in ,

“PUBG”nin Geliştiricisinden “The Sims” Serisine Rakip Olabilecek “InZOI” Oyunu Geliyor

InZOI hakkında yeni detaylar fragman eşliğinde ortaya çıktı. “PUBG”nin geliştiricisi Krafton imzasını taşıyan yapım The Sims benzeri tarzı ile öne çıkıyor.

InZOI - The Sims Benzeri Yeni Oyun
- Reklam -
- Reklam -

InZOI, popüler yaşam simülasyon oyunu The Sims’e rakip olmaya hazırlanıyor. PUBG’nin ardındaki Güney Kore merkezli oyun stüdyosu Krafton Game Union imzasını taşıyan yapım Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor. Yapımdan yeni bir fragman yayınlandı.

Oyuncular şimdilerde Project Rene kod adıyla bilinen The Sims’i beklerken PUBG’nin yapımcısından yeni bir yaşam simülasyonu oyunu geliyor.

Güney Koreli geliştirici Krafton’un yeni yaşam simülatörü InZOI, oyuncuları “ZOI”ler ile dolu bir mahallenin günlük hayatını kontrol etmeye davet ediyor. Oyuncular, The Sims serisinden alışık oldukları gibi bu ZOI’lerin ilişkilerini, işlerini, yaşadıkları ve çalıştıkları alanları yönetebiliyor.

- Reklam -

InZOI - The Sims Benzeri Oyun

The Sims Benzeri InZOI Oyunu Unreal Engine 5 ile Öne Çıkıyor

Krafton’un Unreal Engine 5 tarafından desteklenen InZOI’de fotogerçekçi tarzda karakter yaratma, inşa ve dekorasyon modlarına yer vereceği biliniyor. Yapımdaki karakter etkileşimleri, ilişkiler ve çok daha fazlasını gözler önüne seren yapımdan ilk oynanış görüntüleri de taze bir fragman eşliğinde paylaşıldı.

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Oyunun yapımcısı Hyungjun Kim bir röportajında oyunun arkasındaki konsepti de açıkladı. Oyuncu, işi ZOI ile dolu bir mahallede süregelen yaşamları yönetmek (veya kontrol etmek) olan bir şirkette stajyer rolünü üstleniyor. Yayınlanan fragmandaki kedinin aslında şirket patronu olduğunu da ekliyor.

InZOI’nin EA’nın The Sims’i ile pek çok ortak noktası var gibi görünse de yapım kendine özgü farklılıklar da taşıyor. InZOI’de bir işte çalışmak The Sims’e kıyasla oyunda daha önemli bir pozisyona konumlanıyor. Oyuncular ister bir market çalışanı, ister bir itfaiyeci, hatta bir fenomen olmayı seçsin; oyunun merkezi biraz daha çalışma hayatı ekseninde dönüyor.

InZOI - The Sims Benzeri Yeni Oyun - Krafton

- Reklam -

InZOI’de oyuncular Yönetmen Modu altında mahallenin genelini kontrol edebiliyor; sokak dekorunu, reklam panolarını ve hatta hava durumunu değiştirebiliyor.

Fragmanda ayrıca hem kıyafetler hem de mobilyalar için derinlemesine özelleştirme araçları gösteriliyor; oyuncuların kıyafetlerin veya dekorun üzerindeki baskıları değiştirmelerine ve hatta mobilya parçalarının bileşenlerini değiştirmelerine olanak tanıyor.

Paylaşılan fragman hâlâ oyunun erken bir sürümüne ait. Bu nedenle Krafton’un 2024’te yayınlamayı planladığı oyununda bazı detaylar daha farklı şekilde ele alınabilir. Geliştirici firma şimdilik InZOI’yi hangi platformlarda yayınlamayı planladığını açıklamadı.

İlginizi çekebilir: The Sims 5 Hakkında Bilinen Tüm Detaylar

Yapıma dair sizin ilk izlenimleriniz ne yönde oldu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Spot

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Cahit Cahit dedi ki:

    Bu grafikler Simsin grafiklerini gölgede bırakacağı kesin , Oynanış kısmı şahsen ben oynamadıkça önceden karar vermiyorum ama fragman ilgi çekici ve satışa çıkınca EA gibi cortlamazsa hit olabilir.

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Bu kaçıncı Sims killer diye çıkacam diyip bir türlü çıkamayan oyun. Paralives, By Life You…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Creed 4 - Michael B. Jordan

Michael B. Jordan’lı “Creed 4” Filmi Geliştirme Aşamasında

Tuhaf Olan Onlar - Murat k. Murat

Murat k. Murat’ın Tuhaf Kurguları Bir Araya Getiren Öykü Kitabı “Tuhaf Olan Onlar” Okurla Buluşuyor