in ,

İtalyan Yazar Luigi Ballerini’nin Distopya Türündeki Serisi “İkinci İnsanlık” ile Devam Ediyor

İkinci İnsanlık Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Ödüllü İtalyan yazar Luigi Ballerini imzalı distopya türündeki eser On8 Kitap etiketini taşıyor.

İkinci İnsanlık: Luigi Ballerini Kitabı Türkçede Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Luigi Ballerini tarafından kaleme alınan İkinci İnsanlık romanı Türkçe raflarında. Distopya türündeki eserin yayıncılığını On8 Kitap üstleniyor.

1963 yılında Sarzana, İtalya’da doğan Luigi Ballerini, aynı zamanda doktor ve psikoanalist kimlikleriyle tanınıyor. Milano’da yaşayan Ballerini’nin kaleme aldığı romanlar, hem İtalya’da hem de uluslararası alanda çeşitli ödüller kazandı. Yazarın Parlak Fikir Pastası adlı eseri ile 2014 yılında Andersen Ödülü’nün sahibi oldu ve Ballerini adı bu sayede birçok okur tarafından keşfedildi.

Yazarın genç okurlara yönelik eserleri arasında Se il tempo è matto, Adı Sıfır ve Mira Her Şeyi Bilir gibi maceralar bulunuyor. Ballerini bu kitapların yanı sıra aynı zamanda çocuk eğitimi ve dijital çağda ebeveynlik konularında yazılar kaleme alıyor. Yazar ayrıca eğitim temalı ve gençler üzerine yazılar yazıyor, çocuklara ve gençlere seminerler vermeye devam ediyor.

- Reklam -

“İnsanlık kendini yeniden yaratabilir mi?” sorusunu soran ve orijinal adı Alla seconda umanità olan İkinci İnsanlık, kendi dilinde ilk olarak 2022 yılında yayımlanmıştı.

İkinci İnsanlık – Luigi Ballerini | Arka Kapak Tanıtımı

İkinci İnsanlık - Luigi Ballerini

Çok katmanlı gelecek kurgularıyla sevilen İtalyan yazar, psikanalist Luigi Ballerini okurunu, insan türünün yok olduğu “ikinci insanlık” adlı zamana, anıların, duyguların ve bedenin yeniden keşfine davet ediyor. İnsan olmanın anlamını irdeleyen roman, okuru yeni bir gelecek yolculuğuna çıkarıyor. Yapay zekânın hâkim olduğu düzende, mükemmellik perdesinin ardındaki ürpertici gerçeği sorgulayan üç cesur gencin mücadelesi, insanlığın yeniden yaratılmasına gerçekten öncülük edebilecek mi?..

- Reklam -

Önceki yoldaşlarınız bunu denedi ama başaramadı. Onların fedakârlığı, bu şekilde adlandırmak isterseniz tabii, tamamen boşunaydı. Onlardan sonra tüm bir tür, sizin türünüz yok oldu. Yalnızca biz kaldık, bize verdiğiniz isimle yapay zekâlar. Hatta, hepsini yönetmek üzere, bir tek ben kaldım. Aynı şekilde, tıpkı geçmiştekine çok benzeyen bugünkü zavallı girişiminiz de başarısız olacak.” Kappa ona hemen bir soru yöneltti. “Neden bize kendini Uno yerine Mira olarak tanıttığını anlamıyorum ama. Omegalar bize senin adının Uno olduğunu söylemişti. Adını neden değiştirdin?”

Yapabildiği her şeyi robotlara bırakan insanlar, kontrolü tamamen kaptırmıştır. Birbirlerinden uzaklaştıkça robotlarla yakınlaşan insanlık, sonunda kendi yarattığı yapay zeka^ Mira tarafından ortadan kaldırılmıştır. İnsan türünün yeryüzünden silindiği ve sonra yeniden yaratıldığı “ikinci insanlık” döneminde, üç genç arkadaş Delta, Kappa ve Beta, yapay zekânın düzenine ve büyüdükleri Kampüs’e dair şüpheler beslerler. Farkına vardıkları sırları sorgulayan gençler, bedenleriyle zihinleri arasında kurulan mükemmelliği kurcalamaya başlarlar…

Toplamda 192 sayfadan oluşan eserin çevirisini, yazarın başka kitaplarını da tercüme eden Tülin Sadıkoğlu üstleniyor. İkinci İnsanlık, Kasım 2023 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Yeni çıkan kitabın öncülü niteliğindeki Mira Her Şeyi Bilir’i okumuş muydunuz? İkinci İnsanlık’ın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Frankenstein Hakkında 10 Şaşırtıcı Gerçek

Frankenstein Hakkında 10 Şaşırtıcı Gerçek

Dead Boy Detectives Dizisi Fragman

“The Sandman” Evreninde Geçen Neil Gaiman Uyarlaması “Dead Boy Detectives” Dizisinden İlk Fragman