in ,

Denis Villeneuve, Jake Gyllenhaal’ın HBO Projesi “The Son” Dizisinin Yönetmenliğinden Ayrıldı

Denis Villeneuve, Jake Gyllenhaal’ın “The Son” adlı HBO mini dizisinin yönetmenliğinden yaratıcı farklılıkları gerekçe göstererek çekildi.

Denis Villeneuve Jake Gyllenhaal'lı The Son Dizisini Bıraktı
- Reklam -
- Reklam -

Jake Gyllenhaal’ın HBO mini dizisi The Son, yönetmen Denis Villeneuve’ün yıllar süren geliştirme sürecinin ardından istifa etmesiyle sonuçlandı.

İlk olarak Ekim 2020’de HBO tarafından resmi olarak yeşil ışık yakılan proje, Gyllenhaal’ın yapım şirketi Nine Stories Productions aracılığıyla hem başrol oyuncusu hem de yürütücü yapımcı olarak televizyona adım atması anlamına geliyordu. Dizi, Jo Nesbo’nun aynı adlı romanının bir uyarlaması olarak geliyordu.

Duyurulduğu günden bu yana The Son’dan pek haber alınamadı. Hem yönetmen Denis Villeneuve hem de Jake Gyllenhaal farklı girişimlerle meşguldü. En başta da Villeneuve’ün Dune film serisi geliyordu. Norveçli yayın organı Verdens Gang’a verdiği bir röportajda Villeneuve, Nesbo’nun kitabına olan sevgisini ve onun özünü koruma arzusunu dile getirerek bunu bir sinema filmi yerine bir mini dizi olarak tasarladı. Ancak, yaratıcı farklılıkları gerekçe göstererek nihai senaryoların kendi sanatsal duyarlılıklarından önemli ölçüde uzaklaştığını belirtti.

- Reklam -

Denis Villeneuve Jake Gyllenhaal'lı The Son Dizisinden Ayrıldı

Denis Villeneuve ayrılmasına rağmen The Son’ın yeni bir yönetmenle yoluna devam etmesi bekleniyor. Yönetmen projeye ve Nesbo’nun eserine olan sevgisini vurgulamakla birlikte, başka birinin bu filmi uyarlamasının daha uygun olacağını öne sürdü.

Denis Villeneuve Jake Gyllenhaal’lı “The Son” Dizisinden Yaratıcı Farklılıklar Nedeniyle Ayrıldı

Norveç’in en başarılı yazarlarından biri olarak tanınan Jo Nesbo, Harry Hole dedektiflik serisiyle Hollywood’un dikkatini çekmişti. The Son, Oslo’nun yozlaşmış hiyerarşisi içinde intikam peşinde koşan, haksız yere hüküm giymiş, uyuşturucu bağımlısı bir mahkum olan Sonny Lofthus’un hikayesini anlatıyor.

Mini dizinin iddialı planları vardı ve Lenore Zion ile Westworld’den Jonathan Nolan ve Lisa Joy, Villeneuve ile birlikte ortak yaratıcı olarak görev yapıyordu. Ancak Villeneuve’ün ayrılması projenin geleceği ve yeni bir yönetmen arayışı konusunda soru işaretleri yarattı.

- Reklam -

Denis Villeneuve Jake Gyllenhaal The Son

The Son, Hollywood’un ilgisini çeken ilk Jo Nesbo uyarlaması değil. 2017’de Michael Fassbender The Snowman’de rol almış, Tobey Maguire ise potansiyel bir yönetmenlik denemesi için Blood on Snow’un haklarını satın almıştı. Yönetmen değişikliğiyle ilgili belirsizliğe rağmen HBO’nun projeye olan bağlılığı ve yaratıcı yeteneklerin zenginliği, Oslo’nun suç dünyasının entrikaları arasında izleyicilere ilgi çekici bir anlatı sunan The Son’ın yine de ekrana gelebileceğini gösteriyor. Ancak şu an için ne bir çekim ne de bir çıkış tarihi bulunuyor.

Denis Villeneuve’ün mini dizi projesinden ayrılmasıyla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Trek: Discovery 5. Sezon Yayın Tarihi

“Star Trek: Discovery”nin Final Sezonunda Yayın Tarihi Belli Oldu

Türkiye En Çok Dizi İhraç Eden 3. Ülke

Türkiye Dünyada En Çok Dizi İhraç Eden 3. Ülke Oldu: The Economist Türk Yapımı Dizileri İnceledi