in , ,

“Parazit” ile Oscar Tarihine Geçmişti: Bong Joon-ho’nun Yeni Filmi, Kore’nin En Yüksek Bütçeli Sinema Yapımı Olacak

Bong Joon-ho’nun yeni filmi Güney Kore tarihinin en yüksek bütçeli yapımı olacak. “Parazit”in yönetmeni, sıradaki macerasında animasyon türünde bir işe imza atacak.

Bong Joon-ho Yeni Film En Yüksek Bütçeli Güney Kore Yapımı
- Reklam -
- Reklam -

Bong Joon-ho Güney Kore sinemasının en yüksek bütçeli filmine imza atmaya hazırlanıyor. Parazit ile dünya çapında ün kazanan ve Oscar ödülü kazanan yönetmen, denizler altında geçen bir animasyon yapımı çekecek.

2019’da vizyona giren Parazit (Gisaengchung) filmiyle En İyi Film, En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dallarında Oscar kazanarak tarihe geçen Bong Joon-ho’nun sıradaki projesi merakla bekleniyor.

Snowpiercer, Mother, The Host ve Memories of Murder gibi yapımlarla da tanınan yönetmen; son olarak başrolünde Robert Pattinson’ın yer aldığı bilimkurgu filmi Mickey 17’a imza atmıştı.

- Reklam -

Mickey 17 Vizyon Tarihi - Tanıtım

Kore medyasına ait kaynaklar, yönetmen Bong Joon-ho’nun derin denizlerde yaşayan canlılarla ilgili animasyon filmi için çalışmalara başladığını duyurdu.

Bong Joon-ho’nun Yeni Filmi Güney Kore’nin En Yüksek Bütçeli Prodüksiyonu Olacak

Henüz adı belli olmayan filmin 2024’ün ikinci yarısında prodüksiyon aşamasına geçeceği belirtilirken filmin dünya çapında gösterime sokulacağı da aktarılıyor. Yapımın maliyeti ise 52 milyon doları bularak filmi Güney Kore’nin en pahalı sinema yapımı konumuna taşıyor.

Bong Joon-ho imzalı yapım, derin denizlerde yaşayan deniz canlılarının hayatı ve onların insanlarla ilişkilerini konu alıyor. Film, geçmişte de Bong ile çalışmış olan Koreli VFX şirketi Force Creative Party tarafından tam CG animasyon formatında geliştiriliyor.

Bong Joon-ho Yeni Filmi En Yüksek Bütçeli Güney Kore Yapımı

- Reklam -

Bong bahsi geçen yapım için 2018’den beri senaryo üzerinde çalışıyordu. Senaryo Ocak 2021’de tamamlanmış olsa da yapıma dair bilinenler hâlâ çok kısıtlı.

Parazit ve Burning filmlerinde görüntü yönetmeni olarak yer alan Hong Kyung-pyo da projeye katkı sunanlar arasında yer alacak.

Bong Joon-ho şu sıralar mart ayında vizyona girmesi planlanan ancak ertelenerek prömiyerini mayıs ayındaki Cannes’da yapmaya hazırlanan Mickey 17 filminin post prodüksiyon çalışmalarıyla meşgul. Ünlü yönetmen kurgu süreci boyunca 2024’ün ilk yarısını Kore ve ABD arasında gidip gelerek tamamlayacak.

Kore medyasında yer alan aynı haber, Bong’un Mickey 17 sonrası başka bir live-action film daha çekmeyi planladığı ancak önceliği animasyon türündeki bu yapıma verdiği de belirtiliyor.

Bong Joon-ho’nun yeni filmi hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: World of Reel

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cobra Kai 6. Sezon Çekimleri Başladı (Video)

“Cobra Kai” Dizisinde 6. ve Final Sezonu Çekimleri Başladı: İşte İlk Tanıtım (Video)

American Horror Stories 4. Sezon Onayı Aldı

“American Horror Stories” 4. Sezon Onayını Aldı: Korku Antolojisi Macerasına Devam Ediyor