in ,

“Star Trek” ve “Captain Marvel” Oyuncusu Kenneth Mitchell Yaşamını Yitirdi

Kenneth Mitchell 49 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu, Star Trek: Discovery, Captain Marvel ve Jericho gibi yapımlardaki rolleriyle tanınıyordu.

Kenneth Mitchell 49 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Kenneth Mitchell 49 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun ailesi, Star Trek: Discovery, Jericho ve Captain Marvel’daki rolleriyle tanınan ünlü aktörün ALS hastalığına bağlı komplikasyonlara yenik düştüğünü duyurdu.

25 Kasım 1974’te doğan Kenneth Mitchell, Star Trek: Discovery’nin ilk iki sezonunda Klingonlu Kol, Kol-Sha ve Tenavik’i canlandırarak birden fazla karaktere hayat verdi. ALS hastalığının zayıflatıcı etkileri ortaya çıkmaya başladığı dönemde bile diziye katkıda bulunmaya devam etti ve 3. sezonda Aurellio karakterini canlandırdı. Kendisi ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış bir tekerlekli sandalye kullandı.

Uzay Yolu dışında Kenneth Mitchell’ın kayda değer performansları arasında CBS’in Jericho’sundaki Eric Green ve Captain Marvel’da Carol Danvers’ın (Brie Larson) babası Joseph Danvers rolü yer alıyordu. Televizyondaki diğer rolleri arasında The Astronaut Wives Club, Switched at Birth bulunuyordu ve Code Black, CSI: Cyber ve NCIS gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı.

- Reklam -

Kenneth Mitchell 49 Yaşında Hayatını Kaybetti

Hayatını Kaybeden Kenneth Mitchell Adına GoFundMe Kampanyası Başlatıldı

Aktöre ALS teşhisi 2020 yılında konuldu. Yaşadığı zorluklara rağmen, sanatıyla ve Star Trek dizisindeki görevleriyle ilgilenmeye devam etti. Mitchell, Syfy Wire’a 2020 yılında verdiği bir röportajda, çalışmaları aracılığıyla ilham ve amaç bulmanın önemini vurguladı.

“[ALS] olduğumu söyledikleri an sanki kendi filmimde gibiydim. Sanki birinin ölümcül bir hastalığı olduğunun söylendiği o sahneyi izliyormuşum gibi hissettim. Tam bir inançsızlık, bir şoktu. Ancak Star Trek’in bir parçası olmak bana ilham ve bir amaç veriyordu. Umarım bu böyle devam eder.”

Kenneth Mitchell’i bu süreçte eşi Susan, çocukları Lilah ve Kallum’un yanı sıra ailesi ve kayınvalidesi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Aile, her türlü övgü ve hediyenin ALS araştırmalarına ya da Mitchell’in çocuklarının desteklenmesine yönlendirilmesini talep etti. Anısını onurlandırmak için bir GoFundMe kampanyası başlatıldı.

- Reklam -

Kenneth Mitchell 49 Yaşında Hayatını Kaybetti

Star Trek evrenine adanmış bir platform olan StarTrek.com da Mitchell’e saygılarını sunarak evrene olan önemli katkılarından dolayı teşekkür etti.

Oyuncuyla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead'in Devam Dizisi Hangi Kanalda Yayınlanacak?

“The Walking Dead”in Devam Dizisi Başlıyor: Türkiye Yayıncısı Belli Oldu

Gladiator 2 Tarihin En Pahalı Filmi Olabilir

“Gladiator 2” Sinema Tarihinin En Pahalı Filmlerinden Biri Olabilir