in ,

Dua Lipa, Disney’in Live-Action “Hercules” Filminde Rol Alabilir

Dua Lipa, Guy Ritchie’nin yönetmenliğini üstleneceği Disney yapımı live-action “Hercules” filminde Meg’i canlandırabilir.

Dua Lipa - Hercules - Meg Rolü - Disney
- Reklam -
- Reklam -

Dua Lipa’nın yolu The Walt Disney Company’nin yeni live-action macerası Hercules’ten geçebilir. İddialara göre ünlü müzisyen, Disney ile Meg rolü için görüşmelere başlamış durumda.

Son yılların popüler müzisyenlerinden Arnavut asıllı İngiliz sanatçı Dua Lipa; Barbie ve Argylle sonrası yeni bir beyaz perde macerasına hazırlanıyor olabilir.

Disney’in eski animasyon filmlerini live-action formatta sinemaya taşıma projesi devam ediyor. Aladdin, Mulan, Cruella, Peter Pan & Wendy ve The Little Mermaid sonrası ünlü stüdyonun sıradaki live-action adaptasyonu 1997 tarihli Hercules animasyonunun yeniden çevrimi olacak.

- Reklam -

Filmin yönetmenliğini Sherlock Holmes, Snatch ve Aladdin’i de yöneten Guy Ritchie üstlenirken Avengers: Endgame’in yönetmenleri Joe Russo ve Anthony Russo da yapımcı olarak projede görev alacak.

Dua Lipa, Disney Dünyasına “Hercules” Filmindeki Meg Rolüyle Adım Atabilir

Disney’in yapımcı ve yönetmen tercihleri sonrası Hercules filmi uzun bir sessizliğe bürünmüştü. Ancak ortaya çıkan son söylentiler, yapımda hareketli dönemlerin başladığını gösteriyor.

Daha önce Taron Edgerton ve Ariana Grande’nin Hercules ve Meg rollerine aday olduğu öne sürülmüştü. Şimdi ise Meg rolü için bir başka popüler müzisyenin adı geçiyor.

Dua Lipa - Hercules - Meg Rolü

Disney cephesinden yaptığı güvenilir içeriklerle tanınan DisInsider’ın haberine göre pop yıldızı ve oyuncu Dua Lipa, Meg rolü için bir aday olabilir. Görüşmeler hakkında net bir ifade kullanılmazken stüdyonun kendisini rol için “beğendiği” iddiası ortaya atılıyor.

Yunan mitolojisinden ilham alan Hercules filmi, Türkçede Herkül adıyla bilinen efsanevi kahramanın maceralarını konu alıyor. Mitolojide İokaste’nın kardeşi ve Oidipus’un amcası olan Thebai Kralı Kreon’un en büyük kızı olan Megara (Meg) da, filmin karakterleri arasında. Megara yapımda Hades’in bir müttefiki olarak yolculuğuna başlıyor ancak daha sonra Herkül’e âşık olmasıyla tüm planlar değişiyor.

Hercules Filmi Birebir Adaptasyon Olmayacak

Russo Kardeşler, 2022 yılında verdikleri bir röportajda 1997 tarihli yapımın “birebir uyarlamasını” yapma niyetinde olmadıklarını ifade etmiş ve şunları kaydetmişlerdi:

- Reklam -

“Biz ve çocuklarımız Hercules’in hayranıyız. Disney’in bu filmi yeniden ziyaret etmekle ilgilendiğini duyduk ve ilk yapıma resmen âşığız. Bu filmi neden bizim çekmemiz gerektiğini onlara anlattık ve işte buradayız.”

Hercules Film

Joe Russo yapımın havasına dair ise şu ifadeleri aktarmıştı:

“Bence her zaman masaya yeni bir şeyler getirmelisin. Çünkü hikâye anlatıcıları olarak birebir adaptasyon yapmak bizim için ilgi çekici değil. Marvel filmlerimizde bunu zaten yaptık. Çizgi romanların birebir uyarlamalarını yapmıyoruz çünkü eğer o hikâyeyi istiyorsanız, gidip o hikâyeyi okuyabilirsiniz. Size farklı bir hikâye sunacağız. İlk filmin havasında ve ondan ilham alan bir şeyler yapacağımızı düşünüyorum ama ortaya bazı yeni unsurlar da çıkartacağız.”

Dua Lipa’nın rolü de dahil olmak üzere şu an için filmde herhangi bir oyuncu kesinleşmiş değil.

Siz Dua Lipa’nın Hercules filminde Meg’i canlandırma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book Movie

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Guy Ritchie yönetiyorsa çok kötü berbat rezalet bir şey olacağı kesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Bear 3. Sezon Fragman

Emmy Ödüllü “The Bear” Dizisinde 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Karanlık Madde Teleskobu Euclid'den İlk Renkli Görüntüler

Karanlık Madde Teleskobu Euclid’den İlk Renkli Görüntüler Paylaşıldı