in ,

Paul Auster’ın Son Romanı “Baumgartner” Türkçe Raflarında

Paul Auster’ın yeni kitabı “Baumgartner” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Can Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Baumgartner - Paul Auster
- Reklam -
- Reklam -

Paul Auster imzalı Baumgartner okurla buluşuyor. Roman, Can Yayınları çatısı altında devam eden Çağdaş Serisi’nin bir parçası olarak yayımlanıyor.

New York Üçlemesi ile geniş kitlelere ulaşan Amerikalı yazar Paul Auster, Türkçedeki yolculuğuna son kitabı Baumgartner ile devam ediyor. Kendi ülkesinde Kasım 2023’te yayımlanan eser, Türkçede ise Aralık 2023’te okurların beğenisine sunuluyor.

1947 senesinde ABD’de doğan Paul Auster, Columbia Üniversitesi’nde Fransız, İngiliz ve İtalyan edebiyatı eğitimi aldı. Fransız yazarlardan çeviriler yaptı ve 20. yüzyıl Fransız şiiri üstüne antolojiler hazırladı. Yazarın 1987’de yayımlanan New York Üçlemesi büyük ilgi çekti. Onu Ay Sarayı, Kehanet Gecesi, Köşeye Kıstırmak, Son Şeyler Ülkesinde, Leviathan, Şans Müziği, Timbuktu, Yanılsamalar Kitabı, Yükseklik Korkusu, Brooklyn Çılgınlıkları, Yazı Odasında Yolculuklar, Karanlıktaki Adam ve Sunset Park romanları takip etti.

- Reklam -

Öykü ve anı-roman türünde de eserler veren yazarın son kitabı Baumgartner, 70 yaşındaki bir felsefe profesörünün dünyadan elini eteğini çekmeye hazırlanışını takip ediyor.

Baumgartner – Paul Auster | Arka Kapak Tanıtımı

Baumgartner - Paul Auster

Neden bazı anıları hatırlar, bazılarını unuturuz?

Baumgartner, sevgili eşi Anna’nın ölümü sonrasında büyük üzüntü yaşayan yetmiş bir yaşındaki felsefe profesörü Baumgartner’ın emekliliğe ve dünyadan elini eteğini çekmeye hazırlanışını konu ediyor.

Roman, Baumgartner ile Anna’nın 1968’deki parasız öğrencilik yıllarında New York’ta bir yandan çalışarak diğer yandan yazarak geçirdikleri günlerin anılarıyla başlıyor, sonraki kırk yılı aşkın sürede yaşadıkları mutlu evliliklerini anlatıyor ve geriye dönüşlerle Baumgartner’ın Newark’taki ilkgençlik günlerini ve kökenlerini tanıtarak dolambaçlı bir şekilde hafıza ve anı sarmalları arasında ilerliyor.

- Reklam -

Paul Auster’ın sıradan bir yaşamın en küçük, en geçici anlarındaki güzelliğe dair keskin bakışını yansıtan ve birçok yaşamı yakalayan Baumgartner, yazarın son başyapıtı.

Toplamda 168 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Seçkin Selvi, düzeltisini Aylin Samancı Elmasdağ, kapak tasarımını Utku Lomlu üstleniyor. Kitabın dahil olduğu Can Çağdaş serisinin editörlüğünü ise Didem Bayındır gerçekleştiriyor.

Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi’nde yer alan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Paul Auster kitapları ve yazarın Türkçedeki son eseri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitaplar hakkında gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2024'ün En Çok Beklenen Filmleri Belli Oldu

2024’ün En Çok Beklenen Filmleri ve Oyunculuk Performansları Belli Oldu

Hunter x Hunter Dövüş Oyunu Geliyor

“Marvel vs. Capcom 3” Stüdyosu Yeni Bir “Hunter x Hunter” Dövüş Oyunu Üzerinde Çalışıyor