in , ,

Kayıp Kütüphaneler – James Raven | Haftanın Kitabı #288

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta editörlüğünü İngiliz tarihçi James Raven’ın üstlendiği “Kayıp Kütüphaneler” kitabı var.

Kayıp Kütüphaneler - James Raven | Haftanın Kitabı #288
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Kütüphaneler | Künye

Yazar: James Raven
Yayınevi: Ketebe Yayınları
Çeviri: Dilek Berilgen Cenkçiler
Orijinal Adı: The Destruction of Great Book Collections since Antiquity
Sayfa Sayısı: 360
Çıkış Tarhi: Mart 2023


Kayıp Kütüphaneler – James Raven | Arka Kapak Tanıtımı

Kayıp Kütüphaneler - James Raven

- Reklam -

Bu öncü derleme, antik çağlardan günümüze büyük kitap koleksiyonlarının yok oluşunu incelerken, kütüphane kayıplarının yol açtığı entelektüel, siyasi ve kültürel sonuçları araştırıyor.

Mezopotamya ve İskenderiye’nin kaybolan ünlü kütüphanelerinden manastır ve kraliyet koleksiyonlarının dağıtılmasına, Nazilerin Yahudi kütüphanelerini yok etmesine ve yakın zamanda saldırı ve işgalin hedefindeki Tibet, Bosna ve Irak’ta kitapların yağmalanması ve yakılmasına kadar kütüphane tarihindeki en büyük felaketlerin ilk kez karşılaştırmalı olarak tartışıldığı Kayıp Kütüphaneler: İlk Çağdan Bugüne Büyük Kitap Koleksiyonlarının Yok Oluşu’nda, birçok önemli kütüphane zayiatının ve kültürel yıkımın yeniden değerlendirildiği on dört özgün makale yer alıyor.

“Kütüphanelerin birkaç bin yıldır oynadığı karmaşık rolün etraflıca düşünülmesi için bu çalışmanın ortaya koyduğu tepki öfkenin de ötesine geçiyor…” — The Times Literary Supplement

“Kitaplara ve kütüphanelere ilgi duyan her okur, merak uyandıracak ve bilgilendirecek pek çok şeyi bu kitapta bulacaktır fakat dahası da var: Kitap, kütüphanelerin kaybı ve yok edilmesinin anlamı üzerine düşünmek için okura çok fazla alan sunuyor. Her bir bölümün bile aktardığı birçok ilgi çekici tema var. Kitap ve kütüphane kültürünün ve tarihinin tüm yönleriyle ele alındığı bu çalışma, ilgililere yürekten bir tavsiye niteliğinde.” — Paul Sturges, Kütüphane Tarihçisi

- Reklam -

James Raven Kimdir?

İngiliz tarihçi James Russell Raven 1959 yılında Colchester, İngiltere’de doğdu. Eğitim hayatına Cambridge’deki Clare College’da tarih alanında başladı ve doktorasını da aynı üniversitede tamamladı. Kariyeri boyunca Rutgers Üniversitesi, The American Antiquarian Society ve Newberry Kütüphanesi gibi saygın üniversiteler ve araştırma kurumlarında araştırmacı olarak görev yaptı.

2000 yılından bu yana Oxford Üniversitesi’nde Sosyal ve Kültürel Tarih alanında dersler veriyor. Aynı zamanda Essex Üniversitesi’nde Modern Tarih profesörü olarak görev yaptı. Ayrıca Bibliyografik Topluluğu’nun başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi.


Kayıp Kütüphaneler kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rick and Morty 7. Sezon Fragmanı: İşte Yeni Seslendirmeler

“Rick and Morty” Dizisi Yeni Seslerine Kavuştu: İşte 7. Sezondan İlk Fragman

Lev Tolstoy Hakkında Bilgi Hayatı Eserleri

Rus Yazar Lev Tolstoy Hakkında Daha Önce Duymadığınız 10 Şaşırtıcı Gerçek