in ,

Mahir Ünsal Eriş Bu Sefer Genç Okurlar için Yazdı: “30 Şahane Kelime”

30 Şahane Kelime raflardaki yerini alıyor. Mahir Ünsal Eriş imzalı eser, kelimelerin gizli hikâyelerini gün yüzüne çıkartmayı hedefliyor.

30 Şahane Kelime: Mahir Ünsal Eriş Gençler için Yazdı
- Reklam -
- Reklam -

Mahir Ünsal Eriş’in yeni kitabı 30 Şahane Kelime okurla buluşuyor. Çocuklar ve gençler için kaleme alınan eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

60. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın sahibi yazar Mahir Ünsal Eriş, farklı türlerde yeni eserler üretmeye devam ediyor. Yazarın son kitabı ise ilginç kelimelerin izini sürüyor.

20 Ekim 1980 yılında Çanakkale’de doğan Mahir Ünsal Eriş, Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde eğitim aldı. Erken yaşlardan beri çevirmenlik yapmaya başlayan Eriş çeşitli dillerden çok sayıda kitap, makale ve öyküyü dilimize kazandırdı. İlk öykü kitabı Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde 2012 yılında yayımlandı. İlk romanı ise 2015 yılında Dünya Bu Kadar adıyla raflardaki yerini aldı.

- Reklam -

Günümüze kadar öykü ve roman formatlarında farklı eserler kaleme alan Eriş’in son kitabı ise geçen temmuz ayında yayımlanan Babil Kulesi oldu.

Yazarın 30 Şahane Kelime adını taşıyan yeni kitabı dillerin içindeki gizli hikâyelerin perde arkalarına odaklanıyor.

30 Şahane Kelime – Mahir Ünsal Eriş | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

30 Şahane Kelime - Mahir Ünsal Eriş

BABİL KULESİ KİTABI’NIN YAZARI MAHİR ÜNSAL ERİŞ, KELİMELERİN AKILALMAZ ÖYKÜSÜNÜ BU KEZ ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ANLATIYOR!

Kelimeler, binlerce yıldır dur durak bilmeden dünyayı dolaşırlar. Bazen yollarına devam eder, bazen de gittiği yerin kurallarına uyum sağlayarak orada kalırlar. Ne var ki özlerini asla kaybetmezler, sadece başka bir dilin parçası olurlar. İşte, tam da bu macerayı yaşamış 30 şahane kelime, Mahir Ünsal

- Reklam -

Eriş’in benzersiz anlatımı ve Gözde Eyce’nin müthiş çizimleriyle karşınızda!

Eriş, genç okurları için kaleme aldığı 30 Şahane Kelime’de dillerin içindeki gizli hikâyeleri ve kültürel zenginlikleri bir dedektif gibi araştırıp ortaya dökerken sizleri muhteşem bir serüvene davet ediyor.

Okurlarımız için küçük bir ipucu: Günlük hayatımızda sürekli kullandığımız sözcüklerin aslının ne olduğunu ve nerelerden geldiklerini öğrenince çok şaşıracaksınız, bizden söylemesi…

Toplamda 136 sayfadan oluşan kitaptaki çizimler Gözde Eyce’ye ait. Eserin editörlüğünü ise Şebnem Soral Tamer üstleniyor. 30 Şahane Kelime, Kasım 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Mahir Ünsal Eriş’in yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Samanyolu Galaksisi'nin Dışında İlk Defa Disk Gözlemlendi

Gökbilimciler Samanyolu Galaksisi’nin Dışında İlk Defa Disk Oluşumu Gözlemledi

Furiosa - Yeni Mad Max Filmi Fragman

“Mad Max” Geri Dönüyor: “Furiosa” Filminden İlk Fragman Yayınlandı