in ,

Christie Golden İmzalı World of Warcraft Kitabı “Arthas: Lich King’in Yükselişi” Türkçede

Arthas: Lich King’in Yükselişi Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Christie Golden İmzalı World of Warcraft kitabı Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

Arthas: Lich King'in Yükselişi: Christie Golden Kitabı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Arthas: Lich King’in Yükselişi Türkçedeki yerini aldı. Ödüllü yazar Christie Golden tarafından kaleme alınan kitap, sevilen oyun serisi World of Warcraft evreninde geçiyor. Roman, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Genellikle bilimkurgu, fantazi ve korku türlerinde eserler veren Amerikalı yazar Christie Golden, Star Trek, Star Wars, World of Warcraft ve Ravenloft gibi popüler spekülatif kurgu evrenlerindeki kitaplarıyla biliniyor. Yazar bağımsız romanlarıyla adından söz ettiriyor.

21 Kasım 1963 tarihinde doğan Christie Golden, yazarlık kariyerine 1991 yılında Ravenloft evreninde geçen Sislerin Vampiri ile başladı. Golden, son olarak dilimize çevrilen Assassin’s Creed romanı Heresy ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

- Reklam -

Arthas: Lich King’in Yükselişi kitabı Arthas’ın prenslik döneminden Lich King’e dönüşümünü anlatıyor. Ana karakterin çocukluk arkadaşı Varian Wrynn ve Anduin Lothar ile olan ilişkisi, eğitimi ve aşk üçgeni gibi olaylar, romanda alternatif bakış açılarıyla sunuluyor. Hikâye, Arthas’ın Frostmourne’u bulması, Mal’Ganis’in ölümü ve Kral Terenas’ın cinayeti gibi Warcraft evrenindeki kilit olaylarını içeriyor. Ayrıca, Jaina Proudmoore ve Aegwynn’ün Theramore’daki olayları ile Wrath of the Lich King’e ait bazı sahneleri de içinde barındırıyor.

Orijinal adı Arthas: Rise of the Lich King olan ve kendi dilinde ilk defa Nisan 2009’da yayımlanan kitabın tanıtımına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Arthas: Lich King’in Yükselişi – Christie Golden | Arka Kapak Tanıtımı

Arthas: Lich King’in Yükselişi - Christie Golden

“Bu krallık yıkılacak!” dedi Arthas.
“Ve küllerinden, dünyanın temellerini sarsacak yeni bir düzen doğacak!”

O, kötülüğüyle efsanelere konu olup Warcraft evrenini cehenneme çevirmiş bir prens.

Ölümsüz Scourge’un efendisi, ruh emici kılıç Frostmourne’un kullanıcısı, Azeroth’un özgür halklarının düşmanı…

- Reklam -

Ve bir baba katili!

Lich King, hesaplanamaz bir güce ve kötülüğe sahip. Ama her zaman böyle değildi. Ruhu karanlık bir gücün çekimine girmeden önce, Lordaeron’un çok sevilen veliaht prensi ve Silver Hand Birliği’nin sadık şövalyesi Arthas Menethil’di o.

Ölüleri dirilten uğursuz bir salgın değer verdiği her şeyi tehdit ettiğinde Arthas, vatanını kurtarabilecek kadar kudretli bir silah bulmak üzere talihsiz bir arayışa koyulur. Kadimlerin mühürleriyle donatılmış, rakip tanımayan bir kılıç olan Frostmourne’u bulduğundaysa benzeri görülmemiş bir lanetle sarmalanarak bir zamanlar kurtarmaya ant içtiği hayatları kendi elleriyle felakete sürükleyecektir…

Tüm dünyada milyonlarca oyuncunun ikinci evreni olan World Of Warcraft’ın en önemli karakterlerinden Arthas, baş döndürücü ve tekinsiz hikâyesiyle karşınızda!

Çevirisini Şebnem Soral Tamer’in üstlendiği kitabın editörlüğünü ise Mert Tamer yapıyor. Toplamda 360 sayfadan oluşan eser, Kasım 2023 itibarıyla Türkçe olarak raflardaki yerini almaya başladı.

Türkçeye yeni çevrilen World of Warcraft kitabının konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Warcraft evreni için güzel bir haber. Türkçe olarak kitaplar çok az. Ama çok geç bir çeviri. Yanlış hatırlamıyorsam WOW’un ek paketi yayınlandığında bu kitap çıkmıştı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Louvre Müzesi, Cimabue Tablosunu 24 Milyon Euroya Satın Aldı

Yaşlı Kadının Mutfağındaki Tabloya Louvre Müzesi Talip Oldu: Tesadüfen Keşfedilen Eser için 24 Milyon Euro Verildi

2023 Golden Joystick Ödülleri Kazananları

2023 Golden Joystick Ödülleri Sahiplerini Buldu