in ,

“Cyberpunk 2077” Devam Oyunu 2024 Yılında Geliştirme Aşamasına Geçecek

Cyberpunk 2077 devam oyunu 2024 yılında geliştirme aşamasına geçecek. “The Witcher” serisinin yapımcısı CD Projekt Red, yeni yapıma dair gelişmeleri aktardı.

Cyberpunk 2077 Devam Oyunu - CD Projekt RED
- Reklam -
- Reklam -

Cyberpunk 2077 devam oyunu ufukta gözüktü. Project Orion kod adıyla bilinen yapım 2024 yılında ön geliştirme aşamasına adım atacak.

Andrzej Sapkowski imzalı fantastik kurgu serisi The Witcher ’dan uyarladığı oyunlarla adını geniş çaplı kitlelere duyurmayı başaran Polonyalı oyun şirketi CD Projekt Red, uzun yıllar boyunca merakla beklenen Cyberpunk 2077 oyununu 2020’de piyasaya sürmüştü. Defalarca erteleme alan yapım, yayınlandığı dönem bünyesindeki optimizasyon problemleri nedeniyle çokça eleştirilmiş; bu başarısız çıkış nedeniyle şirketin hisse değerinde kayıplar yaşanmıştı.

Geçen yıl Netflix’te yayınlanan Cyberpunk: Edgerunners animesiyle tekrar yükselişe geçen marka, Phantom Liberty adlı bir genişleme paketi de duyurarak tekrar gözleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise Project Orion adıyla duyurulan ancak hakkında detay verilmeyen Cyberpunk 2077 devam oyunu da çok geçmeden geliştirme aşamasının başlayacağı ortaya çıktı.

- Reklam -

Cyberpunk 2077 Devam Oyunu

Cyberpunk 2077 Devam Oyunu Hazırlıkları Hız Kazandı

Distopik bir evrende geçen rol yapma oyunu, yakın tarihin en kötü şöhretli lansmanını ardında bırakarak devam macerası için kolları sıvadı. Hayranlar oyunun ilk DLC’si olma özelliğini taşıyan Phantom Liberty’yi beklerken stüdyo da devam oyununda aşama kaydetmeyi sürdürüyor.

Tweak Town’ın aktardığına göre şirketin bir yatırımcı sunumu sırasında Cyberpunk 2077 devam oyunu için 2024 yılında geliştirme aşamasına geçiş yapacaklarını kaydetti. Her ne kadar bir sonraki Cyberpunk 2077 oyununun çıkmasına daha çok zaman olsa da yapımın bir sonraki aşamaya geçmesi hayranları heyecanlandırıyor.

CD Projekt Red şirketi gelecek birkaç yılı oldukça yoğun bir şekilde geçirecek. Yeni Cyberpunk oyununun yanı sıra yeni bir The Witcher serisi ile ilk The Witcher’ın yeniden yapımı üzerinde çalışmalar sürüyor. Phantom Liberty DLC’sinin ise 2023 yılının sonlarında oyuncularla buluşturulması planlanıyor.

- Reklam -

Cyberpunk 2077 Devam Oyunu - CD Projekt RED Yeni

Stüdyo bunlarla birlikte The Witcher ve Cyberpunk 2077 evrenlerinden farklı ve yeni bir bağımsız IP üzerinde de çalışıyor. Project Hadar ismini taşıyan oyunun henüz tasarım aşamasında olduğu aktarılıyor. Hadar’ın nasıl bir yapım olacağı hakkında ise herhangi bir ipucu paylaşılmadı.

Cyberpunk 2077 devam oyunu için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, video oyun dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google News üzerinden takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Ben onca probleme rağmen çok beğendim. Tek bir istediğim var; umarım hikâyeyi daha uzun tutarlar ve oynanışı geliştirirler. Ve son olarak umarım bir kez daha aynı kazığı atmazlar bize.

  2. Avatar for birisi43 birisi43 dedi ki:

    Muhtemelen atamayacaklar o kazığı. Bu kurla oyunu almayacağız bu gidişle. :grinning:

  3. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    :smiley: Kahkaha attım durduğum yerde. Aşırı doğru.

  4. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Peki oyunun şuanki hali nasıl? Epic’te hala eski fiyattan satılıyor. %25 ile değerlendirelim.

  5. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Ben ikinci kez oynayalı bir altı ay olmuştur; ama bayağı düzeltmişlerdi. Aşırı zevkli görünüyordu. Bence 120 TL’ye kesinlikle değer.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 - Londra Film Festivali En İyi Film

Türk Bilimkurgu Filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Londra Bilimkurgu Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü Aldı

Dünyanın En Eski Mezarlığı Homo naledi Türüne Ait

Dünyanın En Eski Mezarlığı Bulundu: Bir İnsansı Türü, İnsanlardan 100 Bin Yıl Önce Ölülerini Gömüyordu