in ,

Kadıköy’ün Köklü Kitapçılarından ‘İmge Sahaf’ Kapanıyor

İmge Sahaf kepenk indireceğini duyurdu. 30 yılı aşkın süredir okurlara hizmet veren Kadıköy kitapçısı, artan kira masraflarına yenik düştü.

İmge Sahaf Kapanıyor
- Reklam -
- Reklam -

İmge Sahaf yükselen kiralara yeni düştü. 30 yıldan uzun bir süredir İstanbul’un Kadıköy ilçesinde okurlarla buluşan kitapçı, kira masrafları sebebiyle kepenk indirme kararı aldı.

Kadıköy’ün Caferağa mahallesinde bulunan İmge Sahaf, ilçenin en büyük sahafı olarak da biliniyordu. Kapanış haberi Twitter üzerinden paylaşıldı. Haber, bir başka Kadıköylü sahaf olan Bahtiyar Sahaf tarafından duyuruldu.

Bahtiyar Sahaf’ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

- Reklam -

“Bir sahafın son günü! Kadıköy’ün en büyük sahafı İmge Sahaf kira zorluğu sebebiyle kapandı! Barlar, meyhaneler Kadıköy Çarşısını neredeyse yutmuş, İmge Sahaf arada, bir ada gibi kalmıştı; nihayet o da daha fazla rekabet edemeyerek kapandı! Sonumuz hayrolsun.”

İmge Sahaf

Bununla birlikte sahafın deposundaki bütün kitapların Bilfen Okulları’na devredeceği belirtildi.

İmge Sahaf’ın Kapanmasının Ardından Birçok Okur Üzüntüsünü Paylaştı

Bahtiyar Sahaf’ın Twitter paylaşımı, 7 saat içerisinde yaklaşık 600 bin kişiye ulaşırken birçok okur da sahafın kapanma haberinin ardından üzüntülerini paylaştı. Kimi okurlar sahafın geri dönebilmesi için belediyenin harekete geçmesi gerektiğini belirtirken kimileri de Beyoğlu gibi Kadıköy’ün de “dönüştürüldüğü” yorumunda bulundu.

- Reklam -

Geçen yıl Bağımsız Kitapçı ve Kırtasiyeciler, yaptıkları açıklamada internet indirimlerinin yıkıcı yanından bahsetmiş ve bir kira yardımının gerekli olduğunu ifade etmişti.

İmge Sahaf - Kadıköy - Kapanma Kararı Aldı

Son dönemlerde birçok kitapçı ve sinema zorlaşan koşullar nedeniyle kepenk indirmek zorunda kaldı. İstiklal Caddesi’ndeki Denizler Kitabevi kapanarak yerine falafelci açılmış, Pandora Kitabevi ise Beyoğlu şubesinden taşınmak durumunda kalmıştı. Kadıköy’ün sembollerinden Rexx Sineması da 2020 yılında izleyicilere veda etmişti.

İmge Sahaf’ın almak zorunda kaldığı bu karar hakkında sizlerin görüşleri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Gerçekten üzücü bir durum.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Kadıköy, Beşiktaş vb yerlerde böyle şahıs işletmeleri nasıl tutunuyor anlamıyorum zaten 1+0 dairelerin kirası bile 30k. Vergi de var.

    Sonumuz hayrolsun.

  3. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    İmge sahaftan Umumi Tarihe Giriş’i almıştım hiç unutmuyorum. İki yıl boyunca kitaba her gittiğimde bakardım. Sonra işe başlayınca gidip hemen almıştım. O zamana göre yüksek fiyattı ama günümüzde komik kaldı.

    Geçen yaz pandeminden sonra ilk defa Aslıhan Pasajındaki sahaflara uğramıştım. Sahafların bazılarının kapandığını görmüştüm.

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Ülkemizin ekonomik koşullarının çok kötü olması ve çoğu kimsenin buna dayanamayacak gücünün kalmaması yüzünden, kim bilir kapanan kaçıncı kitapçıdır :frowning: Üzüldüm, kapanması gereken başka yerler varken ülkemiz esnafının kepenk kapatmasına …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Problemista Fragmani Tilda Swinton

Tilda Swinton’lı A24 Komedisi “Problemista”dan Fragman Yayınlandı

Arnold Schwarzenegger, Netflix'in Baş Aksiyon Şefi Oldu

Arnold Schwarzenegger, Netflix’in Baş Aksiyon Şefi Oldu: Yıldız Aktör İşe Tankla Gitti