in ,

Mahir Ünsal Eriş’in Yeni Kitabı “Babil Kulesi Kitabı” Raflardaki Yerini Alıyor

“Babil Kulesi Kitabı” raflardaki yerini alıyor. Mahir Ünsal Eriş imzalı yeni kitap, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Babil Kulesi Kitabı: Yeni Mahir Ünsal Eriş Kitabı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Mahir Ünsal Eriş’in yeni kitabı Babil Kulesi Kitabı raflarda. Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanan eser, kelime ve kavramların dilden dile yolculuklarına odaklanıyor.

Yazar ve çevirmen kimlikleriyle tanınan Mahir Ünsal Eriş, 20 Ekim 1980 tarihinde Çanakkale’de doğdu. Lisans eğitimini Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde tamamladı. Genç yaşlardan itibaren çevirmenlik yapan Eriş, çeşitli dillerden birçok kitap, makale ve öyküyü Türkçeye kazandırdı. 2012 yılında İletişim Yayınları’ndan çıkan Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde… adlı öykü kitabıyla edebiyat dünyasına adım attı. Daha sonra 2013 yılında yayımlanan Olduğu Kadar Güzeldik adlı öykü kitabıyla 60. Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görüldü.

Nisan 2015 tarihinde Dünya Bu Kadar adlı ilk romanı yayımlanan Eriş, eserlerinde sıklıkla Anadolu ve Türkiye’nin kültürel mirasına, toplumsal hayatına ve insanların günlük yaşantısına odaklandı. Eserleri arasında öykü kitapları Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde…, Olduğu Kadar Güzeldik, Benim Adım Feridun, Sarıyaz, Kara Yarısı ve novella türünde Öbürküler ve Diğerleri bulunuyor.

- Reklam -

Babil Kulesi Kitabı adlı yeni eseri, dilin gücü ve farklı dillerin önemine dair yazarın düşüncelerini içeriyor. Dilin insanları birleştiren, toplumların hafızasını yansıtan ve anlamak için önemli bir araç olduğu vurgulanıyor. Eriş, yeni kitabıyla farklı dillerin varoluş öykülerini ve dilin insanları nasıl etkilediğini keşfetme isteğini dile getiriyor.

Hemen aşağıdan Babil Kulesi Kitabı’nın arka kapak tanıtımına ulaşabilirsiniz:

Babil Kulesi Kitabı – Mahir Ünsal Eriş | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Babil Kulesi Kitabı: Yeni Mahir Ünsal Eriş Kitabı Çıktı

- Reklam -

“Dil çok büyülü bir şeydir. İnsan, öğrendiği, kapısını araladığı her dille başka bir insan olur. Çünkü dil öğrenmek yalnızca zihni kelimeler ve gramer kurallarıyla doldurmaktan ibaret değildir. O insan topluluklarının içine bakmaktır; en içine bakmak. Çünkü dilden hiçbir şey saklanamaz. Bir toplumun belleğinde yer eden her şey dilde iz bırakır. Örneğin “bağzı şeyler” dediğimde hepimiz ortak bir anıyı hatırlarız. Çünkü o anı, dilde iz bırakmıştır. Bu anıları, bunca tarihsel, toplumsal, kültürel hengâmeyi diller üzerinden incelemek eşsiz bir eğlencedir. En azından benim için öyledir. Dilerim sizi sıkmaz.”
– Mahir Ünsal Eriş

Eski Ahit’te yer alan Babil Kulesi anlatısını bilir misiniz? Hani insanlığın Tanrı’ya ve biraz da “tanrılığa” erişmek için upuzun bir kule inşa etmeye koyularak yaratıcıyı kızdırdığı hikâye… En nihayetinde Rab, kentin yapımını durdurmak ve bu ortaklaşa çabayı sonlandırmak için nihai planını uygulamaya koyar ve der ki: “Gelin, aşağı inip dillerini karıştıralım ki, birbirlerini anlamasınlar.” Bu anlatıya göre bambaşka diller ve kelimelerin öyküsü işte böyle başlar.

Hayatının önemli bir kısmını farklı diller öğrenip bir yandan da onları anlamaya vakfeden Mahir Ünsal Eriş, kaleme aldığı ilk kurgudışı eser olan bu kitapla okurlar için beklenmedik bir yeni evren yaratıyor. Gündelik hayatımızda hiç çaba sarf etmeden, öylece söyleyiverdiğimiz kelimeler gibi farklı dillerin var oluş öyküleri de önümüze serilirken yapmamız gereken tek şey var: Eriş gibi bir edebiyatçının kaleme aldığı bu olağanüstü araştırmanın tadını çıkarmak!

Yayıma hazırlığını Şebnem Soral Tamer’in üstlendiği ve toplamda 184 sayfadan oluşan Babil Kulesi Kitabı, Temmuz 2023 itibarıyla hem dijitalde hem de kitapçılarda raflardaki yerini almaya başlamış durumda.

Mahir Ünsal Eriş’in önceki eserlerini okumuş muydunuz? Babil Kulesi Kitabı’nın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından gelişmeler ve yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oppenheimer - Seks Sahneleri Sansür

“Oppenheimer”daki Seks Sahnelerinin Bazı Ülkelerde Sansürlendiği Ortaya Çıktı: CGI ile Elbise Giydirilmiş

Yeni Ninja Kaplumbağalar'ın Devam Filmi ve Dizisi Yolda

“Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası”nın Devam Filmi Geliyor: Paramount+’ta Yayınlanacak Yeni Dizisi de Yolda