in ,

Amazon, Prime Video Servisine Daha Ucuz ve Reklamlı Bir Paket Getirmeye Hazırlanıyor

Prime Video reklam içerecek daha uygun fiyatlı bir abonelik modeli üzerinde çalışıyor. Amazon, Netflix ve Disney’in ardından paket seçeneklerini çoğaltmaya hazırlanıyor.

Amazon Prime Video - Reklamlı Abonelik Paketi
- Reklam -
- Reklam -

Prime Video reklamlı ve daha hesaplı bir paket için çalışmalara başladı. Amazon’un dijital yayın platformu, abonelik seçeneklerini çeşitlendirme kararı aldı.

Jack Ryan, The Boys, Carnival Row, The Underground Railroad ve The Lord of the Rings: The Rings of Power gibi yapımlara imza atan kanal reklamlı bir üyelik paketi üzerinde çalışıyor.

Netflix, geçen yıl yaşadığı abone ve hisse değeri kaybının ardından çoklu kullanıcı paketlerini sınırlandırmak başta olmak üzere reklamlı abonelik gibi çeşitli alternatifleri gündemine almıştı. Bir benzer çalışmaya Disney Plus da imza atmış ve reklamlı abonelik ihtimalini değerlendirmişti.

- Reklam -

Şimdi ise Amazon’un dijital yayın platformu Prime Video da reklamlı paketler için harekete geçti. Wall Street Journal’ın aktardığı habere göre Amazon reklamlı paket için birkaç haftadır görüşmelere devam ediyor ve rakipleri Netflix ile Walt Disney ile benzer planları takip etmeyi hedefliyor.

Amazon Prime Video - Reklamlı Abonelik Modeli

Yüksek enflasyon ve faiz oranlarıyla mücadele eden abonelerin eğlence harcamalarından kısması; dünya çapındaki dijital yayın platformlarına abone kaybı olarak geri dönüyor.

Amazon’un hisseleri çarşamba günü piyasa geneline göre %3’ten fazla değer kaybetti.

Amazon, Prime Video’da Reklamlı Paket Seçeneğine Hazırlanıyor

Dijital pazarlama ve medyayla ilgili içgörüler yayınlayan analiz şirketi Insider Intelligence’tan Ross Benes konu hakkında şu yorumda bulundu:

“Son yıllarda Prime Video programlarından önce reklam yayınlama ve reklam dolu spor yayınlarını bünyesine dahil etme konusunda daha agresif hâle geldi.”

- Reklam -

Prime Video’daki spor yayınları hâlihazırda reklamlarla birlikte geliyor.

Banes, “Prime Video’ya resmi olarak reklam eklemek, Amazon’un kitlesini merkezileştirmesine ve markalaşma konusunda daha tutarlı olmasına olanak tanıyor,” diye ekledi.

Amazon’un Prime Video servisi Türkiye’de 15 Eylül 2020 tarihinde yayına başlamış ve o tarihten beri 7,99 TL’lik bir abonelik ücreti ile ilerlemişti. Geçen nisan ayında ise 2.5 yılın ardından abonelik ücreti ilk defa zamlanarak 39,00 TL’ye çıkartılmıştı.

Amazon Prime Video İsmini Değiştirebilir

Prime Video’nun reklamlı paketinin dünya genelinde ne zaman yayına gireceği ve Türkiye’de kaç TL’den hizmet vereceği şu an için bilinmiyor.

Siz bu alternatif paket hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Reuters

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cehennem Melekleri 4 Fragmanı Yayınlandı

Cehennem Melekleri 4 Filminden İlk Fragman: Sylvester Stallone, Jason Statham, Megan Fox ve 50 Cent Bir Arada

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 - Londra Film Festivali En İyi Film

Türk Bilimkurgu Filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Londra Bilimkurgu Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü Aldı