in , ,

“Final Fantasy 14” Dizi Uyarlaması İptal Edildi

Final Fantasy 14 dizi uyarlaması için iptal kararı çıktı. Live-action formatta planlanan yapım uzun süre ön geliştirme aşamasındaydı.

Final Fantasy 14 Dizi Uyarlaması İptal
- Reklam -
- Reklam -

Final Fantasy 14 dizi uyarlaması için iptal kararı verildi. Ünlü J-RPG oyununun live-action adaptasyonu prodüksiyon aşamasına geçemedi.

Hakkındaki ilk haberler 2019 yılında paylaşılan Final Fantasy 14 dizi uyarlamasından resmi olarak vazgeçildi. Yapım şirketi Hivemind iptal sebebi olarak Covid-19 salgınının neden olduğu güçlükleri ve dizi projesinin iddialı ölçeğini gerekçe gösterdi.

PC Gamer’ın haberine göre Hivemind kurucu ortağı Dinesh Shamdasani projenin iptal edildiğini X (eski Twitter) üzerinden doğruladı. Böylelikle Hivemind ve Sony Pictures Television ortaklığında 5 yıl ön prodüksiyon aşamasında bekleyen projeden vazgeçilmiş oldu.

- Reklam -

Final Fantasy 14 Dizi Uyarlaması İptal Kararı

Final Fantasy 14 Dizi Uyarlaması Onay Alamadı

Projenin nasıl gittiğini soran bir hayrana Dinesh Shamdasani’nin cevabı basitçe, “Öldü,” oldu. Shamdasani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben Lustig ve Jake Thornton tarafından yazılan harika bir pilot senaryo ve onların dizi yöneticilerimizle birlikte hazırladıkları çok sezonlu bir planla yola çıktık. Ancak tüm teklifler reddedildi. Bu işi doğru yapmak için gereken kaynak ve ölçek kimsenin riske atmak istemeyeceği kadar fazlaydı. Anlaşmaya en yakın şirket Amazon’du.”

Thornton da konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef bu Covid-19’un gerçek bir sonucuydu. Tam da stüdyolar kesenin ağzını açmaya başlamışken diziden vazgeçmek zorunda kaldık.”

Final Fantasy 14 Dizi Uyarlama İptal

- Reklam -

Final Fantasy 14 dizi uyarlaması, sevilen video oyun serisinin live-action adaptasyon dünyasına ilk  adımı olacaktı. Square Enix tarafından geliştirilen ve 2010 yılında yayınlanan Final Fantasy 14 oyununun hikâyesinden esinlenecek dizi birçok hayranın uzun zamandır radarındaydı.

Serinin 14. oyununun yönetmeni ve yapımcısı Naoki Yoshida, geçen yıl Las Vegas’ta düzenlenen bir etkinlikte TV dizisini yönetmesi ihtimali hakkında şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Eğer genel denetleyici yönetmen olmama izin verilirse, bir Final Fantasy 14 TV dizisi çekilmesini çok isterim. Bildiğiniz gibi oyunun yapımcısı ve yönetmeniyim. Aynı zamanda Yaratıcı İş Birimi başkanlarındanım. Ayrıca da yönetim kurulu üyesiyim. Dolayısıyla bir TV dizisinin yönetmenliğini araya sıkıştırabileceğimi sanmıyorum.”

Yoshida, Square Enix’in ünlü seriyi başka bir mecrada görmek için “tekliflere oldukça açık” olduğunu söylemiş ancak hiçbir şeyin somut tartışmalara dönüşmediğini de ifade etmişti.

Live-action Final Fantasy 14 dizi uyarlamasının erken aşamada iptal edilmesi kararı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN, Euro Gamer

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher 3 Hikayesi Devam Çizgi Roman - Corvo Bianco

“The Witcher 3”ün Hikâyesi Yeni Çizgi Roman Serisi “Corvo Bianco” ile Devam Ediyor

Japonya Ay İniş SLIM Uzay Aracı

Japonya’nın Uzay Aracı Ay’a ‘Baş Aşağı’ İniş Yaptı: Elektrik Üretmeyi Başaramazsa İletişim Kesilebilir