in ,

David Fincher, “Squid Game” Dizisini Amerika Versiyonuna Uyarlayacak

David Fincher, Netflix’in Güney Kore çıkışlı “Squid Game” dizisini İngilizce olarak yeniden ekrana taşıyacak.

David Fincher - Squid Game Amerika Versiyonu
- Reklam -
- Reklam -

David Fincher’dan erken bir Squid Game remake projesi geliyor. Netflix’in en popüler Güney Kore dizisi, Amerikan versiyonuyla izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İlk sezonu 2021’de Netflix’te yayına giren Squid Game dizisi, dijital yayın platformunun en çok kazandıran yapımlarından birisi olmuştu. İlk 6 ayında 1,65 milyar saat izlenen dizi rekorlar kırarken dizi Primetime Emmy ödüllerinden de 6 ödülle dönmüştü.

Netflix, dizinin getirdiği hareketliliği önce Squid Game: The Challenge adlı bir yarışma programıyla değerlendirmiş; ardından da Amerikan versiyonu için düğmeye basmıştı.

- Reklam -

David Fincher daha önce Ejderha Dövmeli Kız’ın Niels Arden Oplev imzalı İsveç uyarlamasını 2011’de The Girl with the Dragon Tattoo adıyla yeniden perdeye taşımıştı. Fincher’ın sıradaki projesi ise Netflix’in hit Güney Kore yapımı Squid Game olacak.

David Fincher’ın Yeni Yönetmenlik Görevi “Squid Game” Dizi Uyarlaması Olacak

İlk olarak geçen yıl ortaya atılan Squid Game’in Amerikan versiyonunun hâlâ geliştirilme aşamasında olduğu aktarıldı. O dönemde David Fincher’ın ismi projeyle birlikte anılmış ancak resmi imzalar atılmamıştı.

The Playlist’in haberine göre Fincher ile proje için anlaşıldığı, yapımda ünlü yönetmenin Utopia ve Matilda the Musical gibi yapımlarla tanınan Dennis Kelly ile birlikte senaryo üzerine çalıştığı aktarıldı. Haber, projenin Fincher’ın sıradaki yönetmenlik görevi olacağını da öne sürdü.

David Fincher - Squid Game Amerika Versiyon

Seven (1995), Fight Club (1999), Zodiac (2007), The Social Network (2010), The Girl with the Dragon Tattoo (2011) ve Gone Girl (2014) gibi yapımlarla adından söz ettiren David Fincher; Netflix için Mank ve The Killer filmlerini çekmiş, aynı zamanda Mindhunter dizisinin yapım ekibinde yer almıştı.

- Reklam -

Squid Game’in Amerikan versiyonunun ne zaman resmiyet kazanacağı ve yapımda hangi oyuncuların yer alacağı şu an için bilinmiyor.

Öte yandan Netflix cephesinde Squid Game 2. sezon için hazırlıklar devam ediyor. İlk tanıtımı geçen şubatta yapılan dizinin yeni bölümleri ile 2024’ün ilerleyen aylarında izleyicilerin karşısına çıkması bekleniyor.

David Fincher - Squid Game Amerika

Siz David Fincher imzası ile bir Squid Game uyarlaması izleme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hep uyarlama, yeniden çekim, remake…Hiç orijinal bir şey yapmayın abi.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Aslında David Fincher’ın böyle bir uyarlama için en doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Hatta Squid Game’deki olayları kendisinin 90’lardaki The Game filmine bağlayıp shared universe kurarlarsa epey ses getirebilir bile.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 Cisim Problemi Film - Çin Versiyonu

“3 Cisim Problemi” Çin’de Uzun Metraj Filme Uyarlanıyor

Shrek 5 ve Esek Film

“Shrek” Hayranları Mutlu: “Shrek 5” Geliyor, “Eşek” Karakterine Odaklanan Yeni Bir Film de Yolda