in ,

Netflix’in Distopik Antoloji Dizisi “Black Mirror” 7. Sezon ile Geri Dönüyor

Black Mirror 7. Sezon onayı aldı. Netflix imzalı distopya yapımı, yeni bölümler ile hayranlarının karşısına çıkmayı sürdürecek.

Black Mirror 7. Sezon Onay
- Reklam -
- Reklam -

Black Mirror 7. Sezon ile geri dönecek. Netflix popüler distopya dizisinin yeni bölümleri için yeşil ışık yaktı.

Macerasına 2011 yılında Channel 4’da başlayan Black Mirror, yolculuğuna 2016’dan itibaren Netflix’te devam etme kararı almıştı. 5. sezonu Haziran 2019’da yayınlanan yapım, Koronavirüs salgınının ardından yolcuğuna ara vermişti.

Mayıs 2022’de 6. sezon için çıkan yeşil ışıkla beraber Black Mirror bir kez daha izleyicilerin hayatlarına dahil oldu ve yeni sezon geçen yaz izleyicilerle buluştu. Aaron Paul, Ben Barnes, Annie Murphy, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi isimleri ağırlayan yapım eski sezonlara kıyasla orijinal formülünden biraz uzaklaşmıştı. Bu yenilikle birlikte kan tazeleyen Black Mirror 7. sezon için onayı son sezonu yayınlandıktan yaklaşık 5 ay sonra da olsa almayı başardı.

- Reklam -

Black Mirror 7. Sezon ile Karanlık Gelecek Alternatiflerine Ayna Tutmaya Devam Edecek

Variety’nin özel haberine göre Black Mirror 7. sezon için geri dönmeye hazırlanıyor. Charlie Brooker tarafından yaratılan popüler bilimkurgu dizisi, son sezonuyla bir kez daha Netflix’in popüler yapımları arasına girmişti. Dizi Netflix’e göre 92 ülkede ilk 10’a girmiş ve bu listelerde uzun süre boyunca kalmayı başarmıştı.

Yeni sezon onayı henüz çok taze olduğu için 7. sezonun oyuncu kadrosuna dair herhangi bir detay bulunmuyor. Ancak Charlie Brooker, Annabel Jones ve Jessica Rhoades’un yürütücü yapımcı olarak projeye geri döneceği belirtiliyor.

Black Mirror 7. Sezon Onay - Netflix

Toplamda 5 bölümden oluşan 6. sezonda Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett ve Paapa Essiedu’nun da aralarında bulunduğu birçok yıldız isim yapımda yer almıştı. 5. sezon kadrosunda ise Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace ve Miley Cyrus rol almıştı.

Distopya türündeki dizi genellikle geleceği en iç karartıcı şekillerde kurgulamasıyla öne çıkıyor. Yapımın 6. sezonu Streamberry adlı bir yayın hizmetinin yapay zekâ kullanarak insanların hayatlarını gerçek zamanlı olarak ele geçirip kendi platformu için dizilere dönüştürmesini konu alan bir bölümle açılmıştı. Sezonun hemen ardından başlayan oyuncu ve senarist grevi, Black Mirror’ın artık o kadar da “uzak” bir geleceği tasvir etmediğini ortaya koydu. Dizinin yaratıcısı Brooker ise bölümünü ChatGPT’nin bir tür fenomene dönüşmesinden çok daha önce kaleme aldığını açıkladı.

- Reklam -

Senarist grevini desteklemek amacıyla geçen Londra’da gerçekleştirilen bir mitingde konuşan Brooker şunları kaydetmişti:

“Yaşamak için endişeleniyorum -genel olarak yaptığım şey bu-. Yapay zekâ, ChatGPT’nin kullanımı ve bunun gibi şeyler konusunda çok endişeliyim. Bu benim için özel bir endişe kaynağı, bu yüzden buradayım.”

Netflix Streamberry Site - Black Mirror - Joan is Awful

Black Mirror 7. sezon çıkış tarihi, oyuncu kadrosu ve yapım ekibi gibi diğer detaylar ise henüz belirsizliğini koruyor.

Black Mirror 7. sezon onayı hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Love, Death & Robots ile Cabinet of Curuosities de yeni sezonlarıyla dönse keşke.

  2. Avatar for Loren_Lannister Loren_Lannister dedi ki:

    Bu dizinin ilk sezonları gerçekten harikuladeydi. Ancak Netflix’e geçtikten sonraki bölümleri tam anlamıyla fiyasko. En azından benim için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Uluslararası Emmy Ödülleri Kazananları - Yargı

2023 Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Kazananlar Açıklandı: Türk Dizisi “Yargı” Ödüle Değer Bulundu

Nicholas Hoult, Superman: Legacy'de Lex Luthor'u Oynayacak

Nicholas Hoult, Yeni “Superman” Filmi “Legacy”de Lex Luthor’u Canlandıracak