in , ,

19. Yüzyılın En Dehşet Verici Seri Katillerinden Karındeşen Jack’in Gerçek Kimliği 135 Sene Sonra Ortaya Çıktı

Karındeşen Jack’in gerçek kimliğini emekli bir polis memuru ortaya çıkardı. Bölgede yaşayan bir şüpheliye dair keşfedilen yeni kayıtlar ünlü seri katil ile birebir örtüşüyor.

Karındeşen Jack Gerçek Kimliği
- Reklam -
- Reklam -

Karındeşen Jack Britanya tarihinin en dehşet verici seri katillerinden biriydi. Emekli bir polis olan Sarah Bax Horton, bir neslin travmasına sebep olan bu ismin gerçek kimliğini deşifre ettiğini iddia ediyor.

Sarah Box Horton, daha önce detaylı bir şekilde araştırılmamış şüphelilerden birinin Karındeşen Jack ile spesifik benzerliklere sahip olduğunu keşfetti. 1888’de Doğu Londra’daki dehşet verici cinayetlerin soruşturmasında tanıkların verdiği şüpheli tarifi Hyam Hyams adlı kişiyle birebir uyuşuyordu.

Hyam Hyams tüm bu cinayetlerin olduğu bölgede yaşayan ve bıçak kullanmayı çok iyi bilen bir purocuydu. Akıl hastanelerine defalarca girip çıkmış alkolik bir epilepsi hastası olan Hyams’ın bir kaza sonrası çalışamaz hale gelmesiyle durumu daha da kötüleşti. Karısına defalarca saldırdı, aldatıldığına dair paranoyak düşüncelere kapıldı, en son kendi annesine ve karısına “satırla” saldırınca tutuklandı.

- Reklam -

Karındeşen Jack Cinayeti

Sarah Bax Horton, Hyams’ın tıbbi kayıtlarına ulaşma fırsatını yakaladı ve şok edici detaylar keşfetti. The Telegraph’a verdiği demeçte “Ayırt edici özelliklerinden yola çıkarak, Karındeşen Jack’in gerçek kimliğinin Hyam Hyams olduğu söylenebilir. Bu soruşturmanın tarihinde bir ilk,” ifadelerini kullandı.

Tanıklar Jack’i, kasılmış bir kolu ve aksak yürüyüşü olan, dizleri bükük, otuzlarının ortasında bir adam olarak tarif etmişti. Hyam Hyams ise 1888 yılında tam 35 yaşındaydı. Bax Horton aynı yıl Hyams’ın tıbbi raporlarında, geçirdiği bir sakatlık yüzünden sol kolunu gevşetip bükemediğine dair bir kayıt fark etti. Hyams da aksak yürüyordu ve dizlerini düz tutamıyordu. Ayrıca düzenli nöbetler geçirdiği şiddetli bir epilepsiye sahipti.

Kurbanlar hayat kadınlarından ya da yoksullardan oluşuyordu. Boğazları kesiliyor ve vücutları vahşice parçalanıyordu. Bu cinayetler gerçekleşirken yetkililer, kendini Karındeşen Jack olarak adlandıran birinden alaycı mesajlar alıyordu. Bu cinayetler, tarihte en dehşet verici faili meçhul suçlar arasında yer alıyor.

Karındeşen Jack Hakkında Haber - Police News

Hyams’ın Zihinsel Çöküşü “Karındeşen Jack”in Cinayetleri ile Örtüşüyor

1888 yılının ağustos ile kasım ayları arasında, Londra’nın doğusundaki bir mahalle olan Whiteschapel’de yaklaşık 6 kadın öldürüldü. Hyams’ın çeşitli revir ve akıl hastanesinden toplanan raporlarına göre fiziksel ve zihinsel çöküşü, Jack’in cinayetlerinin gerçekleştiği dönem ile örtüşüyor. Bu çöküş Şubat 1888’de kolunu kırmasıyla başlıyor ve Eylül 1889’da tımarhaneye kapatılmasına kadar sistematik bir şekilde kötüleşmeye devam ediyor.

“Onun kötüleşme süreci cinayetlerin artan şiddetiyle eşleşiyordu. Epilepsi nöbetlerinden sonra daha saldırgan bir hale geliyordu, bu da cinayetlerin tekrarlama düzenini açıklıyordu.

“Dosyalarda tanıkların belirttiğine göre tuhaf bir yürüyüşü vardı. Dizleri güçsüzdü ve bacaklarını dik tutamıyordu. Yürürken de aksak ve düzensiz adımlara sahipti. Bunun nedeninin de epilepsi nöbetlerinden kaynaklanan bir beyin hasarı olması muhtemel.”

Karındeşen Jack - Hyam Hyams
Hyam Hyams’ın 1899’da akıl hastanesinde çekilen fotoğrafı.

Horton, tanıkların Jack’e dair verdiği boy ve kilo gibi özelliklerin de Hyams’ın tıbbi kayıtları ile uyduğunu keşfetti.

