in ,

2023’ün En İyi Bağımsız Oyunlarından “Dave the Diver”a Godzilla DLC’si Geliyor

Dave the Diver yeni DLC paketi “Godzilla”yı duyurdu. 2023’ün popüler oyunu, aynı yakın zamanda PlayStation’a da geliyor.

Dave the Diver - Godzilla - DLC
- Reklam -
- Reklam -

Dave the Diver oyunu Godzilla temalı genişleme paketini duyurdu. 2023 The Game Awards’ta Yılın En İyi Bağımsız Oyunu seçilen yapım, PlayStation lansmanına özeli bir DLC hazırladı.

Dave the Diver yeni bir platforma, yepyeni bir macerayla geliyor. Nisan ayında PS4 ve PS5’e çıkacağı açıklanan oyuna mayıs ayında Godzilla’lı ücretsiz bir ek paket dahil olacak.

Dave the Diver, Dave adında bir balıkçının gündüzleri dalış yapıp uçsuz bucaksız sualtı dünyasında maceralara atıldığı, akşamları ise sushi restoranı işlettiği bir oyun. Engadget’tan Lawrence Bonk, incelemesinde oyundan şu sözlerle bahsediyor:

- Reklam -

“Gündüz maceraları bir sualtı Metrodivania’sı, gece restoran işletmesi ise bir Kairosoft oyunuyla Tapper oyununun kombinasyonu gibi.”

Dave the Diver - Godzilla - Ek Paket PlayStation

PlayStation çıkışı öncesi Sony ise oyunun DualSense desteğine dikkat çekiyor. Oyunun duyurusunu yaptığı blog yazısında dokunsal özelliklerin yapıma’a nasıl katkı sağlayacağına yer veriliyor:

“Kumandanın dokunsal özellikleri, oltaya takılmış bir balığın oltayı çekişini gerçekçi bir şekilde hissettiriyor. Uyarlanabilir tetikler, hangi silahı kullandığınıza bağlı olarak farklı tepkiler vererek savaş ve balık tutma deneyimini daha da sürükleyici hâle getiriyor.”

“Dave the Diver” Godzilla’yla Karşı Karşıya Gelmeye Hazırlanıyor

Mayıs ayında ücretsiz bir şekilde oyuncularla buluşacak olan Dave the Diver’ın Godzilla ek paketi konusunda ise henüz detaylar belli değil. Şimdiye kadar bilinen tek şey Blue Hole’da Canavarlar Kralı ile tanışmaya hazırlanan oyuncuların, derinliklerde gizlenen daha büyük tehditlerle karşılaşacakları.

- Reklam -

Dave the Diver - Godzilla - DLC PlayStation

Bu yeni ek pakette Dave ilk defa ünlü bir denizaltı karakteriyle karşı karşıya gelmiş olmayacak. Aralık ayında H.P. Lovecraft eserlerinden esinlenerek geliştirilmiş Dredge oyunuyla da bir işbirliği gerçekleştirilmişti. Bu ücretsiz güncelleme oyuna pek çok tuhaf gizem getirmişti.

Dave the Diver’ın PlayStation sürümünü tanıtan fragman, aynı zamanda Godzilla DLC’sinden de kareler içeriyor.

Dave the Diver PlayStation Fragmanı (Godzilla Eşliğinde)

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Siz Godzilla temalı yeni ek paket ve PlayStation lansmanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Engadget, Eurogamer

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tekken Inceleme Kritik

“Tekken 8” Oyunu Eleştirmenlerden Övgü Topladı: “Çılgınca Eğlenceli Bir Deneyim”

Longlegs Fragmanı: Nicolas Cage'li Yeni Korku Filmi Yolda

Nicolas Cage ve Maika Monroe’lu Korku Filmi “Longlegs”ten İlk Fragman