in ,

Michael Ende’nin Kült Fantastik Romanı “Bitmeyecek Öykü” Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

Bitmeyecek Öykü film uyarlaması için çalışmalar başladı. “The Neverending Story” yeniden beyaz perdeye konuk oluyor.

Yeni Bitmeyecek Öykü Film Uyarlaması - The Neverending Story
- Reklam -
- Reklam -

Bitmeyecek Öykü film adaptasyonu duyuruldu. Michael Ende’nin dünyaca ünlü çocuk klasiği bir kez daha sinemaya taşınıyor.

Alman yazar Michael Ende’nin 1979 yılında Die unendliche Geschichte adıyla yayımlanan ve Türkiye’de Bitmeyecek Öykü ismiyle basılan çocuk romanı yeniden filme konu oluyor.

Daha önce Wolfgang Petersen’ın yazıp yönettiği The Never Ending Story filmi 1984’te beyaz perdeye konuk olmuş ve yapım zaman içerisinde kült statüsünü kazanmıştı. 1990 ve 1994’te gelen devam filmleri her ne kadar ilkinin gölgesinde kalsa da özellikle 1995 tarihli animasyon dizisi de Bitmeyecek Öykü evreninin önemli köşe taşları arasında yer alıyordu.

- Reklam -

Yeni Bitmeyecek Öykü Film Uyarlaması

Kitap tutkunu Bastian isimli bir çocuğun Bitmeyecek Öykü adlı kitabın içerisindeki fantastik dünyada yaşadığı maceraları konu alan eser; hem edebiyat dünyasında hem de sinemada saygıyla anılıyor.

Yeni Bitmeyecek Öykü Filmi Yolda

Michael Ende’nin kült fantastik romanı, Slow Horses’ın yapımcıları See-Saw Films tarafından beyaz perdeye adapte ediliyor. Variety’nin haberine göre See-Saw, kitabın hakları için rekabetçi geçen bir ihale sürecinin ardından uyarlamanın yeni adresi oldu.

Michael Ende Productions’tan Ralph Gassman, The Neverending Story’nin yeni uyarlamasına olan ilginin son yıllarda arttığını ancak ilk filmin ikonik doğası göz önüne alındığında sabırlı olmak istediklerini belirtiyor.

“Fantazya’ya yeni, daha taze bir ilgiyle geri dönmenin doğru olduğunu dört ya da beş yıl önce hissettik. Sonra gelen yüzlerce talebi inceledik ve şöyle düşündük: Bakalım aralarında bizi bir tekneye atlatıp çılgın maceraya çıkartabilecek bir potansiyel bulabilecek miyiz?”

Yeni Bitmeyecek Öykü Film Uyarlama - The Neverending Story

- Reklam -

See-Saw Films özellikle edebiyat eserlerinden yaptıkları uyarlamalarla ünlü. Yapım şirketi daha önce Mick Herron’ın Slow Horses kitabını, Thomas Savage’ın The Power of the Dog romanını ve Kate Kyriacou’nun The Stranger eserini uyarlamıştı.

Yeni uyarlamanın yapımcılığını See-Saw adına Iain Canning ve Emile Sherman, Michael Ende Productions adına ise Roman Hocke ve Ralph Gassmann üstlenecek.

Gelecek Michael Ende uyarlaması için henüz bir vizyon tarihi belirlenmedi.

İlginizi çekebilir: Bitmeyecek Öykü: Zamanın Eskitemediği Bir Hikâye | İnceleme

Yeni Bitmeyecek Öykü film uyarlaması hakkında sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından haberleri kaçırmamak için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dungeons and Dragons - Hayatta Kalma Oyunu

Hayatta Kalma Temalı “Dungeons and Dragons” Oyunu Geliyor

Neuralink'li Felçli Hasta Düşünce Gücüyle Satranç Oynadı

İlk Neuralink Hastası Düşünce Gücüyle Satranç ve Civilization VI Oynadı