in , ,

TikTok’ta Viral Olan Pokémon Teorisi: Cubone Aslında Evrimleşmiş Bir Charmander Olabilir mi?

Pokémon dünyası hâlâ gizemlerle dolu. Çizgi dizinin ikonik karakterlerinden Cubone’un kökeni hakkındaki bu teori, ilginç bir Charmander bağlantısını ortaya koyuyor.

Cubone - Charmender Teorisi - Pokemon
- Reklam -
- Reklam -

Cubone, evrim geçirmiş bir Charmander olabilir mi? Pokémon animesi ana seride noktayı 2023 yılında koymuş olsa da macera yeni yapımlarla devam ediyor. Öte yandan hayranlar bugün hâlâ çizgi dizideki bazı gizemlerin peşine düşmekten vazgeçmiyor.

Cubone’un kökeni hakkındaki bu teori ilk olarak Tiktok’ta ortaya atıldı. Söylenenlere göre bu ilginç karakterin Charizard’ların ölümüyle kritik bir bağlantısı olabilir.

Ucu hüzünlü bir Charmander alternatif hikâyesine uzanan bu teori, hayranlar arasında oldukça popüler olan Kangaskhan teorisine rakip olabilecek kadar yankı uyandırmayı başardı.

- Reklam -

Cubone Kangaskhan

Kangaskhan teorisi Cubone türünün annesinin kemiklerini maske olarak kullanarak kendini korumaya çalışan yalnız bir Kangaskhan yavrusu olduğu öne sürülüyordu. Bu teoride ise karakterin Charmander’ın evrimleşmiş bir hâli olabileceği konuşuluyor.

Pokémon Evreninin Gizemli Karakteri Cubone Aslında Kim?

Cubone’un Pokémon evrenine girişi 1996 yılında yayınlanan Pokémon Red & Blue oyunu ile gerçekleşmişti. Karakter evrene gireli epey zaman oldu fakat kökeni ve kim olduğu hâlâ oldukça gizemli. Kafasında taşıdığı maskenin ölen annesinin kafatası olduğu bilinse de, maskenin ardındaki hakkında ise pek çok soru işareti var.

Cubone - Charmender Teori - Pokemon

prof_frag adlı TikTok kullanıcısı bu soru işaretlerine başka bir cevap buldu. prof_frag, bir Charmander’ın ebeveyni öldüğünde, Cubone’a dönüşmek zorunda kaldığını iddia ediyor. Söylediğine göre bir Charmander doğduğunda kuyruğunu yakmak için bir Charizard’a ihtiyaç duyuyor fakat Charizard öldüyse böyle bir imkânını olmuyor. Bu yüzden Charmander, Charizard’ın cesedinin yanında ceset çürüyene kadar bekliyor ve kafatasını maske olarak takıp Cubone’a evrimleşiyor.

Cubone Peluş

- Reklam -

Bu teorinin üstüne başka bir TikTok kullanıcısı, Pikachu4president21, evindeki Cubone peluşunun maskesini çıkarttığı bir video çekerek karakterin Charmander’a olan benzerliğine dikkat çekti.

Teoride Çelişkili Detaylar Mevcut

Bu çok kusursuz bir teori değil ve daha önceden bilinen bazı şeylerle çelişiyor. Pokémon FireRed’in Pokedex’inde Charmander’ların ateşlerini kaybettiklerinde öldüklerini belirtiliyor. Yani Charizard eğer ölür ve Charmander’ın kuyruğunu yakamazsa, Charmander da ölür ve başka bir türe dönüşemez. Peki sadece özel zamanlarda bazı Charmander’lar Cubone’a dönüşüyor olabilir mi? Bu ayrıca Charmander’ların kuyruğunda yaşam enerjisi olarak bir ateşle doğduğuna değil de Charizard’ın kuyruğu yaktığı varsayımına da uyuyor.

Cubone

Kusurlarına rağmen bu teori Cubone’un kimliği hakkında farklı olasılıklar ortaya koyuyor. Peluş oyuncağın maskesi çıkartıldığında Charmander’a bu kadar fazla benzemesi ikna edici bir kanıt fakat teorinin kusurları da akıllarda soru işaretleri bırakmayı sürdürüyor.

Siz bu teoriyi mantıklı buldunuz mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, Dexerto

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Göz, el, ayak yapısı benzemiyor. Ayrıca biri “char” diye ses çıkarırken diğeri “cubon” diye ses çıkarıyor. Renkler farklı. Marowak, Alola, Alolan, Mega Marowak olayları da ayrı bir sorun. Bence alakasız bir teori.

  2. Avatar for Yagiz Yagiz dedi ki:

    1: Çıkardığı ses ve tonu:
    Charmander ve Cubone ap ayrı sesleri çıkartıyor Charmander daha ince bir sese sahipken Cubone daha kalın bir sese sahip
    2:Evrim: Charmander-Charmeleon-Charizard
    gördüğüne göre Charmander Marowaka evrimleşmiyor Cubone da charmeleona evrimleşmiyor
    3:Herkezin bildiği bir şey: Charmander kuyruğunda ateş olmadan yaşayamaz

    Bı şey diyimmi o video viral de değil o video 2021 yılında yapılmış arada 2 yıl hatta 3 yıl var

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arnold Schwarzenegger - Barbar Conan - Akbaba Anısı

Arnold Schwarzenegger, “Conan the Barbarian” Filmi için Ölü Bir Akbabayı Isırmak Zorunda Kaldığını Anlatıyor

The Langoliers Film Uyarlamasi Stephen King

Stephen King’in “The Langoliers” Öyküsü Yeniden Beyaz Perdeye Taşınabilir