in , ,

Türk Bilimkurgu Filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Londra Bilimkurgu Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü Aldı

Serpil Altın imzalı “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” filmi 23. Londra Bilimkurgu Festivali’nden En İyi Film Ödülü ile döndü.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 - Londra Film Festivali En İyi Film
- Reklam -
- Reklam -

Yönetmenliğini Serpil Altın’ın üstlendiği uzun metrajlı bilimkurgu filmi Bir Zamanlar Gelecek: 2121, Londra Bilimkurgu Festivali’nde En İyi Film seçildi.

Oyuncu kadrosunda Sükeyna Kılıç, Ayşenil Samlıoğlu ve Selen Öztürk gibi isimlerin yer aldığı Bir Zamanlar Gelecek: 2121 (Once Upon a Time in the Future) bu sene 23.’sü düzenlenen Londra Bilimkurgu Festivali’nde yarıştı.

Festival, dünyadan ve İngiltere’den yapımların prömiyerlerine, ön gösterimlerine, yönetmen soru-cevaplarına ve ilk fragmanlarına ev sahipliği yapıyor.

- Reklam -

Festival jürisinde ise Guillermo del Toro, John Landis, William Hurt, Benedict Cumberbatch, Michel Gondry, Joe Dante ve Warwick Davi yer alıyor.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 - Londra Film Festivali En İyi Film Ödülü

Festivalde En İyi Film dalında yarışan ve ödüle layık görülen Bir Zamanlar Gelecek: 2121 filmi, yeraltında yaşayan bir aileye yeni katılan bir bebeğin değiştirdiği hayatı konu alıyor.

Serpil Altın İlk Uzun Metraj Filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” ile Londra Bilimkurgu Festivali’nden Ödülle Döndü

Bir Zamanlar Gelecek: 2121, Serpil Altın’ın ilk uzun metraj filmi olma özelliğini taşıyor. Yönetmen daha önce Bayram Harçlığı (The Holiday Gift) ve Yüzme Öğreniyorum (Learning How to Swim) adlı kısa filmlere imza atmıştı.

Altın, yapımın senaryosunu Cenaze İşleri, Gerçek Olamaz ve Sağ Salim’in senaristi Korhan Uğur ile birlikte kaleme aldı.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 - Londra Film Festivali

Toplamda 1 saat 32 dakikalık film süresine sahip olan Bir Zamanlar Gelecek: 2121’nin konusu festival sayfasında şu sözlerle tanımlanıyor:

- Reklam -

“Dünya’nın yüzeyi iklim krizleri ve kıtlık nedeniyle yaşanmaz hâle gelmiştir. Aileler, katı bir otoriter rejim tarafından yönetilen yeraltı evlerinde yaşamaktadır. Nüfus yakından kontrol edilmekte ve ’Kıtlık Yasaları’ yeni yaşamlar için eski nesillerin yok edilmesi gerektiğini belirtmektedir.

“Karı, koca, çocuk ve nineden oluşan dört kişilik bir ailenin hayatı, evlerine dahil olan bir bebeğin gelişiyle tehdit altındadır.

“Orwell’in 1984’üne ya da Logan’s Run filmine esprili bir yorum getiren 2121, Altın’ın ilk uzun metrajlı filmi. Altın, Türkiye’de bir uzun metraj bilimkurgu filmi çeken ilk kadın olma unvanını taşıyor.”

YouTube video

(Fragmanı YouTube’dan izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Serpil Altın Kimdir?

Eskişehir’de doğan Serpil Altın 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun oldu. Sinema dünyasına yönetmen yardımcısı ve yapımcı olarak adım attı. Ulusal ve uluslararası birçok yapımda çalıştı. 2014’te Bayram Harçlığı, 2017’de Yüzmeyi Öğreniyorum kısa filmlerini çekti. Bu yapımları ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterildi, ödüller aldı.

Bilimkurgu ve dram türündeki Bir Zamanlar Gelecek: 2121’i 2022’de gerçekleştirdi. Yapım prömiyerini Adana Film Festivali’nde yaptı ve ABD, Brezilya, Portekiz gibi ülkelerde çeşitli festivallerde gösterildi.

Filme dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bilimkurgu dünyasından en güncel haberler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Sci-Fi London

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    Yönetmeni ve filmde emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amazon Prime Video - Reklamlı Abonelik Paketi

Amazon, Prime Video Servisine Daha Ucuz ve Reklamlı Bir Paket Getirmeye Hazırlanıyor

Cyberpunk 2077 Devam Oyunu - CD Projekt RED

“Cyberpunk 2077” Devam Oyunu 2024 Yılında Geliştirme Aşamasına Geçecek