in

Emma Stone ve Yorgos Lanthimos “Poor Things” Sonrası Yeniden Bir Araya Geliyor

Emma Stone ve Yorgos Lanthimos, “Poor Things” sonrası yeni filmi “Save the Green Planet” ile altıncı defa bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Emma Stone ve Yorgos Lanthimos Yeniden Bir Araya Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Oscar ödüllü Emma Stone ve yönetmen Yorgos Lanthimos, Save the Green Planet adlı bilimkurgu komedi türündeki film uyarlaması için altıncı kez bir araya gelmeye hazırlanıyorlar. İkili son olarak 2024 Oscar Ödülleri’nde de önemli adaylıklar elde eden ve birçok farklı ödül kazanan Poor Things filmiyle bir araya gelmişlerdi.

Poor Things ile kazandığı BAFTA ödülünün ve Oscar adaylığının ardından Emma Stone’un, yönetmen Yorgos Lanthimos’un yeni projesi Save the Green Planet için bir kez daha bir araya gelmek üzere görüşmeler yaptığı bildiriliyor. İkili daha önce, Stone’un performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildiği 2018 yapımı The Favourite (Sarayın Gözdesi) filminde de birlikte çalışmıştı.

Alışılmadık hikâye anlatımıyla tanınan Yorgos Lanthimos, Jang Joon-hwan’ın 2003 Kore yapımı filminin bilimkurgu komedi uyarlamasını yönetecek. Filmin konusu, uzaylı istilasına inanan ve bir işadamını kaçırıp ona işkence eden hayal kırıklığına uğramış bir gencin etrafında dönüyor. Kaçıran kişi, sadık kız arkadaşı, işadamı ve özel bir dedektif arasında psikolojik bir savaş başlıyor.

- Reklam -

Yorgos Lanthimos ve Emma Stone Save the Green Planet

Emma Stone’un rolü henüz kesinleşmemiş olsa da, filmin konusu gereği yardımcı bir rol üstlenmesi bekleniyor. Prodüksiyonun bu yaz başlaması planlanıyor. Oyuncu Poor Things’te fiziksel oyunculuktaki çok yönlülüğünü sergilemiş, Bella Baxter karakterini canlandırarak alışılmadık anlatılarda gezinme yeteneğini ortaya koymuştu. Anlaşılan bu yetenek Save the Green Planet’in kendine özgü dünyasında daha da keşfedilecek gibi görünüyor.

Emma Stone ve Yorgos Lanthimos “Save the Green Planet” ile Altıncı Kez Bir Araya Geliyor

Yeniden çevrim birkaç yıldır geliştirme aşamasındaydı ve ilk olarak Jang Joon-hwan tarafından yönetilecekti. Bu proje Emma Stone ve Lanthimos arasındaki altıncı işbirliği olacak. İkili bu yıl içinde Jesse Plemons, Willem Dafoe ve Margaret Qualley’nin rol aldığı bir antoloji filmi olan Kinds of Kindness’ı yayınlamaya hazırlanıyor.

Lanthimos’un Save the Green Planet filmini yöneteceği kısa bir süre önce ortaya çıkmıştı. Proje, Lanthimos’u Element Pictures, Square Peg (Ari Aster’in yapım şirketi) ve CJ ENM ile yeniden bir araya getiriyor.

- Reklam -

Emma Stone ve Yorgos Lanthimos "Poor Things" Sonrası Yeniden Bir Araya Geliyor

2003 yılında vizyona giren orijinal film, fantastik film festivallerinde övgü topladı ve Jang Joon-hwan’a Kore’de en iyi yeni yönetmen dalında Altın Çan Ödülü’nü kazandırdı. Bu sıradışı bilimkurgu komedi filminin yeniden çevrimi için beklentiler yüksek. Hayranlar, Stone’un katılımının resmileşmesini ve dinamik yönetmen-oyuncu ikilisinden bir başka sinema başyapıtının ortaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor.

İkilinin birlikte çalıştıkları yapımları beğeniyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güneş Sistemi'ndeki Cüce Gezegenlerde Okyanus Olabilir

Güneş Sistemi’nin Uzak Köşelerinde Yaşam Olasılığı: Cüce Gezegenler Sıcak Okyanuslar Barındırıyor Olabilir

NASA'dan Ayrılan Umut Yıldız, ODTÜ'de Ders Vermeye Başladı

NASA’dan Ayrılan Dr. Umut Yıldız, ODTÜ’de Uzay Teknolojileri Dersi Vermeye Başladı