in ,

“Gladiator 2” Sinema Tarihinin En Pahalı Filmlerinden Biri Olabilir

Ridley Scott’ın “Gladiator 2” yapımı, güncellenen bütçesi ile tarihin en pahalı filmi olma yolunda hızla ilerliyor.

Gladiator 2 Tarihin En Pahalı Filmi Olabilir
- Reklam -
- Reklam -

Gladiator 2 tarihin en pahalı filmlerinden biri olabilir. Yeni bir güncellemeyle birlikte Ridley Scott’ın yönettiği Gladyatör’ün devam film, yüksek maliyeti ile Avengers: Endgame’i de geride bırakmış gözüküyor.

Ridley Scott’ın merakla beklenen devam filmi Gladyatör 2, yönetmenin Napolyon’la gişede yaşadığı başarısızlığın ardından şaşırtıcı bütçesiyle film endüstrisinde dalgalanmalar yaratıyor. Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin başrollerini paylaştığı 2023 yapımı, eleştirmenlerden aldığı övgülere rağmen 200 milyon dolarlık devasa bütçesine karşılık Amerika’da 61,5 milyon dolar, dünya genelinde ise toplam 218 milyon dolar gibi yetersiz bir hasılat elde ederek kâr etmekte zorlandı.

Gladiator 2 filminin yapımına Haziran 2023’te 165 milyon dolarlık bir başlangıç bütçesiyle başlandı. Ancak The Hollywood Reporter bütçenin 310 milyon dolara yükseldiğini ve şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmlerden biri haline geldiğini gösteriyor. Paramount net maliyetin 250 milyon doları aşmadığını iddia ediyor. Ancak bu rakamla bile Pirates of the Caribbean: At World’s End, Justice League ve Star Wars: The Last Jedi gibi gişe rekortmeni filmlerin bütçelerini geride bırakıyor.

- Reklam -

Gladiator 2 Tarihin En Pahalı Filmi Olabilir

Bu bütçe artışı Ridley Scott için yeni bir rekora işaret ediyor. Şimdiye kadar yönetmenin en pahalı filmi 200 milyon dolarlık bütçesiyle Napoleon’du. Bu nedenle Gladyatör 2’nin başarısı Scott için çok önemli. Özellikle de filmin benzeri görülmemiş maliyetlerini karşılamak için gişede olağanüstü iyi bir performans göstermesi gerektiği düşünüldüğünde. 2000’de gösterime giren Gladyatör filmi, 103 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında yaklaşık 452 milyon dolar kazanarak bir gişe zaferi elde etmişti.

Tarihin En Pahalı Filmlerinden Biri Olmaya Aday: “Gladiator 2” Başarılı Olacak mı?

Gladyatör 2’nin güncellenmiş bütçesi, Amerika Yazarlar Birliği (WGA) ve Sinema Oyuncuları Birliği (SAG) tarafından gerçekleştirilen ve maliyetli gecikmelere yol açan grevler de dahil olmak üzere öngörülemeyen zorluklara bağlanıyor. Ayrıca sette yaşanan kazaların ve hayvan istismarı iddialarının da filmin yüksek fiyat etiketine katkıda bulunduğu öne sürülüyor. Elbette prodüksiyona yakın kaynaklar bu iddiaları reddediyor.

Gladiator 2 filminin hasılatını eşitleyebilmesi için 600 milyon doları aşması gerekecek. Bu da devam filmini çevreleyen büyük beklentiye rağmen zorlu bir mücadele anlamına geliyor. Ridley Scott’ın bugüne kadar en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi, dünya çapında yaklaşık 653 milyon dolar kazanan 2015 yapımı The Martian’dı. Üstelik Gladyatör 2’nin finansal açıdan bir başarı olarak kabul edilebilmesi için bu hedefi de aşması gerekiyor.

- Reklam -

"Gladiator 2" Sinema Tarihinin En Maliyetli Filmlerinden Biri Olabilir

Çekimleri geçen ocak ayında sona eren filmin akıbeti ise belirsizliğini koruyor. 24 Kasım 2024 tarihinde vizyona girmesi beklenen filmde Paul Mescal, Pedro Pascal, Barry Keoghan, Denzel Washington, Joseph Quinn ve Connie Nielsen gibi isimler yer alıyor.

Gladiator 2 filmine harcanan bu bütçeye değeceği kanaatinde misiniz? Sizce bütçesini çıkarabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Napolyon filminin senaryosunu yazan David Scarpa bu filminde senaryosunu yazmış.Bu adamın kaliteli senaryo yazması imkansız.Kötü senaryoyla iyi film çıkmaz.Üstelik bir şaheser olan ilk filmin başarısına ulaşması mümkün değil.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Gladiator 2 mi?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kenneth Mitchell 49 Yaşında Hayatını Kaybetti

“Star Trek” ve “Captain Marvel” Oyuncusu Kenneth Mitchell Yaşamını Yitirdi

Uranüs ve Neptün'de Yeni Uydular Keşfedildi

Uranüs ve Neptün’ün Yörüngelerinde Yeni Uydular Tespit Edildi