in ,

Müze ve Ören Yerlerine Giriş Fiyatları Zamlandı: Galata Kulesi 175 TL Oldu

Müze ve ören yerleri için giriş fiyatlarına yüzde 45’e varan zamlar yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak tarifeleri açıkladı.

müze ve ören yerleri giriş fiyatları 2022
- Reklam -
- Reklam -

Müze ve ören yerleri giriş fiyatları zamlandı. 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar, eskisine kıyasla yaklaşık yüzde 30 ve 45 oranında daha pahalı oldu. 2020’de giriş ücreti 30 TL olan Galata Kulesi, şimdi kapılarını 175 TL’den açıyor.

Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber müze ve ören yerlerine duyulan talep artıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise temmuz ayının başından itibaren geçerli olacak zamlı tarifeleri kamuoyunun bilgisine sundu.

Sözcü Gazetesi’nden Latif Sansür’ün haberine göre, müze ve ören yerlerine yapılan son zamlarla birlikte Göbeklitepe, Galata Kulesi ve Efes Antik Kenti gibi ülkenin önemli tarihi yerlerine girişler ciddi bir fiyat güncellenmesine maruz kaldı. Bakanlık, müze ve ören yerlerine giriş ücretlerini 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeniledi.

- Reklam -

müze ve ören yerleri giriş fiyatları

Açıklanan yeni fiyat listelerine göre müze ve ören yerlerine giriş ücretleri yüzde 30 ile 45 arasında zam yapıldığı görüldü.

Müze ve Ören Yerleri Giriş Fiyatları 2022

Bakanlık tarafından açıklanan listeye göre bazı giriş ücretleri şu şekilde sıralandı:

Göbeklitepe 90 TL,
Göreme Ören yeri 150 TL,
Bergama Akrepolü 100 TL,
Galata Kulesi 175 TL ,
Troya Müzesi 100 TL,
Aspendos Ören yeri 100 TL,
Perge Ören yeri 100 TL,
Efes Antik Kenti 200 TL,
Müze girişleri ise 20 ile 50 TL arasında değişti.

ÖZEL UYGULAMA FİYATLARI

Fast Track Uygulaması: Efes Ören yeri 250 TL, Hierapolis örenyeri, Pamukkale Arkeoloji Müzesi 250 TL, Göreme Ören yeri ve Karanlık Kilise dahil 250 TL. Bu Müze ve Ören yerlerinde Müzekart ile yapılacak geçişlerde ek ücret 60 TL.

- Reklam -

İlk kullanıldığı andan itibaren 72 saat geçerli olacak olan kombine bilet: Denizli Hierapolis Ören yeri + Laodikeia Ören yeri + Denizli Arkeoloji Müzesi 250 TL, İzmir Efes Müzesi + Efes Ören yeri, Yamaç Evler + St.Jean Anıtı 350 TL, Çanakkale Troya Ören yeri + Troya Müzesi 150 TL, Efes Ören yeri + Yamaç Evler 250 TL, Side Müzesi + Side Tiyatrosu (Tek bilet) 125 TL, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören yeri + Canlandırma Merkezi 100, Hatay Müzesi + St.Pierre Anıt Müzesi + Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi 150 TL.

Museum pass: Museumpass Türkiye 1000 TL, Museumpass İstanbul 700 TL, Museumpass Ege 650 TL, Museumpass Akdeniz 650 TL, Museumpass Akdeniz 650 TL, Museumpass Kapadokya 400 TL, Patara – Olympos Passcard 270 TL.

Bu zamlar hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    En iyisi zamlanmadan Müzekart alalım. 60 TL. Diğer yerlere de gitmeyiz artık.

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Ben hep 50 liralık geziyorum, isterse 500 lira olsun.

  3. Avatar for SiskoKarinca SiskoKarinca dedi ki:

    Belkide bu zamlar “Yav siz biliyonuz, birazda gavur görsün” demektir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Herkul filmi

Herkül’ün Live-Action Filmi Yönetmenini Buldu: Disney’in Yeni Macerası Guy Ritchie’ye Emanet

Ezra Miller, The Flash Sonrası DC Filmlerinde Olmayacak

Ezra Miller’ın The Flash Filmi Sonrası DC Sinematik Evreni’nde Yer Almayacağı Konuşuluyor