in ,

Murat k. Murat’ın Tuhaf Kurguları Bir Araya Getiren Öykü Kitabı “Tuhaf Olan Onlar” Okurla Buluşuyor

Murat k. Murat’ın ikinci öykü kitabı “Tuhaf Olan Onlar” raflardaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Tuhaf Olan Onlar - Murat k. Murat
- Reklam -
- Reklam -

Murat k. Murat imzalı Tuhaf Olan Onlar okurla buluşuyor. Öykü türündeki eser Ketebe Yayınları tarafından yayımlanıyor.

İlk öykü kitabı Bir Zamanlar Dünyada ile okuru mitoloji, ütopya, distopya ve fantazi türlerindeki maceralara davet eden Murat k. Murat, aradan geçen üç yılın ardından yeni bir öykü kitabıyla geliyor.

1984 yılında Ankara’da doğan Murat k. Murat 2009-2011 yılları arasında arkadaşlarıyla Yumuşak Ge dergisini yayımladı. Öykü, şiir ve inceleme yazıları ile çeşitli dergi ve fanzinlerde yer aldı. Genç okurlar için Gezegen Rehberi: Uzay Kaşifinin El Kitabı’nı kaleme aldı. Acâibu¨’l Matbûat isimli bir video serisi hazırladı ve aynı başlığı taşıyan söyleşi programında moderatör olarak görev aldı. Seyyahlar ve Kâşifler Kitabı ile Korkut Ata Ne Söyledi antolojilerinde yer alan Murat, aynı zamanda Post Öykü dergisini yayıma hazırlayanlar arasında bulunuyor.

- Reklam -

Murat k. Murat, yeni öykü kitabı Tuhaf Olan Onlar’da zaman içinde başka bir zaman, dünya içinde başka bir dünya ve hikâye içinde başka bir hikâye kurgulayarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Toplamda 10 öyküden oluşan Tuhaf Olan Onlar, ağırlıklı olarak bir ayağı arkaik zamanlarda bir ayağı da günümüzde geçen tuhaf kurguları bir araya getiriyor.

Tuhaf Olan Onlar – Murat k. Murat | Arka Kapak Tanıtımı

Tuhaf Olan Onlar - Murat k. Murat

İyi yazarların ayırıcı vasıflarından biri de şüphesiz bu dünyaya dair bir bakış geliştirmeleridir. Üslup, bu bakışla oluşur; bir yazarın farklı zamanlarda kaleme aldığı metinler arasındaki tematik yakınlaşmanın sebebi çoğu zaman budur. Dahası iyi eseri, pek çok alanda olduğu gibi edebiyatta da hüküm süren vasat olandan ayıran da başka niteliklerinin yanı sıra bakış açısıdır. İyi bir yazar, onu hikâye ederken dünyaya, zaman içinde geliştirdiği o kendin has bakışıyla bakar ve yorumlar; hangi “biçim”de ne yazıyor olursa olsun metne imzasını da böyle atar.

- Reklam -

Murat k. Murat’ın ilk öyküsünden beri başardığı ve anılması gereken vasfı budur işte. Önce ilk kitabı Bir Zamanlar Dünyada’da, ayrıntıları seven, hep görünenin ötesine yönelen, dünya içinde başka dünyalar, hikâye içinde başka hikâyeler arayan keskin gözleriyle dikkatleri üzerine çekti. Şimdi artık ustalığa adım atan bir hikâye anlatıcısının cüretiyle okura değil, eleştirmenlere değil, başka yazarlara bile değil, sanki sadece inşa ededurduğu kurmaca dünyasına aşina olanlara hatta belki kitabındaki karakterlerine şöyle fısıldıyor: “Merak etmeyin, Tuhaf Olan Onlar.” Kabul edelim ki bu, güçlü ve karşı konulamaz bir fısıltı. – Aykut Ertuğrul

144 sayfadan oluşan ve kapak tasarımı Harun Tan imzasını taşıyan öykü kitabı Kasım 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Murat k. Murat’ın Tuhaf Olan Onlar kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

InZOI - The Sims Benzeri Yeni Oyun

“PUBG”nin Geliştiricisinden “The Sims” Serisine Rakip Olabilecek “InZOI” Oyunu Geliyor

Hattuşa Sfenks Tasvirli Fildişi Obje

Hitit Uygarlığının Başkenti Hattuşa’daki Kazılarda Üzerinde Sfenks Süslemesi Olan 2.800 Yıllık Fildişi Obje Bulundu