in ,

Hayatta Kalma Temalı “Dungeons and Dragons” Oyunu Geliyor

Dungeons and Dragons hayatta kalma temalı video oyunu oluyor. Projenin başında ise mobil oyun devi Gameloft yer alıyor.

Dungeons and Dragons - Hayatta Kalma Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Dungeons and Dragons video oyunu hayatta kalma temasını işleyecek. Disney Dreamlight Valley, Asphalt ve LEGO Star Wars: Castaways gibi oyunlara imza atan Gameloft, dünya çapında ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar’ı hayatta kalma simülasyonuyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Gameloft Montreal, Unutulmuş Diyarlar’da geçen yeni bir rol yapma oyunu üzerinde çalışıyor. Dungeons and Dragons evrenini temel alacak yapım sadece rol yapma unsurlarını değil aynı zamanda aksiyon RPG ve DnD mekaniklerini de temel alacak.

Henüz ismi açıklanmayan oyunun PC ve konsollara çıkış yapacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte yapıma dair bir çıkış tarihi de belirtilmiş değil. Ancak Gameloft’un resmi internet sitesinden paylaşılan görsel ve açıklama hayranları heyecanlandırmaya yetti. Yapılan açıklama ise şu şekilde:

- Reklam -

“Dungeons and Dragons evreninde bulunan mistik Unutulmuş Diyarlar’da geçen bu oyun daha önce görülmemiş çok oyunculu oyun tasarımını; hayatta kalma, yaşam simülasyonu ve aksiyon rol yapma ögeleriyle oldukça yaratıcı bir şekilde bir araya getiriyor. Oyuncular her bir adımda tehlikenin kol gezdiği, geniş ve derin kültürü bulunan bu zengin macerada dayanıklılıklarını ve dostluklarını test etme şansını bulacak.”

Dungeons and Dragons - Hayatta Kalma Oyun

Yeni “Dungeons and Dragons” Video Oyunu Yolda

Gameloft Montreal İdari yapımcısı Lee Kaburis ayrıntıları netleşmeyen yapıma dair oldukça heyecanlı olduklarını söylüyor:

“Dungeons and Dragons evrenine tamamen yeni bir bakış açısı getirebilmek adına Wizard of the Coast ile birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. D&D evreninin büyük bir hayranıyız ve genişleyen ekibimizle konseptimizi hayata geçirmek için çok sıkı çalışıyoruz. Gelecekte yeni detayları paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

- Reklam -

Dungeons and Dragons - Oyun

Bu hamleyle birlikte dünya genelinde büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan masaüstü rol yapma oyunu Dungeons and Dragons video oyun sektöründeki adımlarını sıklaştırmaya devam ediyor. 2023 yılında oyuncularla buluşan Larian Studios imzalı Baldur’s Gate 3 yapımının başarısından sonra, marka sahibi Wizard of the Coast ve Hasbro yeni oyunlar çıkaracaklarını açıklamıştı.

Son olarak Payday oyunlarının yapımcısı Starbreeze Studios, Project Baxter isimli çok oyunculu bir D&D oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

Siz Gameloft imzalı yeni Dungeons and Dragons oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gameloft, IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Sims Film - Barbie

“The Sims” Sinema Filmi Oluyor: “Barbie”nin Yapım Şirketi Kolları Sıvadı

Yeni Bitmeyecek Öykü Film Uyarlaması - The Neverending Story

Michael Ende’nin Kült Fantastik Romanı “Bitmeyecek Öykü” Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor