in ,

“Daredevil: Born Again” Dizisindeki Son Değişiklikler, Yapımı Netflix Versiyonuyla Aynı Çizgide Buluşturuyor

Daredevil: Born Again dizisi yaşanan son gelişmeler ile Netflix’te yayınlanan versiyona daha yakın bir uyarlamaya dönüşüyor.

Daredevil: Born Again Dizisi Netflix'teki Hâline Benzeyecek
- Reklam -
- Reklam -

Daredevil: Born Again dizisi Netflix versiyonuna daha çok yaklaşıyor. İzleyicilerin uzun süredir beklediği ve Disney Plus üzerinden yayınlanacak olan Marvel Sinematik Evreni dizisi, artık ilk açıklandığı gibi 18 bölümden oluşmayacak.

Marvel Studios 2023 yılı içerisinde yaratıcı zorluklarla karşılaşmasına rağmen Charlie Cox’ın Hell’s Kitchen Şeytanı rolünü yeniden canlandıracağı Daredevil: Born Again’i hayata geçirme konusunda kararlı. Yeni bir yaratıcı ekibin rehberliğinde gelecek olan Marvel Sinematik Evreni macerası bu nedenle meyve vermeye doğru istikrarlı bir şekilde ilerliyor.

Daredevil: Born Again değişen yaratıcı ekip de hesaba katıldığında başlangıçta öngörülenden daha önemli perde arkası değişiklikleri geçiriyor gibi görünüyor. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Netfllix’teki üçlemenin Cox dışındaki diğer başrolleri olan Deborah Ann Woll ve Elden Henson’ın geri döneceği açıklanmıştı. İkili dizide Karen Page ve Foggy Nelson karakterlerini canlandırıyordu. The Hollywood Reporter’daki güvenilir kaynaklara göre, Daredevil: Born Again’in bölüm sayısı artık 18 bölüm olmayacak. Bunun yerine dizinin ilk yapımdaki formata benzer olacağı ve 13 bölümden oluşan Netflix formülüne bağlı kalacağı söyleniyor. Ancak bu konuya ilişkin olarak Marvel Studios veya Disney+ henüz resmi bir açıklama yayınlamadı.

- Reklam -

Daredevil: Born Again Dizisi Netflix'teki Hâline Benzeyecek

Daredevil: Born Again Dizisi Artık 18 Bölümden Oluşmayacak

Bölüm sayısını azaltma kararının Daredevil: Born Again için faydalı olabileceği belirtiliyor. İlk sezon için kesin bölüm sayısı belirsizliğini korurken, hayranlar sosyal medya hesaplarından bu ayarlamanın dizi için olumlu bir değişime işaret ettiğini belirtiyor. Disney+’taki MCU dizilerine yönelik kayda değer eleştirilerden biri, 6 bölümlük bir formatın dayatılması ve bunun da genellikle yoğunlaştırılmış ve daha karmaşık hikâye anlatımı için yetersiz bir anlatıya neden olmasıydı. Bu nedenle Marvel Studios, 10-13 bölüm aralığıyla karakter gelişimini ve geniş hikâye ayrıntılarını daha derinlemesine inceleme fırsatı elde ederek izleyicilerin tercihlerine hitap eden bir denge kurmayı amaçlıyor.

2022’de gerçekleşen San Diego Comic-Con etkinliğinde Daredevil: Born Again’in 18 bölüm olacağının açıklanması, önceki MCU dizileri tarafından oluşturulan normdan saptığı için şaşkınlıkla karşılanmıştı. Netflix’te yer alan sezonlar gibi başarılı dizilerin epizodik yapısıyla daha yakından uyum sağlama kararı stüdyonun geçmişteki yanlış adımlardan ders çıkardığını ve uyum sağladığını gösteriyor. Daredevil’ın MCU TV dünyasındaki popülaritesi, dizinin formülünün bir kanıtı olarak hizmet ediyor ve başarılı unsurlarını Daredevil: Born Again’e entegre etmek için kasıtlı bir çabaya yol açtığı görülüyor.

- Reklam -

"Daredevil: Born Again" Dizisi Son Güncellemeyle Netflix'teki Hâline Daha da Yaklaşıyor

Beklenti arttıkça hayranlar Daredevil: Born Again dizisinden gelecek ayrıntıları daha da merakla bekliyor. Ancak şimdilik dizinin çıkış tarihi bilinmiyor.

Yeni Daredevil dizisinin Netflix’teki hâline uyum sağlıyor olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Umarım tekrar sjw olaylarına girip
    Diziyi naneli şekere cevirmezler

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bu sefer güzel olacak gibi duruyor, umarım gerçekten ders almış ve SJW durumlarından tamamen vazgeçmişlerdir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

MrBeast Prime Video Yarisma Programi

YouTuber MrBeast, Prime Video için TV Şovu Yapmaya Hazırlanıyor: Anlaşma 100 Milyon Dolar Değerinde

Yeni Suits Dizisi Hakkında Detaylar

Yeni “Suits” Dizisi Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı: Los Angeles’ta Geçecek