“Orta boylu ve yapılı bir adam görmüşler. 165 ile 172 cm arasında bir boyu varmış. Geniş omuzlu, yapılı biriymiş. Hyams da 171 cm boyunda, 66 kilo ağırlığındaydı. Ayrıca fotoğraflarına bakılırsa omuzları da geniş.”

Horton ayrıca Hyams’ın fiziksel ve mental çöküşünün alkol ile daha da tetiklendiğini ve onu öldürmeye ittiğini dile getirdi. Cinayetler 1888 yılının sonuna doğru, Hyams’ın “başıboş bir deli” olduğu gerekçesiyle polis tarafından tutuklandığı zamanlarda, son buldu. 1889 yılında Kuzey Londra’daki Colney Hatch Tımarhanesi’ne kapatıldı ve 1913’teki ölümüne kadar orada kaldı. Karındeşen Jack’in izine de bir daha rastlanmadı.

- Reklam -

Süreç boyunca pek çok kişi Karındeşen Jack olduğu şüphesiyle soruşturmaya alındı. Bunların arasında katledilmiş hayat kadınlarının resimlerini çizen ressam Walter Sicket da yer alıyordu. Yaklaşık 100 şüpheliden oluşan bu uzun listede Hyams’ın adı da vardı. Horton onun yanlış tanımlamalardan ötürü fark edilemediğini söylüyor.

“Doğru Hyam Hyams’ı tespit etmeye çalışırken yaklaşık 5 kişi buldum. Onun gerçek biyografik verilerine ulaşana kadar epey uğraşmam gerekti. Hyams daha önce Karındeşen Jack olduğu şüphesiyle detaylı bir şekilde araştırılmamıştı. Hastaların gizliliğini koruma amaçlı olarak Hyams’ın verilerinin de içinde olduğu iki adet Colney Hatch Tımarhanesi dosyası, 2013 ve 2015’e kadar kamuoyunun görüşüne kapalı tutuluyordu.”

Kendi Soyağacını Araştırırken Karındeşen Jack Soruşturmasıyla Karşılaşıyor

Bu araştırmanın başlangıç hikâyesi ise araştırmanın kendisi kadar ilginç. Horton, 2017 yılında kendi ailesini araştırırken büyük büyük dedesinin, Karındeşen soruşturmasını yürüten polis memurlarından biri olduğunu tesadüfen keşfediyor. Harry Garrett, soruşturmanın yürütüldüğü Leman Caddesi Polis Karakolu’nda büyükşehir komiseri olarak görev alıyormuş. Cinayetlerin yılı olan 1888’in başında oraya atanmış ve 1896’ya kadar orada görev almış.

Harry Garrett

Gizem perdesini aydınlattığını iddia eden Sarah Bax Horton, Oxford’da İngilizce ve Modern Diller mezunu emekli bir memurdu. 2020 yılında kadar, yaklaşık 20 yıl Londra Polisi ile gönüllü olarak çalışmalar yürüttü. Ailesini araştırmaya başlayana kadar atalarının tarihi hakkında hiçbir fikri yoktu. Ailesiyle başlayan araştırma serüveni onu Karındeşen Jack’in dosyasına götürdü.

Horton, kapsamlı kanıtlarını yakında çıkacak One-Armed Jack: Uncovering the Real Jack the Ripper (Tek Kollu Jack: Gerçek Karındeşen Jack’in Deşifresi) adlı kitabında sunacak. Kitap yakında Michael O’Mara Books etiketiyle okurların beğenisine sunulacak.

Karındeşen Jack konusunda uzman araştırmacılardan biri olan Paul Begg bu çalışmayı doğruladığını şu sözlerle aktarıyor:

“Bu, olası bir şüpheli için iyi araştırılmış, iyi yazılmış, ihtiyaç duyulan ve kitap uzunluğundaki bir araştırma. Karındeşen Jack’in nasıl biri olduğuna dair bir fikriniz varsa eğer, Hyam Hyams’ın o olabileceğini düşünebilirsiniz.”

Seri Katil Karındeşen Jack

Bahsi geçen kitabın Türkçeye tercüme edilip edilmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Karındeşen Jack’in gerçekte Hyam Hyams adlı kişi olabileceğine dair bu iddiayı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Telegraph

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Daha önce H.H.Holmes olduğunu iddia ettiler, ama çok havada kalan iddialardı bunlar. Bu adamında fiziksel olarak bunu yapabilecek güçte olduğunu iddia etmek zor, adam epilepsi hastası ve aksak, ayrıca muhtemelen beyin hasarı da var. Gizlenip saldırsa bile bedeni buna müsaade etmeyecektir diye düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ragnarok 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı

“Ragnarok”un 3. Sezonundan Resmi Fragman: Netflix’in İskandinav Mitolojisi Dizisi Final Yapıyor

Mark Margolis - Ölüm Haberi - Breaking Bad - Better Call Saul

“Breaking Bad” ve “Better Call Saul”un Yıldızı Mark Margolis 83 Yaşında Hayatını Kaybetti