in , ,

Kirsten Dunst’lı Alex Garland Filmi “Civil War”dan İlk Fragman

Civil War fragmanı yayınlandı. Başrolünde Kirsten Dunst’ın yer aldığı aksiyon filmini Ex Machina ile tanınan Alex Garland yönetiyor.

Civil War Fragmanı Kirsten Dunst
- Reklam -
- Reklam -

A24, Civil War filminin ilk fragmanını yayınlandı. Ex Machina ve Annihilation filmeriyle tanınan Alex Garland’ın yönettiği ve Kirsten Dunst’ın başrolde yer aldığı film, iç çekişmelerle parçalanmış yakın gelecekteki Amerika’ya farklı bir bakış sunuyor.

Başlangıçta gizlilik içinde yürütülen Civil War filmi nihayet ilk fragmanıyla anlatısına göz atma fırsatı sundu. Görüntüler, Kaliforniya ve Teksas’ın ABD Ordusu ile çatışmaya girdiği, kaosa sürüklenmiş bir ülkeyi gözler önüne seriyor. Amerika’nın görkemli simgeleri bu kargaşanın kurbanı oluyor ve durumun ciddiyetini vurguluyor.

Parçalanmış bir Amerika’nın arka planında geçen fragman, her iki tarafın da kontrol için yarıştığı ve Beyaz Saray’a yaklaştığı bir hikâyeyi gözler önüne seriyor. Bölünmüş bir ulusun bir görsel temsili olan geleneksel şeritlerin yanında sadece iki büyük yıldız taşıyan değiştirilmiş bir Amerikan bayrağı ile özellikle vurgulanan sembolizm yaygınlaşıyor.

- Reklam -

Civil War Fragmanı Kirsten Dunst

Fragmanda yer alan aksiyon sahnelerinin yanı sıra Alex Garland’ın önceki filmlerinde de yer verdiği düşündürücü sahneler içeriyor gibi gözüküyor. Diyaloglar “Florida ittifakı” ve “Teksas ve Kaliforniya”dan gelen bölünmüş güçler gibi parçalanmış ittifakları imâ ediyor. Bu nüanslar iç kargaşayla boğuşan bir ulusa işaret ederek, kurgusal geleceğin başına bela olan toplumsal kırılmaları yansıtıyor.

Yayınlanan ilk fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Civil War Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Civil War, Garland’ın toplumsal konulara olan tutkusunu yansıtarak ilgili temaları derinlemesine inceleme vaadi de sunuyor. Fragman sahnelerinde bazıları kaosun ortasında kasıtlı bir cehaleti seçerken, diğerlerinin savaşa karıştığı, parçalanmış bir toplumu tasvir ediyor. Kaçış ve sert gerçeklerle yüzleşme arasındaki bu ikilem, filmin derin toplumsal iç gözlem potansiyelinin altını çizmeye aday gözüküyor.

- Reklam -

Filmde Kirsten Dunst dışında ayrıca Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson ve Cailee Spaeny yer alıyor. Yapım, 26 Nisan 2024 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak.

Civil War Fragmanı

Kısa bir süre önce gelen haberle birlikte tüm A24 dizi ve filmlerinin BluTV’de olacağı açıklanmıştı. Yani film sinemalardan sonra dijitale geldiğinde ülkemizde BluTV’den izlenebilir hale gelecek.

Civil War için paylaşılan ilk fragman hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan fragman haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Miller's Girl Fragman - Jenna Ortega - Martin Freeman Yeni Film

Jenna Ortega ve Martin Freeman’ın Başrollerini Paylaştığı “Miller’s Girl” Filminden Fragman

Çağdaş Sanat Üzerine - Paul Klee

Soyut Resmin Öncüsü Paul Klee’nin 1924’teki Ünlü Konuşması Türkçede: “Çağdaş Sanat Üzerine”