in ,

90’lı Yılların Popüler Disney Animasyonu “Gargoyles” Live-Action Dizi Oluyor

Gargoyles dizi oluyor. Disney’in ünlü animasyon serisi, korku filmi “Annabelle”ın yönetmeni Gary Dauberman imzasıyla yeniden ekrana taşınıyor.

Gargoyles Dizi Live Action Disney
- Reklam -
- Reklam -

Gargoyles dizi uyarlaması için çalışmalar başladı. Disney, bir başka klasik yapımını daha live-action formatıyla izleyicilerin karşısına çıkartmaya hazırlanıyor.

Tam adı Gargoyles: The Goliath Chronicles olan çizgi dizi ilk olarak Ekim 1994 tarihinde yayınlanmaya başlamış ve Şubat 1997’ye dek toplam 3 sezon ve 78 bölüm sürmüştü.

Disney’in ikonik markaları arasındaki yerini alan Gargoyles bir süredir film uyarlaması haberleriyle gündeme geliyor, adaptasyon için Jordan Peele’ın ismi geçiyordu. Öncesinde ise Kenneth Branagh’ın bu proje için düşünüldüğü ortaya atılmıştı. Şimdi ise The Walt Disney Company’nin popüler çizgi dizisi için başka planları olduğu ortaya çıktı.

- Reklam -

Gargoyles Dizisi Live-Action - Disney

Greg Weisman’ın yaratıcılığını üstlendiği Gargoyles çizgi dizisi, live-action formatta TV yapımına uyarlanmaya hazırlanıyor.

Gargoyles Dizi Uyarlaması James Wan’ın Yapım Şirketine Emanet

90’ların kült animasyon dizisi, korku sinemasının sevilen yönetmenlerinden James Wan’ın yapım şirketi Atomic Monster imzasıyla Disney Plus ekranlarına taşınacak.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre animasyon yapımının yeniden canlandırması Annabelle’in yönetmeni Gary Dauberman tarafından geliştirilecek. Dauberman diziyi yazacak, yönetecek ve baş yapımcı olarak görev alacak.

Gargoyles dizisi, bin yıl boyunca taş formunda hapsolmuş bir gargoyle savaşçıları klanını konu alıyor. David Xanatos tarafından satın alınıp New York’a taşındıklarında yeniden hayata dönen klan, müttefikler ediniyor ve modern dünyanın eski ve yeni güçleriyle savaşıyor.

Gargoyles Dizi Live-Action - Disney Plus

- Reklam -

Animasyon dizisinin seslendirme kadrosunda Keith David, Ed Asner, Jonathan Frakes, Martina Sirtis, Bill Fagerbakke ve Sallie Richardson gibi yıldız isimler yer alırken yeni adaptasyonda kimlerin oynayacağı henüz netleşmedi.

Orijinal dizi uzun soluklu anlatısı, William Shakespeare ve mitoloji göndermeleri, animasyon dizisi için şaşırtan silahla yaralanma tasvirleriyle hafızalarda yer edinmişti. Yapım her ne kadar ilk yayınlandığında ciddi bir ilgi görememiş olsa da zaman içerisinde kendi kitlesini oluşturmayı başardı.

Şu anda geliştirme aşamasında olan live-action Gargoyles dizi uyarlamasının ne zaman izleyicilerle buluşacağı ise şimdilik bilinmiyor.

(Gargoyle kavramı hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yeni dizi hakkında nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wonder Man Dizisi İptal Edilmiş Olabilir

Marvel Studios’un “Wonder Man” Dizisini Rafa Kaldırdığı İddia Ediliyor

The Wager: Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio'lu Yeni Film Yolda

Martin Scorsese’nin Sıradaki Filmi Leonardo DiCaprio’lu “The Wager” Olacak