in , ,

“GTA 6” Fragmanı Yayınlandı: “Grand Theft Auto VI” 2025’te Geliyor

GTA 6 fragmanı paylaşıldı. Rockstar Games, sızıntıların ardından merakla beklenen tanıtımı erken yayınlama kararı aldı.

GTA 6 Fragmanı - Grand Theft Auto VI
- Reklam -
- Reklam -

GTA 6 fragmanı yıllar süren bekleyişin ardından paylaşıldı. Rockstar Games, Grand Theft Auto VI için ilk tanıtımı oyuncularla buluşturdu.

Take-Two Interactive Software Inc.’in parçası olarak görev yapan Rockstar Games, uzun zamandır merakla beklenen GTA 6 oyununun geliştirme aşamasında olduğunu ilk defa Şubat 2022’de doğrulamıştı. Geçen ay ise Rockstar Games’in 25. yıldönümü olan Aralık 2023’te ilk resmi fragmanın yayınlanacağı duyurulmuştu.

Fragmanın Türkiye saati ile 17.00’de yayınlanması bekleniyordu. Ancak bir süredir bazı platformlarda sızdırılan görüntüler ve dün gece X’te (eski Twitter) anonim bir kullanıcı tarafından paylaşılan fragman videosu, Rockstar Games’i tanıtımı erken yayınlamak durumunda bıraktı.

- Reklam -

GTA 6 Fragman - Grand Theft Auto VI

Rockstar Games’in açık dünya suç türündeki devam oyunu, serinin bir önceki macerası Grand Theft Auto 5’ın 2013’te piyasaya sürülmesinden beri merakla bekleniyordu.

Yayınlanan tanıtımla birlikte GTA 6’in Miami’nin kurgusal versiyonu Vice City’de geçeceği ve başkarakterlerinin ünlü Amerikalı kanun kaçakları Bonnie ile Clyde’dan ilham alan Lucia ve Jason olduğu kesinleşti. Lucia, GTA serisinin ilk kadın başkarakteri oldu. Fragmanda Lucia ve Jason ikilisinin yüksek hızlı bir kovalama ve market soygunu da dahil olmak üzere birkaç farklı sahnede birlikte yer aldığı görülüyor.

Rockstar Games’in resmi YouTube hesabı üzerinden yayınlanan fragman, ilk 6 saat içerisinde yaklaşık 40 milyon defa görüntülendi ve oyun kategorisindeki trend videolar listesinde ilk sıraya yerleşti.

İşte Yayınlanan Resmi GTA 6 Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Fragman görüntüleri, Rockstar’ın tamamen güncel nesil bir deneyim sunmayı amaçlayan yeni RAGE motorunun gücünü sergilemek için tamamen oyun içinde çekilmiş izlenimi uyandırıyor.

- Reklam -

Oyuncular Vice City’yi en son GTA: Vice City ve onun spin-off’u Vice City Stories’te görmüşlerdi. Yeni oyun, Lucia ve Jason’ın 80’ler estetiğine sahip hikâyesiyle öne çıksa da modern zamanlarda geçiyor.

GTA 6 İlk Önce PS5 ve Xbox Series S/X’te Çıkacak

Öte yandan Grand Theft Auto 6 fragmanı, oyunun 2025 yılı içerisinde çıkacağını duyursa da yapımın hangi platformlarda yayınlanacağını net olarak açıklamadı. Ancak sonrasında Take-Two tarafından yapılan bir basın açıklamasında, yapımın 2025 yılı içerisinde yalnızca PS5 ve Xbox Series S/X’e geleceği ortaya çıktı. GTA 6’in PC versiyonunun ne zaman çıkacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

GTA VI Fragmanı - Grand Theft Auto

Basın bülteninde oyunun kendisi hakkında da çok kısa bir açıklama yer alıyor. Rockstar Games yapım için şu ifadeleri kullanıyor:

“Grand Theft Auto VI, Grand Theft Auto serisinin şimdiye kadarki en büyük, en sürükleyici adımında Vice City’nin neon ışıklı sokaklarına ve ötesine ev sahipliği yapan Leonida eyaletine gidiyor.”

GTA 6 için yayınlanan ilk fragmanı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Endişeli Bir Adamın Atlası - Christoph Ransmayr | Öneri

Endişeli Bir Adamın Atlası – Christoph Ransmayr | Haftanın Kitabı #298

Dragon Age: Dreadwolf Fragmanı

BioWare’ın Ünlü Oyun Serisi “Dragon Age”in Yeni Macerası “Dreadwolf”tan Fragman