in ,

Cem Akaş’ın İkonik Shakespeare Karakterine Farklı Bir Bakış Getirdiği “Ofelya” Raflarda

Cem Akaş imzalı “Ofelya” raflardaki yerini alıyor. Eser, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Ofelya - Cem Akaş
- Reklam -
- Reklam -

Cem Akaş’ın yeni kitabı Ofelya çıktı. Kafka Yayınevi etiketiyle raflara konuk olan eser, William Shakespeare’in Hamlet adlı eserinde Hamlet’in âşık olduğu kadına farklı bir gözle bakmayı hedefliyor.

10 Mart 1968 tarihinde Almanya’nın Mannheim şehrinde doğan Cem Akaş, 1974 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye taşındı ve İzmit’te ilköğrenimini tamamladı. Robert Kolej’i bitirdi, Boğaziçi Üniversitesi’nden Kimya Mühendisliği diploması aldı.

Akaş ilk öyküsünü 1987 yılında Gergedan dergisinde yayımladı. 1992-2004 yılları arasında Yapı Kredi Yayınları’nda çeşitli pozisyonlarda (editör, genel yayın yönetmeni, yayın danışmanı) görev aldı. 2005 yılında yayıncılık hizmetleri veren G Yayın Grubu’nu kurdu ve yayın yönetmenliğini üstlendi. Ardından Koç Üniversitesi Yayınları’nın başına geçti. Editörlük kariyerine ise Can Yayınları’nda devam ediyor.

- Reklam -

Roman, öykü ve deneme türünde eserler veren yazarın ilk romanı 2001 yılında yayımlandı. Akaş’ın birçok farklı yayınevinde çokça kitabı çıktı. Baskısı tükenmiş romanları daha sonrasında farklı yayınevleri ile okurlarla buluşmaya devam etti.

Postmodern kurgu, metafizik, gerçeküstücülük gibi akımlardan etkilenen yazarın yeni romanı Shakespeare’in Ofelya’sına farklı bir açıdan odaklanmayı amaçlıyor.

Ofelya – Cem Akaş | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Ofelya - Cem Akaş

Bu dünyaya ait değildi Ofelya. Onun yeri gökteki yıldızlardı; üzerimizi çarşaf gibi örten gökkubbeydi onu büyüleyen.

Ama kimse onu anlamadı, Shakespeare bile.

Yüzyıllardır bu hikâye Hamlet üzerine kuruldu, onun bakış açısından değerlendirildi, zihinlerde hep onunla var oldu. Ancak şimdi bu klasik eserin unutulmaz karakteri Ofelya, yeni bir düşünce yapısı ve derinlemesine bir anlatıyla yeniden hayat buluyor.

- Reklam -

Destansı bir aşkın yalınlaştırılmış figürü olmaktan ziyade kendi hikâyesini yazan, düşünen, hisseden bir kadın Ofelya bu eserde. Hamlet’in aşkına bel bağlayan naif bir kız değil, kendi gücünün farkına varmış, yıldızların büyüsünde kendini bulan, analitik bir zihin.

Fraktal yapının incelikli kullanımıyla okurlarına sıradışı bir yolculuk vadeden bu roman, Ofelya’nın derin dünyasına dalarken bu klasikleşmiş trajediye bambaşka bir çehre kazandırıyor. Eylemlerin ve düşüncelerin iç içe geçtiği bu yapı, hikâyenin en yalın ve bütünsel hâli.

Sahne şimdi Ofelya’ya emanet…

Okura not: Bu kitabı okumak için Hamlet’i bilmek şart değil, ama Shakespeare’in bu trajedisini bilenlerin romanda yeni katmanlar keşfedeceği de bir gerçek!

Editörlüğünü Şebnem Soral Tamer’in yaptığı kitap toplamda 118 sayfadan oluşuyor. Eser Ekim 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Cem Akaş’ın yeni kitabı hakkında görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Son Öyküler - William Trevor

İrlandalı Yazar William Trevor’ın Ölümünün Ardından Yayımlanan “Son Öyküler” Okurla Buluşuyor

BioShock Film Uyarlaması Netflix Geliştirme

Senarist Greviyle Kesintiye Uğrayan Netflix’in “BioShock” Film Uyarlaması Yeniden Geliştirme Aşamasında