in

Herkül’ün Live-Action Filmi Yönetmenini Buldu: Disney’in Yeni Macerası Guy Ritchie’ye Emanet

Herkül filminin yönetmeni Guy Ritchie olacak. Disney, live-action maceralarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Herkul filmi
- Reklam -
- Reklam -

Herkül filmi yönetmenini buldu. Disney’in yeni live-action yapımı, Guy Ritchie önderliğinde gelecek. Ritchie, daha önce Alaaddin filmini de yönetmişti.

Aynı adı taşıyan Yunan mitoloji kahramanına dayanan 1997 animasyon macerası, Zeus ve Hera’nın oğlu Herkül’ün, efsanevi Yunan sarayını fethetmesinin yolunu açma umuduyla Olympus Dağı’ndan Hades’in şeytani köleleri tarafından kaçırılmasının ardından yaşadığı yolculuğu ve Philoctetes tarafından bir kahraman olmak ve çok geç olmadan Hades’i yenmek için eğitilmesini konu alıyordu.

97 tarihli yapımın seslendirme kadrosuna Tate Donovan, başkarakter Herkül’ü seslendirerek eşlik ediyordu. Kendisine Phil rolünde Danny DeVito, Hades rolünde James Woods, Susan Hegan, Rip Torn, Samantha Eggar, Bobcat Goldthwait, Matt Frewer, Hal Holbroo ve Barbara Barrie gibi isimler eşlik ediyordu. Küçük Deniz Kızı yönetmenleri Ron Clements ve John Musker tarafından yönetilen film, 1997’de gösterime girdikten sonra eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük ölçüde olumlu eleştiriler aldı.

- Reklam -

Film, önceki Disney yapımlarına kıyasla gişede daha düşük performans göstererek dünya çapında 252.7 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Buna rağmen Herkül, Disney’in kütüphanesinde bir klasik olarak kabul edilir ve şimdi büyük bir geri dönüşe hazırlanıyor.

Herkül Filmi Yönetmeni Guy Ritchie, Daha Önce Aladdin’i de Yönetmişti

Herkül Filmi Yönetmeni Guy Ritchie Olacak

Deadline’ın haberine göre Disney’in Aladdin filmini de yönetmiş olan Guy Ritchie, Hercules film uyarlamasının da başına geçti. Shang-Chi ve Legend of the Ten Rings’in senaryo ekibinde de yer alan Dave Callaham, yeniden çevrim için ilk taslakları hazırladı ve stüdyonun şu anda proje için bir yazar aramaya başladığı bildirildi. Avengers yönetmenleri Joe ve Anthony Russo da, filmin yapımcıları arasında yer alıyorlar.

- Reklam -

Herkül’ün canlı aksiyona uyarlanacağının duyurusu üzerinden şimdiye dek iki yıldan fazla bir zaman geçmiş durumda. Aradan geçen bunca zamana rağmen senaryonun yazılmadığı ve yönetmenin yeni belli olduğu düşünülürse, oyuncu seçimleri ve çekimlerin başlaması gibi süreçler de göz önüne alındığında yapımın en erken 2024 sonu veya 2025 yılı içerisinde sinemalara geleceği tahmin ediliyor.

Herkül’ün Guy Ritchie’ye emanet edilmesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Alaaddin filmini sevmiş miydiniz? Yönetmenin bu filmde de iyi bir iş çıkarabileceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    5 yıl önceki rezalet kral Arthur filmi çeken Guy bu projeninde içinden geçecektir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tom Hardy, Venom 3 Senaryo Paylaşımı

Tom Hardy’den Venom 3 Filmi için İlk Paylaşım: Spider-Man’li Bir Macera mı Geliyor?

müze ve ören yerleri giriş fiyatları 2022

Müze ve Ören Yerlerine Giriş Fiyatları Zamlandı: Galata Kulesi 175 TL Oldu