in ,

“Breaking Bad” ve “Better Call Saul”un Yıldızı Mark Margolis 83 Yaşında Hayatını Kaybetti

Mark Margolis 83 yaşında hayata veda etti. Amerikalı aktör, “Breaking Bad” ve “Better Call Saul” dizilerindeki Hector Salamanca rolüyle akıllara kazınmıştı.

Mark Margolis - Ölüm Haberi - Breaking Bad - Better Call Saul
- Reklam -
- Reklam -

Mark Margolis yaşamını yitirdi. Ünlü aktör Breaking Bad, Better Call Saul, Scarface, Ace Ventura: Pet Detective ve Oz gibi yapımlarla tanınıyordu.

Son yıllarda Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerindeki Hector Salamanca rolüyle adından söz ettiren Mark Margolis, perşembe günü New York’taki Mt. Sinai Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 83 yaşında hayata veda eden aktörün ölüm haberini oğlu ve Knitting Factory Entertainment’ın CEO’su Morgan Margolis duyurdu.

Oyuncu Vince Gilligan’ın Breaking Bad evrenindeki performansıyla akıllara kazınmıştı. Neredeyse hiç diyalog kullanmadan iz bırakmayı başaran aktör, 2012’de Emmy ödülüne de aday gösterilmişti.

- Reklam -

Mark Margolis

Bob Odenkirk’ün başrolünde olduğu Better Call Saul spin-off’unda 5 sezon boyunca Hector “Tío” Salamanca olarak rolüne geri dönmüş ve karaktere zengin bir arka plan hikâyesi katmıştı.

Mark Margolis Ardında 70 Yılı Aşan Bir Filmografi Bıraktı

Oyunculuk kariyerine 1952’de The Guiding Light dizisi ile başlayan Mark Margolis bugüne dek birçok önemli yapımda kendisine yer buldu.

Brian De Palma’nın Scarface (1984) filminde Bolivyalı koruma Alberto ve Ace Ventura: Pet Detective’de (1994) ev sahibi Bay Shickadance rolleriyle öne çıkmıştı. Aktör ayrıca 1998-2003 yılları arasında HBO’nun Oz dizisinde HIV virüslü mafya babası Antonio Nappa karakterini canlandırdı.

Mark Margolis - Ölüm Haberi

1939’da Philadelphia’da doğan Margolis, oyunculuk kariyeri için genç yaşta New York’a taşındı. Macerasına tiyatro dünyasında başlayan sanatçı Broadway’de aralarında Infidel Caesar, Uncle Sam ve The Golem gibi oyunların da bulunduğu pek çok yapımda sahne aldı.

Sinema dünyasındaki çıkışını ise Brian de Palma’nın mafya klasiği Scarface ile yaşadı. Darren Aronofsky ile Noah, Black Swan, The Wrestler ve Pi dahil toplam 6 filmde çalışan aktör; günümüze dek 70’in üzerinde filmde rol aldı.

- Reklam -

Televizyonda ise Breaking Bad, Better Call Saul ve Oz dışında The Equalizer, Kings, American Horror Story gibi bilinen projelerde izleyicilerle buluştu.

Mark Margolis - Ölüm Haberi - Breaking Bad

Margolis’in menajeri Robert Kolker yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“O türünün tek örneğiydi. Onun gibisini bir daha göremeyeceğiz. O değerli bir müvekkil ve ömür boyu sürecek bir dosttu. Onu tanıdığım için şanslıydım.”

Mark Margolis hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety, The Hollywood Reporter


Kayıp Rıhtım’ı sosyal medya ve Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    RIP Hector Salamanca. Aynı zamanda OZ’da Nappa’yı oynamıştır kendisi. Sevdiğim bir aktördü. Huzur içinde uyusun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karındeşen Jack Gerçek Kimliği

19. Yüzyılın En Dehşet Verici Seri Katillerinden Karındeşen Jack’in Gerçek Kimliği 135 Sene Sonra Ortaya Çıktı

Monopoly Filmi Hazırlıkları Başlıyor

Live-Action “Monopoly” Filmi Geliyor: Lionsgate Düğmeye Bastı