in ,

“Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok”un Yönetmeni, Yeni “Jason Bourne” Filminin Başına Geçti

Jason Bourne 6. filmi ile geri dönüyor. Popüler ajan serisi “Bourne”un yeni macerasında yönetmen koltuğuna Edward Berger geçiyor.

Jason Bourne 6 Film Edward Berger
- Reklam -
- Reklam -

Jason Bourne 6. film ile bir kez daha beyaz perdeye geri dönüyor. Universal Studios imzasıyla geliştirilecek yeni Bourne yapımının yönetmenliğini ise Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok ile ses getiren Edward Berger üstleniyor.

Robert Ludlum’un 1980’li yıllarda kaleme aldığı kitap serisinden uyarlanan Jason Bourne ilk defa 2002 yılı çıkışlı “The Bourne Identity” ile beyaz perdede yerini almıştı. Matt Damon’ın ismini geniş kitlelere duyuran yapım daha sonrasında The Bourne Supremacy ve The Bourne Ultimatom ile macerasına devam etmişti. 2012 yılında çıkan The Bourne Legacy serinin ilk üç filminden farklı olarak evreni Damon olmadan devam ettirmişti. Başrolde yer alan Jeremy Renner eleştirmenlerden karışık yorumlar toplamıştı. Serinin dördüncü filmi 2016 çıkışlı Jason Bourne ise Matt Damon’ın role yeniden dönüşüne ev sahipliği yapmıştı.

Şimdi ise serinin 6. filmi geliştirme aşamasına alınmış durumda. Bununla birlikte projeye detaylı bir açıklama gelmiş de değil. Matt Damon’ın ikonik rolü bir kez daha canlandıracağı söylense de başarılı aktör konu hakkındaki sessizliğini koruyor. Yeni filmin yazarlığını kimin yapacağı bilinmese de yönetmen koltuğu Oscar ödüllü Edward Berger’e emanet edilmiş durumda.

- Reklam -

Jason Bourne 6

Bourne serisinin yapımları daha önce Doug Liman, Paul Greengrass ve Tony Gilroy tarafından yönetilmişti.

Jason Bourne 6. Defa Beyaz Perdeye Konuk Oluyor

2022 yılında En İyi Yabancı Film dalında Oscar ödülünü alan Edward Berger’in seriye dahil olacağı haberi hayranları sevindirmiş durumda. Şimdiye kadar sadece Almanca filmler yöneten başarılı ismin Bourne serisine aksiyon ve hikâye anlamında çok şey katabileceği düşünülüyor. Özellikle geniş ve etkileyici savaş sahnelerini kullanmakta usta olan Berger’in bir casusluk türüne bakışı değiştirebileceği ve aksiyon dozunu yükseltebileceği de bekleniyor.

- Reklam -

Jason Bourne 6 Film - Edward Berger Yönetmen

Matt Damon’ın role dönüp dönmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Eğer ünlü aktör Bourne rolünü tekrarlamayacak olursa evrenin farklı bir şekilde ilerleyeceği de olasılıklar dahilinde. Universal Studios’un yapımcılığını üstleneceği serinin altıncı filmi için netleşmiş bir çıkış tarihi verilmedi.

Siz Jason Bourne serisinin 6. filminde Matt Damon’ı görmek ister miydiniz? Edward Berger imzalı bir Bourne yapımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kara_Hayat Kara_Hayat dedi ki:

    GEÇMİŞİ OLMAYAN ADAM’ ı uzun bir aranın ardından tekrardan bu hafta izledim güzel bir film. Devam filmi ilk üç filmin kalitesinde olursa okeyim. Son filmi bende hiç etki yaratmamıştı. Konusunu hatırlamıyorum abi. Özellikle 2. ve 3. filimde çok güzel duygular yaşatmıştı.HAYIRLISI DİYELİM.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünya 16 Milyon Km Uzaklıktan Lazer Işınlı Bir Mesaj Aldı

NASA 16 Milyon Km Uzaklıktan Lazer Işınıyla Sinyal Almayı Başardı

Çarkıfelek Yarışması - Cem Davran

Popüler Yarışma Programı “Çarkıfelek” Yeni Sunucusuyla Ekranlara Geri Dönüyor