in ,

Ödüllü Yazar Christie Golden’ın “Assassin’s Creed” Macerası “Heresy” Türkçede

Assassin’s Creed Heresy romanı Türkçe raflarında. Ödüllü yazar Christie Golden imzalı kitap, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Assassin's Creed Heresy - Christie Golden
- Reklam -
- Reklam -

Assassin’s Creed Heresy kitabı raflardaki yerini aldı. Christie Golden’ın kaleme aldığı eser, ünlü video oyun serisi evreninde geçen yeni bir macerayı okurlarla buluşturuyor. Eser Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

İlk olarak 15 Kasım 2016’da ABD’de Ubisoft Publishing tarafından, İngiltere ve diğer bölgelerde ise 4 Mayıs 2017 tarihinde Penguin Books tarafından yayımlanan kitap, Assassin’s Creed evreninde geçen bir hikâyeyi anlatıyor. Yüksek rütbeli Tapınakçı Simon Hathaway, Jeanne d’Arc ile birlikte savaşan atasının anılarını yaşayarak geçmişin sırlarını keşfetmeye başlıyor. Bu sırlar, hem kendi şimdiki zamanını hem de tüm Tapınakçı düzenini tehlikeye atabilecek potansiyele sahip bilgiler içeriyor.

Simon Hathaway, Tapınakçıların Kutsal Alan üyesi olarak Abstergo Sanayi’nin Tarihsel Araştırma Bölümü’nün başına geçer. Soğukkanlı ve tarafsız bir şekilde görevine yaklaşan Simon, atası Gabriel Laxart’ın efsanevi Jeanne d’Arc ile birlikte savaşan bir asker olduğu dönemi ilk elden deneyimlemenin düşüncesiyle büyülenir. Yeni tasarlanan Animus’a girdiğinde, Simon beklenmedik bir keşifle karşılaşır: Tapınakçılar ile Suikastçılar arasındaki çatışmanın ne kadar derin olduğunu ve Gabriel’ın hem sevdiği hem de saygı duyduğu kadın için neler yapabileceğini. Ayrıca en tehlikeli gerçek: Kim sapkın, kim gerçek inanandır…

- Reklam -

Kitap, Ubisoft’un popüler oyun evrenindeki olayların karmaşık ve tarihsel bir perspektifini sunarken, Tapınakçılar ve Suikastçılar arasındaki mücadeleyi derinlemesine inceliyor. Tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Assassin’s Creed Heresy – Christie Golden | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Assassin’s Creed Heresy - Christie Golden

Hiç bitmeyen bir anlaşmazlık.

Eski bir hata. Yeni bir vahiy.

- Reklam -

2017 yılında Scribe Ödülü`nü kazanan ve New York Times’ın çoksatan yazarı olan Christie Golden, Assassin’s Creed evreninde geçen nefes kesici bir hikâye ortaya koyuyor.

Tapınakçıların Kutsal Alan üyesi olan Simon Hathaway, Abstergo Industries’in Tarihsel Araştırma Departmanı’nın başkanı olarak üstlendiği yeni görevinde, hem Jeanne d`Arc`ın yanında savaşan atası Gabriel’ın anılarını yeniden yaşarken hem de bugününü ve tüm Tapınakçıları tehlikeye atabilecek bir geçmişin sırlarını yavaş yavaş ortaya çıkarıyor.

Aynı zamanda bir tarihçi olan Simon’ın geçmişin tozlu sayfalarına karşı duyduğu doyumsuz merakı, efsanevi figür Jeanne d`Arc`ın yanında savaşmış olan atası Gabriel Laxart aracılığıyla tarihi ilk elden deneyimleme şansını sunuyor. Yeni tasarlanmış ve henüz ilk projesini gerçekleştirecek olan Animus`a girdiğinde keşfedeceği bilgilere hazırlıksız yakalanan Simon, Tapınakçılar ve Assassinler arasındaki çatışmanın ne kadar derin olduğunu gözler önüne seriyor.

Toplamda 352 sayfadan oluşan kitabın çevirisini Şebnem Tansu, editörlüğünü ise Selin Kurugül üstleniyor. Eser, Temmuz 2023 tarihi itibarıyla kitapçılardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Assassin’s Creed için kaleme alınan yeni maceranın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Kadın hala şirket markalarına sipariş kitap yazıyormuş ya, helal olsun valla :smile:

  2. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Bir sürü farklı evrende de yazıyor maşallah. Şöyle bir baktım da, Assassin’s Creed, Starcraft, Star Trek, Star Wars, WoW, Ravenloft… En son geçen sene World of Warcraft : Sylvanas çıkmış.

    1991 Sislerin Vampiri basılan ilk romanıymış. Daha 60 yaşında olduğunu da düşünürsek bi 15 sene daha yazar. :slight_smile:

    Elaine ablanın yazımını çok daha iyi buluyorum ben, ne yazık ki Christie abla kadar üretken değil. :roll_eyes:

  3. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    En az 6-7 tane kitabı vardır benim kütüphanede :smile: Sislerin Vampiri ile iyi hatırlarım bende kendisini ama işte :sweat_smile: Bu kadar kitap yazıp hep büyük evrenlere tek kitap yazmak bi garip.

  4. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Ya bu benim en sevdiğim Ravenloft romanıdır, genelde herkes "Ben, Strahd – Bir Vampirin Anıları"nı ilk sırasına koyar. Tabii okuyalı 15 yılı geçti, haliyle şu an okusam aynı keyfi almam muhtemelen. Fakat tıpkı David Eddings’in Belgariad serisi gibi bu kitabın da yeri ayrıdır bende…

  5. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Ben de Kara Gül Şövalyesi fanıyımdır, devamını da çok sevmiştim. Sislerin Vampiri de sevdiklerim arasında ama tekrar okumaya çekiniyorum biraz. Ben, Strahd’ı geçen yıl yeniden okuduğumda fenalık gelmişti ilk seferin aksine. Bizden geçmiş sanırım. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Pod Generation Fragmanı: Emilia Clarke Başrolde

Ebeveynliğin Geleceği: Emilia Clarke’lı Bilimkurgu Filmi “The Pod Generation”dan İlk Fragman

Yapay Zeka Destekli Edebiyat Çevirisi - Söyleşi: Faruk Akhan

Yapay Zekâ Destekli Edebiyat Çevirisi Olur mu? | Dedalus Kitap’tan Faruk Akhan ile Söyleşi