar adayı John Travolta (Pulp Fiction), BAFTA ödüllü Shia LaBeouf (Honey Boy), NBR Ödüllü Rebecca Pidgeon (Heist) ve Altın Küre adayı müzisyen ve oyuncu Courtney Love (The People vs. Larry Flynt) gibi yıldız isimlerden oluşuyor.

Assassination Filmi Hikâyeyi Mafya Perspektifinden Ele Alacak

Assassination’ın yönetmenliğini Pulitzer Ödülü sahibi ve Oscar adayı David Mamet (Wag the Dog, Heist, Spartan) üstleniyor. Yapımın senaryosunda ise Mamet’e Nicholas Celozzi (The Class, Secret of a Small Town) eşlik edecek.

Amerikalı oyun yazarı David Mamet, Glengarry Glen Ross ve Speed-the-Plow adlı oyunlarıyla Pulitzer Ödülü kazandı ve Tony’ye aday gösterildi.

Assassination filmi John F. Kennedy cinayetini mafyanın bakış açısıyla yeniden ele alacak. Yapımın hikâyesi, Chicago mafya babası Sam Giancana’nın JFK’nin seçilmesine yardım ettikten sonra Kennedy’nin organize suç örgütlerini baltalama girişimine karşı alınan intikam üzerinden kurgulanacak.

- Reklam -

JFK Suikastı

Filmin senaryosunu kaleme alan Celozzi, Sam Giancana’nın torunu olmasıyla dikkat çekiyor. Öte yandan görüntü yönetmeni koltuğunda There Will Be Blood filmiyle Oscar kazanan Robert Elswitt yer alıyor.

Yapımcılığını Corey Large (It Follows) ve Nicholas Celozzi (The Class) üstlendiği filmde yürütücü yapımcılar John Burnham, Arclight Films’den Gary Hamilton, Pia Patatian, Jordan Nott, Bernie Gewissler ve Amar Balaggan.

Filmin çekimlerinin Eylül 2023’te Vancouver’da başlaması bekleniyor. Yapımın vizyon tarihi ise belirsizliğini koruyor.

Sizin Assassination için beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da yazabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Kadro çok iyi..

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hellboy: The Crooked Man Çekimleri Bitti

Yeni “Hellboy” Filmi “The Crooked Man”de Çekimler Sona Erdi

Dersler - Ian McEwan

Ian McEwan’ın II. Dünya Savaşı Sonrası Kuşaklara Yayılan Romanı “Dersler” Türkçede